IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Kasım 2013, 10:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyanın En Pahalı 10 Restoranı




The Daily Meal internet sitesi, dünyanın en pahalı 10 restoranının listesini yayımladı. Restoranların spesiyaliteleri ve 'içki hariç' fiyatları tek tek açıklandı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dünyanın dört bir yanından yiyecek- içecek haberlerinin toplandığı The Daily Meal internet sitesi, sadece bir kişilik ortalama ana yemekleri hesaba katarak "en pahalı restoranlar" listesi yaptı. Restoranları tek tek inceleyen editörler, hesaba içkilerin dahil olmadığını hatırlatıyor.

1-Kitcho-Japonya: Listenin ilk sırasında Kyoto'daki Kitcho restoranı var. Bir kişilik yemeğin 600 dolar tuttuğu restoranın ödüllü şefi Kunio Tokuoka "Yediğiniz yemek, ödediğiniz her kuruşa değecek" diyor.

2-Restaurant Le Meurice-Paris: Ünlü Fransız şef Alain Ducasse'ın ilk 10'da iki restoranı bulunuyor. Paris'teki Le Meurice'te 509 dolar hesap geliyor.

3-Masa-ABD: New York'ta bulunan Masa adlı restoranda ise ortalama hesap 450 dolar. Masa'da rezervasyonunuzu iptal etmek bile 200 dolar tutuyor.

4-Maison Pic-Fransa: Fransa'nın Valence kentinde bulunan Maison Pic'de ise babası Jacques Pic'in ardından mutfağı devralan Anne-Sophie Pic müşterilerine ortalama 445 dolarlık bir hesap çıkarıyor.

5-Aragawa-Japonya: Tokyo'daki Aragawa restoranı ise biftekleriyle ünlü. 370 dolar ödeyen müşterilere, 28 ayda doğal ortamlarda büyütülen Sanda ineklerinin etleri servis ediliyor.

6- Ithaa-Maldivler: Tatil cenneti Maldivler'deki Ithaa Restaurant'da, 180 derece manzaralı bir yemeğin fiyatı 320 dolar. Üstelik vergiler ve %10'luk hizmet ücreti de bu ücrete dahil edilmemiş.

7- Hotel de Ville-İsviçre: Dünyanın en elit yemek derecelendirme listesi olarak gösterilen Michelin'den 3 yıldız alan bu restoranda menü fiyatı 318 doları buluyor.

8- Alain Ducasse-İngiltere: Ünlü Fransız aşçı Alain Ducasse'ın listedeki ikinci restoranı Londra'da bulunuyor ve hesap 289 dolar.

9-Michel Bras-Japonya: Japonya'nın Toya şehrinde yöresel tatlarla Fransız mutfağını birleştiren restoran müşterilerine 287 dolarlık bir hesap çıkarıyor.

10-Schloss Schauenstein-İsviçre: Restaurant Magazine dergisinin "en iyi 50" listesinde de yer alan 12'nci yüzyıldan kalma Schloss Schauenstein'da bir yemeğin fiyatı 269 dolar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10, dünyanın, en, pahalı, restoranı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın En Pahalı Tatlıları Afrodit Merak Ettikleriniz 10 09 Ekim 2011 08:48
Dünyanın en salaş restoranı... pyracantha Esrarengiz Olaylar 3 19 Ekim 2010 10:31
Dünyanın en pahalı çantaları. Sükût Aksesuarlar 0 03 Mayıs 2008 19:25