IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2011, 19:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alternatif tıp kullanan doktoruna danışmıyor




Alternatif ve Destekleyici Tıp Uygulamaları anketinde katılımcıların yüzde 72’si alternatif tıp uygulamaları kullandığını belirtirken, yüzde 63’ü ise alternatif tıp yöntemlerine başvurduklarından doktorlarının haberi olmadığını ifade etti.

GAZİ Üniversitesi tarafından yapılan “Alternatif ve Destekleyici Tıp Uygulamaları” anketinde kişilerin yüzde 72’sinin alternatif tıp uygulamaları kullandığı sonucu çıktı.

Anket, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Hastane İşletmeciliği Master ve Sağlık Kurumları Yönetimi Doktora Program Koordinatörü Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, Prof.Dr. Enver Hasanoğlu, Öğr. Gör. Dr. Asuman Atilla, Öğr. Gör. Alper Güzel, Pelin Yılık tarafından gerçekleştirildi.

Ankete katılan bin 500 kişinin yüzde 72’si alternatif tıp yöntemlerini son bir yıl içerisinde kullandıklarını belirtti. Alternatif tıp yöntemlerini kullanan bin 82 kişinin büyük bir çoğunluğu, bitkisel tedavi yöntemini tercih ettiklerini ifade ederken katılımcıların yüzde 26’sının masaj ve yüzde 24’ünün diyet desteği kullandıkları belirlendi.

Ruhsal yönden daha iyi hissetmek için

Derin nefes alma egzersizi, dini yöntemler ve müzik terapisi de katılımcıların kullanmayı tercih ettiklerini belirttikleri diğer alternatif tıp yöntemleri arasında.
Alternatif tıp yöntemlerinin çoğunlukla tedavi ve destek amaçlı olarak kullanıldıkları ve korunma amaçlı olarak pek sık tercih edilmediği görüldü. Katılımcıların çoğunlukla kendilerini fiziksel ve ruhsal yönden daha iyi hissetmek istedikleri için alternatif tıp yöntemlerine başvurdukları tespit edilirken, alternatif tıp yöntemlerinin yan etkisinin az olmasının da bu yöntemlerin tercih edilmesinde bir diğer etken olduğu görüldü.

Katılımcıların yüzde 60’ı alternatif tıp yöntemlerini “soğuk algınlığı” ile ilgili şikayetlerinde tercih ederken, yüzde 31’i bel ve sırt ağrısında, yüzde 25’i mide ve bağırsak hastalıklarında, yüzde 16’sı uykusuzlukla ilgili problemlerinde, yine yüzde 16’sı göğüs ve yüzde 16’sı da boyun ağrılarında, yüzde 14’ü eklem ağrıları ve kireçlenmelerde, yine yüzde 14’ü baş ağrısı ve migrende, yüzde 11’i de psikolojik rahatsızlıkları tedavi etmek amacıyla alternatif tıp yöntemlerini kullanıyor.
Katılımcılara alternatif tıp kullanımı konusunda doktorlarına haber verip vermedikleri sorulduğunda yüzde 63’ünün alternatif tıp yöntemlerine başvurduklarından doktorlarının haberinin olmadığı belirlendi. Katılımcılara alternatif tıp yöntemlerinden bekledikleri faydayı sağlayıp sağlamadıkları sorulduğunda ise, bin 82 kullanıcının yüzde 75’inin yarar sağladığını ifade etti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alternatif, danışmıyor, doktoruna, kullanan, tıp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Jackson'ın doktoruna dava açılıyor Lucifer Haber Arşivi 0 06 Şubat 2010 19:30
OGO kullanan varmı Alovepoem Merak Ettikleriniz 0 28 Temmuz 2006 23:44