IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Run

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Ocak 2019, 18:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gaz çıkartmakla ilgili daha önce duymadığınız bilgiler




Günlük hayatta utanarak yaptığımız birçok şeyin aslında sağlık açısından bir sürü faydası var. Tabii “etrafımızdakiler ne düşünür?” sorundan ötürü işin sağlık kısmı hiç aklımıza gelmiyor. İşte gaz çıkarmanın daha önce hiç duymadığınız sağlığa etkileri...




Çıplak uyumak, duş alırken idrar yapmak gibi çoğu şeyi utanarak anlatıyor ya da hiç dile getirmiyoruz. İşte bunlar gibi bir alışkanlık daha var ki kimse ne kadar yararlı olduğunu bilmiyoruz. Gaz çıkarmak tamamen doğal bir bedensel işlevdir. Besinlerin sindirim sürecinin normal bir parçasıdır. Mide ve bağırsaklarda yediklerimiz sindirilirken yan ürün olarak gaz oluşur. Dünyadaki herkesin sağlıklı bir sindirim yapabilmesi için bu böyle olmak zorundadır, özetle bu olay size özel bir durum değildir.

İnanması güç olsa da; Kokusu faydalıdır



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hayır, şaka yapmıyoruz! Evet, doğru okudunuz! Dünyanın her yerinde iğrenç bir olay gibi görünen osuruk koklamak, aslında sağlıklı olabilir. Kulağa tuhaf geliyor fakat yapılan araştırmalar gazımızda az miktarda ürettiğimiz bir bileşik olan hidrojen sülfürün aslında bizi daha sonraki hastalıklardan koruyabileceğini gösteriyor. Bu gaz, genellikle sindirim gazı içinde bulunan “çürümüş yumurta” kokusu veren toksik bir maddedir. Ancak küçük dozları hücre hasarlarının oluşmasına engel olabilir, inmeleri ve kalp krizlerini önleyebilir.

Şişkinliği azaltır



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yemeği abarttığınız bazı günlerde kendizi şişmiş hissedersiniz. Bunun nedenlerinden bir tanesi içinizde biriken gazdır. Şişkinliğin bir sebebi de hücrelerinizin su tutmasıdır. Bu şişkinlik ve rahatsızlık hissi mutlaka kurtulmanız gereken bir durumdur? Bunun için bırakın gazları, şişkinlik ve rahatsızlığınız anında azalacaktır.

Bağırsaklarınızın sağlığınızı düşünün



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Özellikle bebeklerin gazını çıkartmak için ebeveynler ne kadar çok uğraşıyor değil mi? Hatırlarsanız, annelerimiz de küçükken gazımızı tutmamamız gerektiğini tembihlerdi hep. Aslında büyüyünce de bir şey değişmiyor. Bu sözler ciddiye almalıyız. Uzmanlara göre utanç verici durumlardan kaçınmak için ara sıra tutmamız sorun yaratmaz iken eğer sindirim sorunlarınız varsa, gaz tutmanız bağırsaklarınızda tıbbi rahatsızlıklara neden olabilir.

Mükemmel bir erken uyarı sistemidir



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Osurmak, kaçamayacağınız bedensel işlevlerden biridir. Günün birinde gazınız oluşabilecek bazı sağlık sorunlarınızı erken tahmin etmenize yardım ettiğinde, doktora gitmeniz için bir işaret gösterdiğinde bu aktivitenin varlığı için minnettar olabilirsiniz. Aşırı kokular, artan gaz sayısı ve garip gaz sancıları laktoz intoleransı gibi hafif ve kolon kanseri gibi aşırı hastalıklar için size bir uyarı işareti olabilir.


Diyetimize yardımcı olur



Hepimizin sağlıklı kalabilmesi için dengeli bir diyet yapması gerekir ve osurukların, bağırsağının hangi gıdalara ihtiyacı olduğunu anlamana yardımcı olabilir. Farklı gıdalar farklı gazlar üretir, size diyetinizden nelerin eksik olduğu veya fazla olduğu konularında ipuçları verebilir. Örneğin, nadiren gaz çıkarmanız, muhtemelen diyetinizde mercimek, fasulye ve lahana gibi daha fazla lif içeren gıdalara ihtiyacınız olduğunun işareti olabilir. Bu arada, çok fazla kırmızı et yenmesi daha sonra çok hoş olmayan bir koku ortaya çıkarabilir ve bu da et tüketiminizi azaltmanız gerektiğinin işareti olabilir.

Sağlıklı bağırsak bakterilerine sahip olduğunuzun işaretidir





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Pekala, işte tatsız bir gerçek daha: daha ince, daha sağlıklı olan insanlar daha çok osuruyorlar. Başka bir deyişle, daha iyi bir sağlık durumu için ödediğiniz bedel biraz daha fazla koku ve gaz oluşturan bir sindirim sistemi olabilir. Bunun nedeni bağırsak bakterilerinizi besleyen ve daha etkili sindirim yapmanıza yardımcı olan karnabahar, lahana ve brüksel lahanası gibi gıdalar tüketmeniz olabilir. Bu yeşil yapraklı besinler, bağırsak bakterilerinin daha çok çalışmalarına yardımcı olur, bu da daha iyi bir sindirim ve daha fazla gaz üretimi anlamına gelir.

Her şeyden öte: Çok büyük bir rahatlamadır



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Şimdi hepimiz eğri oturup doğru konuşalım. Kendimizi kasmadan çıkarabildiğimiz osuruğun ne kadar rahatlacı bir his olduğunu hepimiz biliyoruz. Yanlış zaman ve yanlış yerde yapılan osuruk tabii ki utanç verici olacaktır. Gazınızı tutmak sizi rahatsız eder ve huysuz birisi olmanıza neden olabilir, serbest bırakmak ise sizi rahatlatır. Kokuya neden olan bu zorunlu ihtiyacın gizli yararlarını duymak sizi şaşırttı mı. Yorumlarınızı ve sevdiklerinizle paylaşın ki onların yanında osuruğunuzu kaçırdığınızda belki sizi ayıplamaktan vazgeçerler.






alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Ocak 2019, 19:00   #2
Çevrimdışı
Run
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gaz çıkartmakla ilgili daha önce duymadığınız bilgiler




Osurmak müthiş haz veriyor, eskiden ben zenginler osurmaz sanıyorum. Fakir işi biliyordum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Hiçbir şey istediğim yok senden felek!
Ama yine de ucuz olsun ekmek
Ve pahalı olsun insan hayatı...
‘R.Hamzatov’
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
gaz çıkartmak, gaz cıkartmanın faydaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Daha Önce Duymadığınız 10 İlginç Bilgi Sanem Merak Ettikleriniz 0 28 Ağustos 2018 15:35
Üretilişinin 127. Yıl Dönümünde Aspirin Hakkında Daha Önce Duymadığınız 15 İlginç Bilgi Sanem Sağlık Köşesi 0 21 Şubat 2018 12:50
BMW Hakkında Daha Önce Duymadığınız bilgiler CLasS Otomobil Haberleri 0 21 Aralık 2017 19:06
Daha Önce Duymadığınız Kilo Verme Yöntemi PapatyA Ah Kadınlar 0 04 Ekim 2011 16:26