IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Merak Ettikleriniz (https://www.ircforumlari.net/merak-ettikleriniz/)
-   -   Nerede Ne Kadar bahşiş verilir ? (https://www.ircforumlari.net/merak-ettikleriniz/43148-nerede-ne-kadar-bahsis-verilir.html)

UnyE 05 Aralık 2007 11:12

Nerede Ne Kadar bahşiş verilir ?
 
Amerika

Restoranlarda: Hesabın %15 ile %20 arasında bir kısmı bahşiş olarak bırakabilir. %20 sınırına genellikle çok lüks restoranlarda çıkılır.
Takside: Miktar bir sonraki tutara yuvarlanır ya da %15 oranında bahşiş bırakılır. Bavulunuzu taşıyanlara: Her bavul için 1 dolar olarak bırakabilir. Lüks otellerde bu oran bavul başına 2 dolardan 5 dolara kadar çıkabilir.
Otel görevlisine: Basit bir hizmet için 3 ile 5 dolar arasında bahşiş verebilirsiniz. Fakat istediğiniz hizmet size özel yapılan, zor bir iş ise 20 dolar ve üstü bahşiş bırakılır.

Avrupa
Restoranlarda : Menüde hesap bedeli alındığı belirtiliyorsa %5 ile %10 arasında bahşiş bırakabilirsiniz. Fakat böyle bir uygulama yoksa ortalama bahşiş bedeli %15’dir.
Takside: %10 bahşiş bırakılır.
Bavulunuzu taşıyanlara: Her bavul için 1.5 -2 dolar arasında bahşiş verebilirsiniz. Otel görevlisine: Sıradan istekleriniz için ortalama 2 dolar verebilirsiniz. Özel işler için bahşiş miktarı 30 doları bulabilir.

Çin, Japonya ve Hong Kong
Restoranlarda: Japonya’da bir şey için bahşiş vermek hoş karşılanmaz. Çin’de ortalama %3 oranında, Hong Kong’da ise adisyonda belirtilmemişse %10 ile %15 oranında bahşiş verilir.
Takside: Çin’de bahşişe gerek yoktur. Hong Kong’ta ise miktar yuvarlanır. Bavulunuzu taşıyanlara: Lüks bir oteldeyseniz bavul başına 2 ile 3 dolar arasında bahşiş bırakabilirsiniz.
Otel görevlisine: Restoranda rezervasyon yaptırmak gibi hizmetlere karşılık 2- 3 dolar bırakabilirsiniz.

Hindistan

Restoranlarda : %10 oranının altında olmak üzere ekstradan birkaç dolar bırakabilirsiniz.
Takside: Bahşişe gerek yoktur.
Bavulunuzu taşıyanlara: Her parça için 1 dolar yeterlidir. Otel görevlisine: Normal hizmetler için 2 dolar, güvenlik ve özel çaba gerektiren işler için 20 dolar civarında bahşiş verilir


Afrika
Restoranlarda. Genellikle hizmet bedeli hesabın içindedir. Dahil olmadığı durumlarda %10’u bırakılır.
Takside: Merkezinde %10 oranında bırakılabilir.
Bavulunuzu taşıyanlara: Her bavul için 1 dolar Otel görevlisine: Burada da istediğiniz hizmete göre 2- 20 dolar arsında değişir

Avustralya /Yeni Zellanda

Restoranlarda: Servis bedeli hesaba eklenir. İsterseniz %10 civarında bir bahşiş bırakabilirsiniz.
Takside: Tutarı yuvarlamak yeterlidir.
Bavulunuzu taşıyanlara: Bavul başına 2 dolar
Otel görevlisine: 2 dolar ile 50 dolar arasında değişir.

Güney Amerika

Restoranlarda: Arjantin’de bahşiş sistemi yoktur. Hesaba eklenmemiş ise %10 oranında bırakabilirsiniz.
Takside: Tutar yuvarlanır.
Bavulunuzu taşıyanlara: Her bavul için 1 dolar verilir.
Otel görevlisine: Sıradan hizmetler için bahşiş vermenize gerek yoktur. Özel istekleriniz için 10 dolar bırakmanız yeterlidir.

Meksika
Restoranlarda : %10 ile %15 arasında değişir.
Takside: Miktar yukarıya doğru yuvarlanır.
Bavulunuzu taşıyanlara: Her bavul için 1 dolar verilir.
Otel görevlisine: 2 dolar ile 20 dolar arasında bahşiş bırakılabilir


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk