IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   mIRC Scripting Sorunları (https://www.ircforumlari.net/mirc-scripting-sorunlari/)
-   -   Yardımınıza İhtayacım Var ; (https://www.ircforumlari.net/mirc-scripting-sorunlari/409713-yardiminiza-ihtayacim-var.html)

b3yk0zLu 07 Eylül 2011 23:03

Yardımınıza İhtayacım Var ;
 
Selamlar İF kullanıcılari;

Benim bir sorunum var , yardım edebilecek olan varsa cok sevinirim;

- Macintosh işletim sistemli bilgisayarımdan, İRC bağlanamiyorum. Ekran donuyor bağlansada, karakter sorunu var , cok gec gidiyor.

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaslar varsa sevinirim.

b3yk0zLu 08 Eylül 2011 15:23

Cevap: Yardımınıza İhtayacım Var ;
 
Bu konuda yardım edebilecek kimse yokmu?

Vision 08 Eylül 2011 18:19

Cevap: Yardımınıza İhtayacım Var ;
 
Ocean nickli arkadaşla görüşsen daha iyi olur farklı işletim sistemlerinde iyidir kendsi

WingmaN 09 Eylül 2011 02:35

Cevap: Yardımınıza İhtayacım Var ;
 
mIRC üzerinden, Mac version'larını -----iniz, kullandığınız " Mac " üzerinden karakter sorunu ancak, -----diğiniz son sürüm version'dan kaynaklanacaktır ki, daha önce ki version'ların " Mac " sürümünü -----meyi deneyiniz.

Bağlanırken, ekran'ın donmasının herhangi bir açıklaması olamaz, en güzel açıklaması, sistemin yavaş veya " CEVAP'LARI " çok geç alıyor olmasından kaynaklanıyordur ki, kullandığınız programı kullanmamanızı tavsiye ederim.

Heavenly 09 Eylül 2011 12:44

Cevap: Yardımınıza İhtayacım Var ;
 
konu ile alakalı değil ama şu yardım isteği için açılan başlıkları yardım içeriği ile ilgili olucak şekilde açsakta belki aynı sorunlarda müzdarip kişiler olabilir onların dikkatini çeker ve sorularına yanıt bulurlar açıkcası ;

Yardımınıza ihtiyacım var
bir bakarmısınız
lütfen bakın vs vs gibi başlıklara hiç bakmıyorum bile ve bunu yapan çok insan vardır başlıkları içerikle uygun şekilde açalım lütfen.

Caddeci 09 Eylül 2011 17:14

Cevap: Yardımınıza İhtayacım Var ;
 
Kullandığınız işletim sistemi "business" olarak geciyor.Yani, normal ev kullanıcısı modelinden cok iş için kullanıyor.Kaldı ki, türkçe karakter hatası ise sizin pc de bulunan font ayarları ile alakalı bir durum desteklemiyor.Donma durumu ise işletim sistemi desteklemiyordur.Normal Xp, win7 ya da vista kullanırsanız düzelir bence.

Ocean 10 Eylül 2011 14:06

Cevap: Yardımınıza İhtayacım Var ;
 
MacOS sistemleri üzerinde ileri düzey derecesinde bilgiye sahip olmasamda, yardımcı olmaya çalışayım.

Öncelikle, @WingmaN 'ın iletisine yanıt olarak türkçe karakter sorunu versiyonla ilgili değil, encode character set sistemi ile aşılmaktadır. Zaten bildiğimiz düz mIRC veya Scriptler MacOS 'da desteklenmemektedir. MacOS için özel olarak yapılmış bazı IRC Client'ler mevcuttur ve Türkçe karakter desteği olmayan Clientlere pek az rastlanmaktadır.

@Heavenly 'nin yazmış olduğu iletiye katılarak, konu başlığının sorununuzun kısaca özetini ve içeriğini anlatacak tarzda açmanız ve ileriki zamanlarda aynı sorunu yaşayacak olan vatandaşlarımıza da yardımcı olması önemli bir husustur.

@Caddeci , arkadaşımızın iletisine cevap olarak ise, sistem fontları ile türkçe karakter arasında herhangi bir ilgi ve alakası yoktur. MacOS'un zaten türkçe desteği vardır ve fontları türkçeyi desteklemektedir, Linux ve MacOS gibi sistemlerde IRC Client'lerin kendisine özgü %95 tüm dilleri destekleyen fontları da mevcuttur. Windows'ta ki gibi anımsamayın bu durumu.

şimdi gelelim asıl konumuza, konu başlığını açan sevgili forum kullanıcımız, bize kullanmış olduğun IRC Client'in ismini cismini, sistem bilgilerini (sürümünü) MacOS X 'mi Lion mu vs. vs. vermeden sana nasıl yardımcı olmamızı bekliyorsun ? ismini bilmediğimiz bir Client hakkında seni nasıl yönlendirebiliriz ve hata ayıklamasına gidebiliriz ? Eğer komple sisteminin dili ingilizce üse, türkçe karakterlerin görünmemesi doğal, eğer sistem diliniz türkçe ise yukarıda ki bilgileri bize yazın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinde "macos irc client" olarak arama yaptığınız da onlarca irc client olduğunu görebilirsiniz.

macos üzerinde en son test ettiğim irc clienti "xchat-aqua" ve Rhapsody IRC" idi ve türkçe desteğide mevcuttu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

bknz: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu konuda xchat'ı tanıtırken ekran görüntüsünde türkçe karakterlerin çıkmaması ve aşağıdaki konuda

: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

örnek olarak xchat türkçe karakter özelliğinin kullanıma açılması anlatılmıştır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net