IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Merak Ettikleriniz (https://www.ircforumlari.net/merak-ettikleriniz/)
-   -   Ciğer Tavanın püf noktası : Süt ve soda (https://www.ircforumlari.net/merak-ettikleriniz/971632-ciger-tavanin-puf-noktasi-sut-ve-soda.html)

Sarya 28 Mart 2022 13:43

Ciğer Tavanın püf noktası : Süt ve soda
 
Pamuk gibi bir ciğer tava yapmak için;

Dana ciğerinin zarını ve sinirlerini güzelce temizleyelim

ardından kuşbaşı doğrayalım. Bir kabın içerisine alalım, üzerine bir şişe maden suyu dökelim, 3-5 dk, bekletelim 1-2 defa ciğeri karıştıralım.

Bir süzgeçe alıp; ciğerleri iyice süzdürelim (ciğerlerin gözenekleri iyice açıldı)

ciğerlerimizi tercihan cam bir kaba aktaralım ve

üzerine çıkacak kadar soğuk süt ilâve edelim.

1 saat kadar sütte bekleyen ciğerlerimizi bir süzgeç yardımı ile süzelim ve

ardından bolca un koyduğumuz bir kabın içerisinde unlayalım.

Fazla ununu silkeleyerek, kızdırdığımız ayçiçek yağımıza atalım.

Yaklaşık olarak 2-3 dakika kaşık ile

sık sık karıştırarak kızartalım(her yanının eşit pişmesi için).

Kızaran ciğerlerimizi kapaklı bir kaba(küçük çelik tencere olabilir) aktaralım.

3 – 4 dakika kadar burada demlendirelim.

Yanında kızarmış patates,

ovulmuş piyazlık soğan ile karıştırılmış doğranmış maydanoz ve

arpa şehriye pilavı ile servis yapalım..(sumak,pulbiber unutmayın)

Dedecan61 28 Mart 2022 16:33

Cevap: Ciğer Tavanın püf noktası : Süt ve soda
 
Eline sağlık konular günceldir..

NurSima 28 Mart 2022 21:11

Cevap: Ciğer Tavanın püf noktası : Süt ve soda
 
PayLaşım için tşkLer...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk