![]() |
Ciğer Tavanın püf noktası : Süt ve soda Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için; Dana ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim ardından kuşbaşı doğrayalım. Bir kabın içerisine alalım, üzerine bir şişe maden suyu dökelim, 3-5 dk, bekletelim 1-2 defa ciğeri karıştıralım. Bir süzgeçe alıp; ciğerleri iyice süzdürelim (ciğerlerin gözenekleri iyice açıldı) ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim. 1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım. Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım. Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için). Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım. 3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim. Yanında kızarmış patates, ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..(sumak,pulbiber unutmayın) |
Cevap: Ciğer Tavanın püf noktası : Süt ve soda Eline sağlık konular günceldir.. |
Cevap: Ciğer Tavanın püf noktası : Süt ve soda PayLaşım için tşkLer... |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk