IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2014, 17:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Düşmüş Melekler




Tanrı insanları yarattığı zaman bütün meleklerin onların önünde diz çökmelerini istedi, en büyük baş meleklerden (Archangels) biri olan Lucifer bunu aşağılayıcı buldu ve neden ateşin oğlunun çamurun oğlu önünde eğilmesi gerektiğini sordu.

Lucifer Seraphim’in baş meleğiydi ve kendi gibi düşünenlerle birleşerek Tanrıya karşı geldi.Hristiyan kitabında Satan ve Luciferin günahkar oldukları açıkça söylenmekte.

Savaşın ne zaman olduğu bilinmiyor,Satan, Archangel Michael’in gönderdiği ordularla savaşırken 10 başlı ejder halinde anlatılıyor. Ne kadar sürdüğü bilinmeyen savaşta Satan ordusu Michale’in ordusuna yenilip cennetten atıldılar.

Lucifer ve takipcilerinin düşmesi değilde Grigorilerin(izleyiciler) düşmesi akıllara takılıyor.Lucifer daha fazla özürlük istediği için düştü peki grigorileri itaatsizliğe iten neydi.Grigori melekleri ölümlü olup insanlar gibi yaşamayı tatmak istediler.Kadınların onları baştan çıkarması olabilir.meleklerle insanların çocukları büyük bir selde yok edildi. Lücifer Eden de Tanrının bahçesi kutsal dağda yaşıyordu.

Grigoriler 4 bölüme ayrılmışlardır baş melekleri şunlardır.

Kuzey Formalhaut
Güney Regulus
Doğu Aldebaran
Batı Antares

İnsanlar gibi görünürler ama daha uzun ve sessizdirler. Yahudilere göre iyi ve kötü watchers vardır.Grigoriler tanrı tarafından ilk insanları gözetmeleri ve yol göstermeleri için yaratılmıştı neredeyse dev kadarlardı ama bu melekler insanlara Tanrı tarafından yasaklanan büyü sihir yıldızları okumak gibi bilgileri öğrettiler. Ve ölümlü insan kadınları tarafından baştan çıkarıldılar ve onlardan çocuk sahibi oldular.Grigorilerle insanların birleşmesinden doğanlara Nephilim dendi.

Görevlerine sadık kalan melekler şunlardı

Uriel,
Raphael,
Raguel,
Michael,
Zerachiel,
Gabriel,
Ramiel


Lucifer adının anlamı ışık verendir,Venüsün en parlak yıldızıdır.Mitolojide tanrıça Aurora (Dawn) ve tanrı Ceyx in oğludur. Bir çok kişinin düşündüğünün aksine Satan ve Lucifer farklı meleklerdir.Lucifer satan değil ilk günahkar olan melektir.

“Nasıl cennetten düşersin Ah Lucifer sabahın oğlu bütün milletleri arkasına alan sen nasıl birden yere inersin” bu pasaj o zaman da Babylon’u yöneten kral tarafından lucifere yazıldı.Diğer taraftan Samael e yazılmış olma ihtimalide var.ama konu şu ki Lucifer Seraphim Archangel pozisyonundan atılarak cennetten düştü Samael ise atılmadı terketmeyi kendi seçti düşmedi.

Lucifer tanrının karşıtı değildi çünkü Tanrı Luciferin yaratıcısıdır ama Archangel Michael’in karşıtıydı.

Satan ise Tanrıya ihanet edip isyan çıkardı Satan tanrının Ademe olan tutkusunu çok kıskandı yılana dönüşerek veya yılanı kullanarak Eve’in (Havva) yasak elmayı yemesini sağladı bunun üzerine Tanrı satanı cennetten kovdu.Satanda insanları baştan çıkarıp inaçlarını yok etmeye uğraşıyor bu yüzden Satan kitaplarda şeytan olarak geçiyor.

Bazı meleklerin isimleri

Abel, Cennete inen ruhlar abel tarafından sorgulanır,12 yüce güçten biridir. 4.cennetin meleği

Anael, yaratılan 7 melekten biri.baş meleklerin (archangel) prensi venüsü yönetirdi2.cennet meleğidir ve dünyadaki krallıkları o yönetirdi.

Azrael,ölüm meleği

Boel, 7 melekten bir tanesi 1.cennette görev alıyordu dünyanın 4 köşesinin anahtarları onda gizliydi ayrıca satürn’ü yönetirdi

Dina ,dünya yaratıldığı zaman insanlara 70 farklıdil öğretti

Elders, Tanrının tahtının çevresinde oturan 24 melek gurubu, Tanrının en kıdemli yardımcıları

Exael, kutsal kitapta anlatılan 10 kutsal melekten biri,cennetten dünyada yaşamak istediği için düşmüştür.

Gadreel, Azazel gibi insanlara savaşı ve silahları tanıştırdı.

Germael, tanrı tarafından dünyaya ademi topraktan yaratmak için gönderilen melek bu görev ayrıca Gabriele de verilmişti

Grigoriler, (izleyiciler)Tanrının emirlerine karşı geldikleri için cezalandırılan yeryüzünde insanlarla beraber yaşayan melekler

Hagios ,Tanrının gizli isimlerinden biri İofiel (Yofiel,Zophiel) 7 baş meleklerden biri Torah’ın prensi ve bütün tahtların kralı

Michael, Bir baş melek savaş sırasında Tanrının sağ kolu olmuş satan ve güçlerini bozguna uğratmıştır.

Omophorus, dünyayı ömzunda bir atlas gibi taşır insanlara yön gösterir

Shetel, Tanrının Ademe hizmet etmesi için gönderdiği 3 melekten biri görevlerinden biri etini pişirmek şarabını soğutmaktı

Tarot, zaman meleği dünya ve cennet arasında bir yerde durur

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
düşmüş, melekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düşmüş Melekler Run Genel Paylaşım 1 16 Kasım 2007 00:52