IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2016, 16:44   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meme Dikleştirme - Toparlama Ameliyatı




Meme Dikleştirme - Toparlama Ameliyatı

Meme dikleştirme-toparlama-kaldırma ya da tıbbi adıyla 'mastopexy' sarkan memeleri en azından uzun bir dönem için kaldırılarak yeniden şekillendirme ameliyatıdır.





Deri elastikiyetini kaybettikçe memeler sıklıkla şekil ve sıkılığını kaybeder; sarkmaya başlar. (Hiçbir cerrahi işlem yerçekiminin etkilerini sonuna kadar kalıcı olarak engelleyemez.)
Meme Estetiği (Mastopexy) operasyonu ile aynı zamanda meme başının çevresindeki koyu renkli alan (areola ) da daraltılabilir. Eğer memeleriniz küçükse veya gebelik sonrasında olduğu gibi sonradan içi gevşeyip küçüldüyse mastopexynin yanısıra meme 'implantları' ( Meme protezi) yerleştirerek meme hacmi ve sıkılığı arttırılabilir. Eğer meme dikleştirme işlemi yaptırmayı düşünüyorsanız bu yazı sizi, bu işlemin hangi durumlarda faydalı olduğu, nasıl yapıldığı ve nasıl bir sonuç beklemeniz gerektiği gibi temel konularda aydınlatacaktır. Birçok faktör size ait özellikler sonucu belirleneceğinden bu broşür tüm sorularınıza cevap veremez. İşlem konusunda anlamadığınız bir nokta olursa, lütfen doktorunuza sormaktan çekinmeyiniz.

Meme Dikleştirme Ameliyatı İçin En Uygun Adaylar

Meme dikleştirme ameliyatı sizin görünüşünüzü ve kendinize güveninizi geliştirecektir ama bu her zaman idealinizde geliştirdiğiniz görünüme ulaşmanızı ve insanların size daha farklı davranmasını sağlamayabilir. Ameliyata karar vermeden önce beklentilerinizi gözden geçirip bunları cerrahınızla tartışınız. Zamanla her kadının memesi sarkmaya başlar ve 'areolası' genişler. Mastopexy için en uygun adaylar sağlıklı, duygusal olarak stabil,bu ameliyatla yapılabilecekler konusunda gerçekçi düşünceye sahip kadınlardır. Genellikle en iyi sonuçlar küçük,sarkık memelere sahip kadınlarda elde edilir. Her boydaki meme kaldırılabilir ama elde edilen sonuçlar ağır memelerde çok uzun süreli veya kalıcı olmayabilir. Birçok kadın mastopexyi gebelik veya emzirme sonrası gerilmiş deri ve azalmış volüme sahip memelerle karşılaştıkları için talep ederler. Ancak daha fazla çocuk istiyorsanız meme kaldırma ameliyatını ertelemeniz uygun olabilir. Mastopexy gelecekteki gebelikleri olumsuz etkileyecek özel riskler getirmez. Örneğin memeden süt emzirmeyi etkilemez. Ama şu bilinmelidir ki daha sonraki gebelikler sırasında meme derisi gerilecektir ve ameliyatla elde edilmiş olan iyi sonuçları olumsuz etkileyecektir.


Cerrahi İşlemlerin Hepsi Biraz Belirsizlik ve Risk Taşır

Meme dikleştirme ameliyatı basit bir işlem değildir, ama yetkin bir plastik cerrah tarafından gerçekleştirilirse güvenli bir ameliyattır. Her cerrahi işlemde olduğu gibi komplikasyon veya anestezi reaksiyonu ihtimali vardır. Mastopexy ameliyatı sonrasında kanama ve enfeksiyon çok seyrek olarak gelişebilir, eğer gelişirse skarların (izlerin) genişlemesine neden olur. Cerrahınızın önerilerine hem ameliyat öncesi hem de ameliyat sonrası dönemde çok sıkı uyarak bu riskleri azaltabilirsiniz.

Meme Dikleştirme (Mastopexy) ameliyatı, farkedilebilir kalıcı skar bırakır, ama bu izler sütyen veya bikininizle örtülebilecek bölgededir. (Kötü iyileşme ve geniş skarlar sigara içenlerde daha sık olur.) Bu işlem sonunda simetrik olmayan meme başı, meme veya meme başının kalıcı his kaybı gibi komplikasyonların gelişme olasılığı çok az da olsa vardır.


Ameliyat Nerede Yapılacak?
Operasyon hastane koşullarında uygulanır ve durumuza bağlı olarak gün hastanede kalmanız gerekebilir.


İlaçlar

Ameliyattan sonraki ilk 2 hafta aspirin almayınız. Ağrı ilaçlarınızı ancak rahatsızlık hissettiğiniz zaman alınız. Antibiyotiklerinizi 1 hafta süreyle muhakkak kullanınız. Şişliği azaltıcı ilacınızı 1 ay süreyle kullanınız.





aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ameliyatı, dikleştirme, meme, toparlama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meme ( Göğüs ) Dikleştirme Estetiği Ecrin Kadın Sağlığı 0 12 Ekim 2014 21:28
Meme Dikleştirme Liaaa Kadın Sağlığı 3 21 Haziran 2012 04:30
Meme Küçültme Ameliyatı Lucifer Kadın Sağlığı 0 09 Aralık 2011 18:33
Citigroup: İMKB'de güçlü bir toparlama bekliyoruz Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 18:28