IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   mIRC Scripting Sorunları (https://www.ircforumlari.net/mirc-scripting-sorunlari/)
-   -   Help Yardım :) ögrenmeye başladım da... (https://www.ircforumlari.net/mirc-scripting-sorunlari/8007-help-yardim-ogrenmeye-basladim-da.html)

NaTSuKa 17 Kasım 2005 13:59

Help Yardım :) ögrenmeye başladım da...
 
Yaw arkdaşlar mesela ben burada yazam bir özelligi (kodu) mirc'e nasıl ekleyecegim bir analtabilirmisiniz yeniyim daha ?

Cappystarjoe 17 Kasım 2005 14:30

mIRC ı açıp "Alt + R" yapıp açılan diyalogda "File> New" (yada Dosya > Yeni) yapıp yeni bir sayfa açarsın. Burada gördüğün kodları o sayfaya kopyalarsın.Kaydedip kapatırsın. O kadar basit. Bu andan itibaren dikkat etmen gereken bir iki şey var.

Kaydedip kapattığında Kodların içinde START event'ı varsa hemen bir uyarı gelir. O uyarı da Evet'e tıklarsın ve yüklediğin şey aktif olmuş olur.

Eğer bunun gibi birşey söz konusu değilse. Yani START event'ı yoksa kodun içindeki komutlardan kodun ne zaman? Nerede? Hangi şartla? çalışacağını senin önceden bilmen ve kodun çalışıp çalışmadığını böylece kontrol etmen gerekir. Çünkü burada verilen her kod doğru olmayabilir.

Eğer Addon gibi bir şey yüklemek istiyorsan. Addon dosyalarını koyacağın dosya yolunu Addon u çektiğin yerden yada Addonun kendi yardım dosyasından öğrenebilirsin. Genelde mIRC klasörüne atarsın ve yüklersin. (Yine Addon yardım dosyasında dendiği şekilde).

Saygılar...

insureL 17 Kasım 2005 15:02

Alıntı:

çalışacağını senin önceden bilmen ve kodun çalışıp çalışmadığını böylece kontrol etmen gerekir. Çünkü burada verilen her kod doğru olmayabilir.
Doğru olmayan kodlar forumlardan silinir.

Addon'un dosyasini, Scriptinin bulunduğu klasöre atmalısın. Örneğin ismi " addon.mrc" olsun. Bunu mIRC'inin bulunduğu klasöre koyduktan sonra, " /load -rs addon.mrc " yazdığın zaman bu addon scriptine yüklenmiş olacaktır. ya da CODE halinde elindeyse, yine mIRC'inin olduğu klasöre bir not belgesi ( /run notepad.exe komutu ile mIRC 'den ya da ÇALIŞTIR 'dan da açabilirsin. ) açıp içine CODE 'lari yazdıktan sonra " addon.txt " olarak kaydedebilirsin. Kaydettikten sonra ise, " /load -rs addon.txt " yazarak yine çalıştırabilirsin.

Başarılar dilerim.

NaTSuKa 17 Kasım 2005 15:10

peki tüm kodları böylemi yükleyecegim alt+r yaparak tüm kodlaru yükleyemiyromuyuz?

insureL 17 Kasım 2005 15:19

alt+r heryerde çalışmayabilir. Yani elindeki script veya başka bir mIRC türü ise, belirli CODE 'lar sayesinde yasaklanıyor. Yasaklıysa çalışmaz. Benim sana yazdığım en garantili yöntemi. Ama tabi ki de, SIFIR'dan mIRC kuruyorsan, ALT + R , yapıp, ordan da kurabilirsin.

Cappystarjoe 17 Kasım 2005 15:47

Alıntı:

Doğru olmayan kodlar forumlardan silinir.
Dikkatlice bakarsan doğru olmayan kodlar forumdan silinmiyor. Düzeltiliyor.

Herhangi bir an biri bir kod yazmış ve arkadaşımız da bunun doğru olduğunu kabul ederek onu scriptine yapıştırmış olabilir. Tekrar söyleyeyim. Doğru olmayan kodlar silinmiyor. Yanlışlığın görülmesi için post aynen duruyor. Yeni bir post ile "Düzeltiliyor."

Saygılar...

insureL 17 Kasım 2005 15:59

tamam CappystarJoe sen en iyisisin.

NaTSuKa 17 Kasım 2005 16:29

Teşekürler arkdaşlar iki yöntemide kullanmak gerek yer yer o zaman :D


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net