IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Merak Ettikleriniz (https://www.ircforumlari.net/merak-ettikleriniz/)
-   -   Beş Renkli Akan Nehir - Caño Cristales Nehri (https://www.ircforumlari.net/merak-ettikleriniz/321296-bes-renkli-akan-nehir-cano-cristales-nehri.html)

Hesna 11 Mart 2010 19:38

Beş Renkli Akan Nehir - Caño Cristales Nehri
 
"5 Rengin Nehri" olarak bahsedilen Caño Cristales Nehri, "cennete doğru ilerleyen nehir" ve "dünyanın en güzel nehri" olarak da tanımlanır. Yılın çoğu zmaanında herhangi bir nehirden farkı yoktur; yeşil yosunlarla kaplı taşları ve masmavi suları vardır. Ancak nehir her yıl kısa bir süre için çiçek açar ve gökkuşağının tüm renklerini içerisinde barındırır.
Kolombiya'nın yağışlı mevişmi boyunca su hızlı ve derinden akar, nehrin dibini karartarak belirginsizleştirir. Böylece nehirdeki yosunlar ihtiyaç duydukları güneş ışınlarını alamazlar. Kurak mevsim boyunca ise nehirdeki yaşamı besleyecek kadar su bulunmaz. Ancak yağışlı ve kurak mevsim arasında öyle bir dönem vardır ki, su seviyesi olması gerektiği gibidir, onlarca çeşit yosun ve alg müthiş bir renk çeşitliliği sergiler. Mavi, yeşil, siyah, kırmızı ve pembenin binlerce tonu nehrin üzerini kaplar. Birkaç macerapereset Kolombiya turizm acentesi ziyaretçileri yakınlardaki La Macarena kasabasına uçakla götürür.
Nehrin genişliği 20 metre, uzunluğu ise 100 kilometredir. Caño Cristales'in yakınlarında yol bulunmamaktadır, bu nedenle nehre gidiş atla sağlanmaktadır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

alıntıdır

JosephiNe 12 Mart 2010 11:20

Cevap: Beş Renkli Akan Nehir - Caño Cristales Nehri
 
Renk cümbüşü harika görüntü..

JuDGe 03 Kasım 2010 02:37

Laz~
 
Olağan üstü birşey ya.
Teşekkürler, paylaşım için.

Nur 03 Kasım 2010 16:19

Cevap: Beş Renkli Akan Nehir - Caño Cristales Nehri
 
olagın ustu bi manzara allahım sen nelere kadirsin ya

Düş 04 Aralık 2010 22:49

Cevap: Beş Renkli Akan Nehir - Caño Cristales Nehri
 
Süper!


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk