IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2014, 18:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail'de İki Bin Yıllık Hazine




İsrail'de İki Bin Yıllık Hazine

Arkeologlar İsrail’in Kiryat Gat kentinde iki bin yıl öncesine ait bir hazine buldu. Hazinenin Roma İmparatorluğu döneminde Yahudilerin gerçekleştirdiği en büyük üçüncü devrim hareketi olan Bar Kokhba Devrimi döneminde yaşamış zengin bir kadına ait olduğu düşünülüyor.



Araştırmacılar İsrail’in Yahudiye bölgesinde 132-136 yılları arasında yaşanan ve yarım milyon Yahudi’nin öldüğüne inanılan devrim dönemine ait bir define keşfetti. 140 altın ve gümüş paranın yanı sıra altın mücevherlerin bulunduğu define Roma ile Bizans dönemini çağrıştıran bir evin kalıntılarında bulundu. Definebirkaç odası ortaya çıkarılan evin avlusunda giysilere sarılmış halde bir çukura gömülmüş olarak bulundu.

Definede birçok göz alıcı mücevher yer alıyor. Bunlar arasında çiçek şeklinde küpe ve kanatlı bir tanrıçanın mührünü taşıyan değerli bir taştan yapılma yüzük var. Ayrıca definede bulunan iki adet gümüş çubuğun o dönemde Arabistan ve Mısır’da kadınların gözkapaklarının kenarlarını koyulaştırmak için kullandığı “kohl” çubukları olduğu düşünülüyor.



ÜÇ AYRI İMPARATOR
Definede yer alan sikkelerin bir yüzünde üç ayrı imparatorun tasviri bulunuyor. Bunlar M.S 54-117 yılları arasında hüküm sürmüş olan Nero Nerva ve Trajan.

Sikkelerin diğer yüzünde savaşçıların sembolleri tahtın üzerinde oturan Jüpiter gibi mitolojik tanrılar ve elinde yıldırım tutan Jüpiter gibi tasvirler var. Araştırmayı yürüten İsrail Antika Otoritesi’nden Sa’ar Ganor “Madeni paraların içerdiği tasvirler ve para ile mücevherlerin kalitesi bu hazinenin Bar Kokhba Devrimi dönemine ait olduğuna işaret ediyor” dedi.

Yahudiler Bar Kokhba Devrimi’nde Roma’ya karşı en büyük üçüncü ayaklanmalarını gerçekleştirmiş İmparator Trajan’ın gönderdiği altı Roma lejyonu kanlı ayaklanmayı zor da olsa bastırmıştı. Dört yıl süren devrimde beş yüz bin Yahudi’nin öldüğü öne sürülürken çok sayıda köy de haritadan silindi.

KAÇARKEN SAKLAMIŞ OLABİLİRLER
Ganor yaptığı açıklamada “Zengin kadın devrimin başlamasından önce veya devrim esnasında hazinesini elbiseleriyle sararak saklamak gereği duymuş olabilir... Şurası açık ki her kim bu hazineyi gömdüyse onu tekrar gömdüğü yerden çıkaramadı” dedi.

Hazine arkeologlar tarafından incelenmesinin ardından analize edilmek için Tel Aviv’e gönderildi.

Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bin, hazine, İki, İsrailde, yıllık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hazine Avı Sincabı Ecrin Online Oyunlar 0 20 Kasım 2013 01:47
Kucağındaki Hazine Afrodit Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 28 Eylül 2010 18:39
İsrail 50 yıllık sırrını satıyor! Lucifer Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 14:51