IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Bulasici Hastaliklardan Korunma (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/722898-bulasici-hastaliklardan-korunma.html)

PySSyCaT 16 Ocak 2016 17:19

Bulasici Hastaliklardan Korunma
 
Bulasici Hastaliklardan Korunma
Frengi, bel soguklugu ve yumusak sankr gibi tehlikeli zührevi hastaliklarin gayri mesru cinsel birlesmelerle insandan insana geçtigi bilinen bir gerçektir. Yine, tedavisi mümkün olmayan ve mutlak ölümle neticelenen AIDS'in de gayri mesru ve ahlak disi birlesmelerin bir ürünü oldugu kabul edilmektedir. Vücut ve çevre temizligi, elbise temizligi hastaliklarla mücadelenin temelini teskil eder.Ayrica frengi, bel soguklugu ve yumusak sankr gibi tehlikeli zührevi hastaliklarin gayri mesru cinsel birlesmelerle insandan insana geçtigi bilinen bir gerçektir. Yine, tedavisi mümkün olmayan ve mutlak ölümle neticelenen AIDS'in de gayri mesru ve ahlak disi birlesmelerin bir ürünü oldugu kabul edilmektedir.

Zina, öyle bir felakettir ki, sadece bulasici hastalik tasimakla kalmaz; beraberinde toplum ve aile saadetini de mahveder. Neslin bozulmasi kadar bir cemiyeti tehdid eden felaket yoktur. Fertlerin ahlak kurallarina ve toplum nizamlarina uymalari ancak saglam ve sicak bir aile ortaminda yetismeleri ile mümkündür. Bütün polisiye tedbirlere ragmen medeni Bati ülkelerinde hirsizlik, gasp, tecavüz, öldürme, intihar, alkol ve uyusturucu bagimliligi önlenememekte, her geçen yil biraz daha artis kaydetmektedir. Bütün bu sosyal bozukluklarin temelinde, süphesiz ahlaki çöküntü yatmaktadir. Ay hali sirasinda kadinin rahim yolu iç zarinda sisme ve kizariklik oldugundan, cinsi temas ona izdirap vermekle kalmaz; yirtilmalara ve iltihaplara sebep olur.

Erkeklerde sünnet derisi, kesilip alinmadigi takdirde, içerisinde kalan sidik artiklari pek çok zararli maddeler ihtiva ettiginden, mikroplarin kolayca beslenip barinabilecekleri bir ortam meydana getirir. Bu mikroplar, cinsel temas sirasinda kadina da geçeceginden, sünnet vasitasiyla her iki cins hastaliga karsi korunmus olmaktadir. Modern tip da sünnetin faydalarini kabul ettiginden dolayi, bugün gayri müslim cemaatler içinde dahi erkek çocuklarini sünnet ettirenler vardir.


aLinti..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net