IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Felsefe (https://www.ircforumlari.net/felsefe/)
-   -   İnkalara Dair (https://www.ircforumlari.net/felsefe/566802-inkalara-dair.html)

Amelia 19 Şubat 2014 18:49

İnkalara Dair
 

" 3 gerçek var: Benim gerçeğim senin gerçeğin ve gerçek."

Bu güzel söze uygun İnkalar'ın sonuna bakalım ;

1500’lü yıllarda sayıları milyonları bulan İnkalar Güney Amerikaya ilk ulaştıklarında sayıları bir kaç yüzle sınırlı olan ve başlarında Pizarro olan İspanyollara esir düştüler.İspanyollar altıngümüş vb. için gelmişlerdi (ispanyolların gerçeği)

Takip eden yıllarda büyük oranda katledildiler. Bu esaretin sebebi sadece İspanyolların askeri üstünlüğü değildi. Her ne kadar ilerleyen yıllarda 80 bin İnka ile 430 kadar İspanyol’un giriştikleri bir meydan savaşı İnkaların 7000 kayıp vererek yenilgileriyle sonuçlanmış olsada her türlü lojistik üstünlük yerlilerin elindeydi.

Milyona karşı yüz sayısından bahsediyoruz tükürükle boğmak bu örnekte bir abartı sayılamaz. Ve ilk başta konuk olarak kabul edilen İspanyollar bir gece vakti esir konumuna düşebilirlerdi. Ama İnkalar çok geç olana kadar uzun bir süre İspanyol’lara saygıda hiçbir kusur göstermediler.

Bu garip durumun sebebi İnka efsanelerinin doğudan gelecek kurtarıcı tanrı mitleriyle dolu olmasıydı.(İnkaların gerçeği)

İnkalar İspanyolları Tanrı sayıyorlardı krallıklarının kapılarını ardına kadar açtılar. Uzun bir süre sonraİspanyolların ne halt olduğunu anladıklarında ise iş işten geçmişti.

Sonuçta milyonları barındıran İnka Uygarlığı nüfus kalabalıklığı ve altın enflasyonu sorunlarından bir çırpıda kurtarıldı.(gerçek)

Alinti


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net