IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2012, 16:56   #1
Çevrimdışı
Cry
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Klinik Mikrobiyoloji




Mikroorganizmalar insanlar, hayvanlar ve bitkilerle birlikte ve bu canlıların bulunduğu çevrede yaygın olarak bulunurlar. Her yerde yoğun olarak bulunabilen mikroorganizmaların özelliklerinden, birbirleriyle ve canlılarla olan ilişkilerinden bahseden, bunları laboratuvar ortamında inceleyen ve çeşitli yöntemlerle izole edilmesini gösteren bilim dalı Mikrobiyoloji bilimidir. Mikroorganizmaların doğada her yerde bulunması ve hastalık meydana getirebilme özelliklerinden dolayı Mikrobiyoloji bilimi incelediği bölüme göre çeşitli isimler alır. Bunlar; Klinik, Gıda, Veteriner, Endüstriyel Mikrobiyoloji gibidir.

Dünya ve canlılığın oluşumu ile birlikte mikroorganizmalar da oluşmuştur. İlk insanlar dört element olarak tanımlanan hava, su, toprak ve ateş ile ilgili kavramları anlamalarından sonra hastalıklar ve ölüm hakkında çalışmalar yapmışlardır. Çözemedikleri konuların doğaüstü güçlere, ilahlara, cinlere, şeytanlara, mucizelere ve tanrılara ait olduğunu düşünmüşlerdir. Daha sonraları bilimsel ve teknolojik alandaki çalışmalar mikrobiyolojinin oluşmasını ve gelişmesini sağlamıştır. Basit büyüteçlerle yapılan çalışmalar yerini mikroskoplara bırakınca mikrobiyoloji bugünkü seviyesine gelebilmiştir.

Mikrobiyoloji içindeki Klinik Mikrobiyoloji hastalık yapan ve tespit edilmiş olan mikroorganizmalarla ilgilenir. Bu mikroorganizmalar sıklıkla görülen hastalıklarda sık bulunanlar olabileceği gibi, hayvanlardan bulaşan zoonozlar, gıdalardan bulaşanlar ve doğada yaygın olarak bulunarak fırsatçı patojen özellik gösteren mikroorganizmalar olabilir. Bu nedenle bu sitede Genel , Gıda ve Veteriner Mikrobiyoloji bölümlerinde de hastalık etmenleri ile ilgili ayrıntılı bilgi alınabilir.

Klinik Mikrobiyoloji içinde hastalık etmenleri incelenirken bakteriler, virüsler, mantarlar birlikte bulunabileceği için her birisinin ayrı ayrı düşünülüp incelenmesi gerekir. Klinik Mikrobiyoloji öncelikle bakterileri incelemektedir. Bu incelemede bakterilerin genel özellikleri, laboratuvar tanı yöntemleri ve sonuçları, oluşturduğu hastalıklar, epidemiyoloji, korunma, tedavi ve identifikasyon için kullanılan besiyerleri gibi ana başlıklarla bilgi verilmektedir.

alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
klinik, mikrobiyoloji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Temel Mikrobiyoloji / Genel Bilgiler Cry Mikrobiyoloji 0 25 Nisan 2012 16:53
Veteriner Mikrobiyoloji Ezgi Mikrobiyoloji 0 09 Kasım 2011 20:00
Klinik Mikrobiyolojinin ABC'si Ezgi Mikrobiyoloji 0 09 Kasım 2011 19:59
Gazi Üniversitesi Mikrobiyoloji Ders Notları Ecrin Mikrobiyoloji 2 06 Kasım 2011 16:53
İnternet bağımlılarına klinik Mack Sağlık Köşesi 0 01 Ağustos 2005 12:09