IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2012, 23:06   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
interferon hakkında bilgi




ınterferon (ıFN), vücut hücrelerinin çoğunluğunca sentezlenen ve bakterilere, parazitlere, virüslere ve urlara karşı etki gösteren bir proteindir. Sitokin olarak bilinen, glikoproteinlerin en büyük sınıfı altında incelenirler. Üç çeşit interferon vardır;

ıFN alfa - akyuvarların ürettiği,
ıFN beta - vücudun diğer hücrelerince üretilen,
ıFN gama - t lenfositlerince üretilen.
ınterferon belirli bir türe özgü olduğundan, insanların tedavisinde kullanımı için gene insan hücrelerinden elde edilme zorunluluğu vardır. Başlangıçta interferon yarı sınai ölçekte akyuvarlardan veya dölüt fibroblastı kültüründen üretilmişti. Bugün ıFN (ıFN alfa) genetik mühendisleri tarafından bir bakteri üzerinden (kolibasili Escherichia coli) üretilmektedir. Bu amaçla söz konusu bakterinin genetik hazinesi, yeni bir düzenleme yapılarak (ıFN alfa için şifreli insan DNA'sı parçası sokulmak suretiyle) değiştirilir. Kültür, bakterinin önceden dirençli hale getirdiği güçlü bir antibiyotik olan tetraksilinin bulunduğu ortamda geliştirilmektedir. Sınai ölçeğindeki üretimde kültürler 3500 litrelik mayalandırma kaplarında yapılmakta ve ürün art arda birkaç kere saflaştırılmaktadır.

MS (multipl sklerozis) hastları için değişik interferonlar kullnılmaktadır. Çoğunlukla kullanılan beta interferondur.

Interferon ilk olarak 1957 yılında, tavuk embriyonundaki canlı in-fluenza virüsü üzerine, önceden verilmiş ölü virüsün etkisi görüldüğünde, tanım-lanmıştır. Bu deneyle, ölü virüsün uy-gulandığı hücreleri çevreleyen sıvıda, bu hücreleri canlı virüsten koruyan bir mad-denin bulunduğu anlaşılmıştır. Çok çe-şitli dokunun, canlı ya da ölü virüsle temastan sonra bunun gibi zehirsiz ve aynı tür organizmaya etkili (örneğin, tav-şanlar, tavuk interferonundan yararlana-maz) bir madde oluşturduğu, günümüz-de bilinen bir gerçektir. Bu konudaki deneylerin hemen hepsinin hayvanlara uygulanmış olmasına rağmen, tavukları enfekte eden virütik hastalıkların büyük bir bölümünün, bu maddece önlendiği ya da durdurulduğu ortaya çıkmıştır. Deneylerin ortaya çıkardığı en önemli bulgulardan biri de, interferonun, tavuk-ta, etkeni virüs olan ve Rous sarkomu diye bilinen bir kanserin gelişmesini dur-durmasıdır. Bu maddenin insanda nasıl kullanılabileceğine dair, henüz bir fikir birliği yoktur. Ne var ki, penisilinin bu-lunuşu gibi, bu maddenin de bulunmuş olması, virüs enfeksiyonlarıyla ve hatta kanserle savaşılabileceği umudunu ver-mektedir.



kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilgi, hakkında, interferon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Antibiyogram hakkında bilgi Zen Mikrobiyoloji 0 24 Ekim 2012 23:03
Balina Hakkında Bilgi Sue Hayvanlar Alemi 0 04 Ağustos 2012 12:12
if hakkında bilgi ? alfa mIRC Scripting Sorunları 4 08 Mart 2005 16:08