IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 18 Ekim 2008, 15:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uyuşmazlık Mahkemesi




Uyuşmazlık Mahkemesi

Uyuşmazlık Mahkemesi, 4788 sayılı Kanun'la [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yılında kuruldu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da düzenlenen yüksek mahkemelerin altıncısıdır. Mahkemenin temel görevi, adli, idari ve askeri yargı organları arasındaki görev ve hüküm uyuşmazlıklarını kesin olarak çözümlemektir.
Yapısı

Uyuşmazlık Mahkemesi, bir başkan ile 12 asıl, 12 de yedek üyeden oluşur. Uyuşmazlık Mahkemesi başkanı, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nce kendi asıl ve yedek üyeleri arasından seçilir.
Uyuşmazlık mahkemesi, hukuk ve ceza bölümlerine ayrılır. Hukuk uyuşmazlıkları hukuk bölümünde, ceza uyuşmazlıkları ceza bölümünde karara bağlanır. Her bölüm bir başkan ile 6 asıl üyeden kurulur.
Görevleri
  • Adli, idari veya askeri yargı organlarından en az ikisinin açılan herhangi bir davada kendilerini görevli saymaları neticesinde ortaya çıkan olumlu görev uyuşmazlıklarını kesin olarak karara bağlamak.
  • Adli, idari veya askeri yargı organlarında açılan herhangi bir davada yargı organlarının tamamının kendilerini görevsiz saymaları sonucu ortaya çıkan olumsuz görev uyuşmazlıklarını kesin olarak karara bağlamak.
  • Adli, idari veya askeri yargı organlarınnın aynı konudaki esasa ilişkin kararları arasındaki hüküm uyuşmazlıklarını kesin olarak karara bağlamak.
Uyuşmazlık Mahkemesi kararları kesindir. İlke kararları ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın uygun göreceği kararların bölümleri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de yayınlanır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mahkemesi, uyuşmazlık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uyuşmazlık. Rüzgar Amatör Şairler 6 13 Haziran 2021 00:59
Bir ses ver Anayasa Mahkemesi Seth Haber Arşivi 0 12 Ekim 2014 11:09
Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Bağımsızlık Mahkemesi Burce Ödev ve Tezler 0 13 Mayıs 2014 18:39
Anayasa Mahkemesi, CHP'ye çalıştı Spammer Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2009 12:04