IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

7Beğeni(ler)
  • 1 Post By meLanie
  • 2 Post By Mylife
  • 2 Post By Ezgi
  • 1 Post By KarabuluT
  • 1 Post By Ezgi

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 18 Haziran 2025, 09:52   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Simit ve Gevrek Arasındaki Farklar




Simit ve gevrek, özellikle kahvaltı sofralarında kendine yer bulan lezzetlerdir. Birbirine çok benzeyen bu ikilinin arasında aslında bazı farklar bulunuyor. İşte, simit ve gevrek arasındaki farklar:

Simit, kahvaltı sofralarını süsleyen ve Türkiye'nin her yerinde kolayca bulunabilen hamur işlerinden biridir. Gevrek ise daha çok Ege Bölgesi'nde tüketilen ve simit ile çok benzer olan bir yiyecektir. Ancak bu iki besinin arasında bazı temel farklar bulunur.

Simit Nedir?
Dışı susamla kaplı olan simit, halka şeklinde bir hamur işidir. Temel malzemeleri un, su, maya, susam ve pekmezdir. Mayalı hamur, halka şekline getirildikten sonra pekmezli suya batırılır. Ardından susama bulanır ve fırında pişirilir. İstanbul, Ankara, İç Anadolu ve Karadeniz olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde bulunabilecek bir lezzettir.

Gevrek Nedir?
İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi'ndeki simitlere gevrek ismi verilir. Ancak bu fark sadece adından ibaret değildir. Gevrek yapımında hazırlanan mayalı hamur, halka şekline getirilir. Önce pekmezli suda haşlanır, ardından susama bulanarak fırında pişirilir. Karamelize bir tada sahiptir.

Simit ve Gevrek Arasındaki Farklar
Bölgesel kullanım: Simit, Türkiye'nin her yerinde yaygın olan bir besindir. Özellikle büyükşehirlerde hem fırınlarda, hem de sokak satıcılarında rahatlıkla bulunabilir. Gevrek ise daha çok İzmir ve Ege Bölgesi civarında bulunabilen bir lezzettir.
Pişirme yöntemi: Simit ve gevrek yapımında kullanılan malzemeler hemen hemen aynıdır. Ancak simit pekmezli suya batırılıp fırında pişirilir. Gevrek ise önce pekmezli suda haşlanır, ardından fırınlanır.
Pekmez: Simit yapımında daha yüzeysel ve ince kaplamalı pekmez kullanılır. Gevrek ise yoğun bir şekilde pekmezde pişirildiği için dışı karamelize olur.
Doku: Simit, yumuşak kıvamdadır ve içi dolgundur. Gevrek ise daha kuru ve çıtır bir yapıdadır.
Tüketim tarzı: Simit kahvaltılarda sade bir şekilde tüketilebilir. Ayrıca çay, peynir, zeytin, çikolata gibi klasik kahvaltılıklarla da tüketilir. Gevrek ise boyoz ve tulum peyniriyle tüketilir.
Fırın: Simit, her türlü fırında pişirilebilir. Bu yüzden evlerde hazırlaması kolay bir lezzettir. Gevrek ise geleneksel olarak taş fırınlarda pişirilir.


aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Org ve Piyano Arasındaki Farklar!! xena Müzik Dünyası 0 14 Mayıs 2014 22:59
Dna Ve Rna Arasındaki Farklar Nelerdir Liaaa Ödev ve Tezler 0 13 Mart 2012 15:09
Kadın ve Kız arasındaki farklar.... »Dєηiz« Ah Kadınlar 4 23 Mayıs 2011 23:01
Plazma ve LCD Arasındaki Farklar Luis Bilgisayar Donanımı 0 14 Mayıs 2010 09:26
IQ ve EQ arasındaki farklar nelerdir? Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 01 Temmuz 2008 18:01