IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2011, 20:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lenf sistemi:




LENF SİSTEMİ:

Doktorlar boğazımızda bademciklerimizi kontrol ettikleri için, bademcikler lenf sisteminin en tanınmış öğeleridir. Bademcikler lenf sisteminde bulunan lenf nodüllerinden birisidir. Lenf sistemi tüm vücutta kan damarları gibi uzanır. Taşıma sistemindeki kanın dolaşımı ile lenf sistemindeki lenf sıvısı dolaşımı arasındaki temel farklılıklar, kanın kalp tarafından meydana getirilen basınç ile dolaştırılması, lenfin dolaşımının ise pasif olmasıdır. Kan dolaşımında olduğu gibi lenfi pompalayan bir organ yoktur. Bunun yerine lenf sıvısı lenf sisteminde yavaşça akar ve normal vücut ve kas hareketleriyle lenf nodüllerine doğru iletilir.

Lenf şeffaf-beyaz bir sıvıdır ve hücreleri su ve besinler ile yıkar. Lenf aslında kan plazmasıdır. Yani kanın kırmızı ve beyaz hücrelerinden noksan olan durumudur. Her bir hücrenin onu besleyecek kendine ait kan damarları yoktur., ancak hücrelerin yaşamak için besine, suya ve oksijene ihtiyaçları vardır. Kan bu materyalleri hücrelere taşır.
Vücuda giren herhangi bir bakteri bu hücreler arası sıvıya karışır. Lenf sisteminin bir görevi de, bakterileri sezinlemek ve uzaklaştırmak için bu sıvıları drene etmek ve süzmektir. Küçük lenf damarları sıvıyı toplar ve daha büyük damarlara taşınır. Böylece sıvı işlenmek üzere lenf nodüllerine ulaştırılır.
Lenf nodülleri filtrelenmiş doku ve çok sayıda lenf hücresi içermektedir. Belirli bakteri enfeksiyonlarıyla mücadele edildiği zaman lenf nodülleri bakteri ve bakterilerle savaşan hücreler ile sizin hissedebileceğiniz noktaya kadar şişer. Şişmiş lenf nodülleri bu nedenle bazı tip enfeksiyonların iyi bir göstergesidir. Lenf, lenf nodüllerinde süzüldükten sonra tekrar kan dolaşımına girer.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
lenf, sistemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lenf Damarlari KarakıZ Sağlık Köşesi 0 27 Ağustos 2011 15:39
Lenf Sistemi YapraK Ödev ve Tezler 0 29 Eylül 2009 04:39
Lenf büyümelerini dikkate alın! Mlock Sağlık Köşesi 0 27 Eylül 2006 14:15