IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2012, 22:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SHÇEK genelgesi




T.C.
BAŞBAKANLIK
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
Genel Müdürlüğü

Sayı : B.02.1.SÇE.0.13.00.00 / 010.06.01/ 550 ANKARA
Konu: Kanun Değişikliği 12.02.2007

GENELGE
2007 / 2

5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 30. maddesi ile 2828 sayılı SHÇEK Kanunu'na eklenen Ek 7. Maddede “Sosyal güvenlik kurumlarına tâbi olmayan, bakıma muhtaç özürlülerden ailesini kaybetmiş olanlar ile ailesi ekonomik veya sosyal yoksunluk içerisinde bulunanlara bakım hizmetinin resmî veya özel bakım kurumlarında ya da ikametlerinde verilmesi sağlanır. ...." hükmü getirilmiştir. Bu durum ise bakıma muhtaç özürlünün kendisinin veya ailesinin herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tâbi olması hâlinde, bakım hizmetinden faydalanmasına engel teşkil etmekteydi.
Özürlü bireyler için bu engelin kaldırılması ve eşitliğin sağlanması amacıyla 10/02/2007 tarih ve 26430 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5579 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 2. Maddesi ile 2828 sayılı Kanunun Ek 7. Maddesi değiştirilmiştir.
Bu değişiklik ile “Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden daha az olan bakıma muhtaç özürlülere resmî veya özel bakım merkezlerinde ya da ikametgâhlarında bakım hizmeti verilmesi sağlanır." hükmü getirilmiştir.
Bu durumda sosyal güvenlik kurumlarına tâbi olsun veya olmasın kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden daha az olan bakıma muhtaç özürlülerin de 2828 sayılı Kanunun Ek 7. Maddesi kapsamında bakım hizmetinden faydalanmaları mümkündür.
Yapılan Kanun değişikliği nedeniyle mevcut Yönetmeliklerde değişiklik yapılacaktır. Ancak, İl Müdürlüklerimiz tarafından yapılmakta olan işlemlerde yönetmeliklerin kanunlara aykırı olamayacağı hükmü ve 5579 sayılı Kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girdiği dikkate alınarak yönetmelik değişikliğinin beklenilmemesi, mevcut yönetmeliklerin yeni Kanun değişikliği dikkate alınarak uygulanması ve bakıma muhtaç özürlülerin mağdur edilmemesi hususlarında gereğini önemle rica ederim.

İsmail BARIŞ
Genel Müdür V.


Kaynak: T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
shcek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Af Genelgesi Üniversitelerde Kralice YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 14 Kasım 2008 17:06