IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2016, 10:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antimikrobiklere karşı direnç




Hemen her sınıftan antimikrobiklere karşı gelişen direnç halk sağlığını tehdit etmekte, çok ilaca dirençli, hatta bazı durumlarda panrezistan mikroorganizma enfeksiyonları toplumda ve özellikle hastanelerde sorun oluşturmaktadır.
Metisiline dirençli stafilokok enfeksiyonları ciddi bir halk sağlığı sorunudur; 1960’li yıllarda görülmeye başlayan metisilin direnci 1980’li yıllardan sonra özellikle hastanelerde artmış ve son yıllarda toplum kökenli MRSA’lar yaygınlaşmaktadır; ayrıca glikopeptitlere dirençli S.aureus sorunu başlamıştır.
Glikopeptit dirençli enterokoklar, 1980’li yılların sonunda Avrupa ülkeleri ve ABD’de görülmeye başlanmış ve VRE sorunu pek çok ülkeye yayılmış durumdadır. VRE, Avrupa ülkelerinde avoparsin kullanımı sonucu kümes hayvanları ve bunların yenilmesi sonucu toplumda; ABD’de akılcı olmayan antimikrobik kullanımına ve kontrol eksikliğine bağlı olarak hastanelerde sorun oluşturmuştaktadır.
Penisiline dirençli pnömokoklar ilk olarak 1977’de Güney Afrika’da saptanmış, daha sonra değişik ülkelerde çoklu direnç gösteren pnömokoklar giderek artan oranda görülmeye başlanmıştır.
Genişlemiş spektrumlu beta-laktamaz (GSBL) yapan enterik bakteriler; 1990’li yılların başında hastanelerde sorun oluşturmağa başlamış, günümüzde ise hastanedeki yaygınlaşma yanında toplum kökenli enfeksiyonlarda da giderek artan oranda GSBL yapan bakterilerin etken olduğu görülmektedir.
Salmonella cinsi bakterilerde (S. typhi dahil) kinolon direnci ve GSBL beta-laktamaz yapımı, Shigella spp’de çok ilaca direnç, toplum kökenli ishallerde ciddi halk sağlığı sorunu oluşturmaktadır.
Karbapenem dirençli nonfermentaitf bakteriler (Pseudomonas spp, Acinetobacter spp) hastanelerde ve özellikle yoğun bakımlarda zaman zaman salgınlara neden olmakta ve ilgili bakteriler bu yerlerde sıklık açısından ilk sıralarda yer almaktadır.
Ayrıca çok ilaca dirençli Mycobacterium tuberculosis, penisiline/kinolona dirençli Neisseria gonorrhoeae, antivirallere direnç(hepatit B, HIV, CMV,…), azollere dirençli Candida, klorokine dirençli Plasmodium direnç sorunun diğer önemli örnekleridir.
Direnç nedeniyle daha kolay, kısa sürede ve nispeten daha ucuz tedavi edilebilen enfeksiyon hastalıklarının tedavisi daha zor ve pahalı hale gelmekte ve bu özellikle geri kalmış veya gelişmekte olan ülkeler için ciddi sıkıntı doğurmaktadır.




aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
antimikrobiklere, direnc, karşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Direnç Faktörü Desmont Sözlük 0 26 Kasım 2014 15:01
Direnç Kaybı AftieL Kıssadan Hisse 0 08 Eylül 2014 00:46
Oyunlar Acıya Karşı Direnç Sağlıyor Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 11 Eylül 2012 16:13