IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   mIRC Scripting Sorunları (https://www.ircforumlari.net/mirc-scripting-sorunlari/)
-   -   identify kontrolü yapsın (https://www.ircforumlari.net/mirc-scripting-sorunlari/123149-identify-kontrolu-yapsin.html)

nihattt 09 Temmuz 2008 22:16

identify kontrolü yapsın
 
aşağıdaki gibi bir bot komut dizisi hazırladım. masternicks içerisinde olan veya kanalda op olan biri komutları uygulatabiliyor. fakat masternicklerden biriyle giren herhangi biri de bota komut verebilir. benim istediğim herhangi bir komut verildiği anda who veya whois çekip raw ile masternicke identify kontrolünü de yapması. forumda bu tür örnekler var ama adenedim bir türlü uyduramadım.

on *:TEXT:*:#:{
if ($nick isin %masternicks) || ($nick isop $chan) {
if $1 == !voice {
if $2 == $null { mode # +v $nick }
if $2 !== $null { mode # +v $2 }
}
if $1 == !devoice {
if $2 == $null { mode # -v $nick }
if $2 !== $null { mode # -v $2 }
}
if $1 == !op {
if $2 == $null { mode # +o $nick }
if $2 !== $null { mode # +o $2 }
}
if $1 == !deop {
if $2 == $null { mode # -o $nick }
if $2 !== $null { mode # -o $2 }
}

SaW 09 Temmuz 2008 22:31

Cevap: identify kontrolü yapsın
 
Alıntı:

nihattt Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 502756)
.... coder arkadaşlardan becerebilecek biri olursa çok sevineceğim.

Becerebilecek ? Sözlerimize dikkat edelim arkadaşlar, becerilmeyecek bir tarafı yok o kodun ki ayrıca hem coder diyorsun hem becerebilecek diyorsun? coderse becerir zaten.. Onun yerine yardımcı olacak desen daha hoş olurdu.
Senin nazarında yakındığım başka bir konudan da her nekadar "Önerileriniz" bölümünde bahsetmiş olsam da bir de burada değineyim istiyorum.
Son günlerde oldukça rahatsız ediyor bu beni, (hepsini sen üzerine alınma) Bazı arkadaşlar burada script yazdırmaya çalışıyor sanırım.
Eğer script yazmayı bilmiyorsanız kalkışmayın bu işe. Öyle her kodu gelip burada sorarak sonra onları toplaryarak script yazılmaz! Bu demek değildir ki burada soru sormayın, tabiki sorun ama insan elli şey yapar birinde takılır ve yaptığı kadarını gösterip takıldığı kısım için fikir sorar. Ancak benim bu kızdığım insanlar böyle yapmıyor. Sıralıyor art arda konuları:
Şunu yapın
Bunu nasıl yaparız
Bir de bunu istiyorum
Hah bi de şu vardı
v.b.
Olmuyor arkadaşlar..

nihattt 09 Temmuz 2008 22:48

Cevap: identify kontrolü yapsın
 
iyide bende pro olmasa da kod yazıyorum ama gördüğün gibi beceremiyorum :) kod yazana coder dendiğine göre acemi olmayan coder mi diyeyim. neyse anlıyorum seni de yani script yazdırmak gibi bir niyetim olsa yukarıdakileri yazmak içinde uğraşmazdım. çok denedim ama tam anlamıyla beceremedim tam anlamıyla yapabilecek yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum. bir önceki postumda bir soru sordum cevabını kendim buldum buraya da yazdım aynı şeyi yapmak isteyen biri olabilir diye. bedavacı değilim bilmeni isterim. konuyu da uzatmayalım cevabını biliyorsan yardım etmeni isterim.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net