Forbidden | 27 Mayıs 2025 17:29 | Borsa Takip Sistemi (Python + mIRC) Merhaba arkadaşlar,
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi ile geçen sene can sıkıntısından yapıp köşede bıraktığımız bir mIRC + Python entegrasyonlu borsa takip sistemini, geçtiğimiz günlerde tekrar gündeme aldım ve düzenleyerek güncel, sorunsuz çalışan bir hale getirdim. Şimdi sizlerle bu güncel ve stabil versiyonu paylaşıyorum.
Bu kod sayesinde mIRC üzerinden anlık olarak: BIST100, Dolar, Euro, Altın, Petrol, Bitcoin
Verilerini Milliyet Uzmanpara sitesinden çekerek kanalda otomatik olarak paylaşabilirsiniz. Örnek Kod; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gereksinimler; Python 3.x kurulu olmalı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kütüphaneler;
Gerekli Python kütüphanelerini yüklemek için terminal veya komut istemcisine aşağıdaki komutu yazın: Kod:
pip install requests beautifulsoup4 Kod; Kod:
alias -l c return $chr(9)
alias -l Borsa {
echo 5 -t @HTTP_Veri Python Bağlantısı Başlatıldı!
write -c Borsa.py
write Borsa.py import requests
write Borsa.py from bs4 import BeautifulSoup
write Borsa.py headers = {"User-Agent": "Mozilla/5.0"}
write Borsa.py adres = "https://uzmanpara.milliyet.com.tr/canli-borsa/"
write Borsa.py r = requests.get(adres, headers=headers)
write Borsa.py soup = BeautifulSoup(r.text, "html.parser")
write Borsa.py with open('borsa.txt', 'w', encoding='utf-8') as f:
write Borsa.py $c f.truncate(0)
write Borsa.py $c f.write("BIST100: "+soup.find('span', id='imkb_header_son_data').text.strip() +" "+soup.find('span', id='imkb_header_son').text.strip()+"\n")
write Borsa.py $c f.write("DOLAR: "+soup.find('span', id='usd_header_son_data').text.strip() +" "+soup.find('span', id='usd_header_son').text.strip()+"\n")
write Borsa.py $c f.write("EURO: "+soup.find('span', id='eur_header_son_data').text.strip() +" "+soup.find('span', id='eur_header_son').text.strip()+"\n")
write Borsa.py $c f.write("ALTIN: "+soup.find('span', id='gld_header_son_data').text.strip() +" "+soup.find('span', id='gld_header_son').text.strip()+"\n")
write Borsa.py $c f.write("PETROL: "+soup.find('span', id='petrol_header_son_data').text.strip() +" "+soup.find('span', id='petrol_header_son').text.strip()+"\n")
write Borsa.py $c f.write("BITCOIN: "+soup.find('span', id='btc_header_son_data').text.strip() +" "+soup.find('span', id='btc_header_son').text.strip())
run -h Borsa.py
.timer 1 2 /BorsaMesaj #
}
alias -l BorsaMesaj {
var %i = 1
while %i <= $lines(borsa.txt) {
msg $1 $gettok($read(borsa.txt,%i),1,58) : $iif(- isin $gettok($read(borsa.txt,%i),2,58),4 $gettok($read(borsa.txt,%i),2,58),3 $gettok($read(borsa.txt,%i),2,58))
inc %i
}
}
on $*:text:/^[!]borsa$/i:#sohbet: {
if (%borsachan) { msg # > $nick borsa sorgusu yaparken 30 sn beklemelisiniz | return }
set -eu30 %borsachan #
borsa
} |