IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2015, 09:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Milli takım son dakikada 3 puanı kaçırdı




Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda deplasmanda Hollanda ile yaptıkları maça bir önceki karşılaşmaya göre 4 değişiklik yaptı.
Grupta Kazakistan ile yapılan son maçın 11'inde sahaya çıkan oyunculardan Olcay Şahan ve Umut Bulut yedek kalırken, kart cezalısı Arda Turan ve aday kadroya çağrılmayan Semih Kaya, Hollanda'ya karşı milli takımda yer almadılar.
Terim bu futbolcuların yerine 11'de Gökhan Gönül, Hakan Balta, Mehmet Topal ve Gökhan Töre'ye yer verdi.
Hollanda ve Lüksemburg maçlarının aday kadrosuna alınan futbolculardan Alper Potuk ve Mahmut Tekdemir, sahaya çıkan 23 futbolcu arasında bulunmadı.
Guus Hiddink ve Fatih Terim maç öncesi bir araya gelerek tokalaştılar.
- Kazım, Hakan ve Emre yedekler arasında
Fatih Terim, 3,5 yıla yakın bir süre sonra aday kadroya çağrılan Kazım Kazım'ı Hollanda karşısında yedekler arasında tuttu.
Feyenoord'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekerek milli takıma çağrılan Kazım, milli formayı en son 15 Kasım 2011'de Hırvatistan'la yapılan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off rövanşında giymişti.
Grupta İzlanda ile yapılan karşılaşmadan sonra, 3 resmi maçta milli takımda yer almayan Hakan Çalhanoğlu, Hollanda karşısında yedekler arasında bulundu. Milli takım kampında Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ile yaşadığı olayın ardından, aralarındaki sorun çözüldükten sonra tekrar milli takıma katılan Hakan, Hollanda'ya karşı bu önemli mücadelede yedekler arasında tutuldu.
Bu iki futbolcunun yanı sıra Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu da maça yedek kulübesinde başladı.
- Türkiye'de Gökhan Gönül, Hollanda'da Sneijder kaptan
Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, ay-yıldızlı takımın Hollanda'ya karşı oynadığı maçta sahaya kaptan olarak çıktı.
Fatih Terim, 30 yaşındaki milli futbolcuya önemli maçta kaptan olarak görev verdi.
Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Wesley Sneijder ise uzun bir aradan sonra Türkiye karşısında Hollanda Milli Takımı'nın kaptanı olarak sahaya çıktı.
Teknik direktörü Guus Hiddink, Robin van Persie ve Arjen Robben'in sakatlıklarından dolayı kaptanlığı Sneijder'e verdi. Hollanda'nın bir önceki teknik direktörü Louis van Gaal, Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası öncesinde formda olmadığı gerekçesiyle kaptanlık pazubandını Sneijder'den alarak Robin van Persie ve Arjen Robben' vermişti.
Grup maçlarına iyi başlayamayan Hollanda'da sakatlıkları bulunan yıldız oyuncular Arjen Robben, Robin van Persie ve Ron Vlaar Türkiye karşısında forma giyemedi. Hiddink forvette Van Persie'nin yerine tercihini Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben'in yerine ise Ibrahim Afellay'dan yana kullandı.
- Gurbetçiler milli takımı yalnız bırakmadı
Amsterdam'daki maçı Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de izledi.
Deplasmanda Hollanda'yla karşılaşan A Milli Futbol Takımı'nı Avrupa'da yaşayan Türkler yalnız bırakmadı.
Hollanda'nın yanı sıra Almanya ve Belçika gibi yakın ülkelerden gelen gurbetçiler, maçtan önce Amsterdam Arena Stadı önünde toplanarak Türkiye lehine tezahüratlarda bulundu. Ellerinde ay-yıldızlı bayraklarla renkli görüntüler sergileyen Türk taraftarlara zaman zaman Hollandalılar da eşlik etti.
Ajax'ın maçlarını oynadığı Hollanda'nın en modern stadı olarak gösterilen Amsterdam Arena'daki biletlerin tümü maçtan günler öncesinde satılırken, Türk taraflara ise 5 bin kadar bilet ayrıldı.
Biletler yoğun ilgiden dolayı günler öncesinde tükenirken, kimi taraftarların karaborsada çok yüksek fiyatlara bilet aldıkları ileri sürüldü. Hollanda pasaportuna sahip bazı Türkler maçı Hollanda taraftarlar için ayrılan bölümde izledi. Amsterdam Arena'da 10 bine yakın Türk taraftar ay-yıldızlı takıma destek oldu.
- Yoğun güvenlik önlemleri alındı
Maçtan yapılan anonsta seyircilere takımlarını pozitif şekilde desteklemeleri istenirken, statta meşale yakılmasının yasak olduğu dile getirildi. Açıklamada meşale yakanlara 18 ay statlara giriş ve 400 avro para cezası verilebileceğine dikkat çekildi.
Hollanda polisi stat çevresinde ve içinde olay çıkmaması için yoğun güvenlik önlemi alırken, stada Türkiye ve Hollanda dışında başka ülke bayraklarının sokulmasına izin verilmedi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3, dakikada, kaçırdı, milli, puanı, son, takım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milli Takım ''Milli'' oluyor :) [Argo] Beck Genel Paylaşım 0 04 Şubat 2007 03:52