IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2014, 18:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yıldız Geçidi Mitolojisi




Yıldız Geçidi üzerinde değişik semboller bulunan daire şeklindeki cihazın adıdır. Daire üzerinde sembollerin yanı sıra sembollere kilitlenen dişler de vardır. Her sembol bir takımyıldızı simgeler. Takımyıldızların şekillerini biliyorsanız Kral Orion Akrep takımyıldızlarını Yıldız Geçidi üzerinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Her yedili sembol dizisi uzayda başka bir Yıldız Geçidi'ni yani daire şeklinde cihazı ifade eder. Telefon gibi numara yerine sembolleri girince o sembollere sahip olan geçite bağlantı kurulur (Semboller Yıldız Geçit'lerinin yakınlarında bulunan DHD adlı kumanda panelinden girilir.)

Kadimler

Kadimler Yıldız Geçidi evreninde yaşayan çok gelişmiş bir insan ırkıdır. Onlar Samanyolu Gökadası'nda "Kadimler" veya Lanteans (Lantiyalılar) olarak da bilinirlerdi Pegasus Gökadası'nda ise Alterans (Aleteranlar) ismiyle tanınıyorlardı kendi dillerinde ise kendilerine Anqueetas diyorlardı. Dizinin mitolojisine göre onalar bugüne kadar var olmuş en gelişmiş ırklardan birisidir Dünya'da insanlar gelişmeden milyonlarca yıl önce Kadimler teknoloji alanında çok ilerledir. Dev halka şeklindeki gezegenenler ve gökadalar arası yolculuğu mümkün kılan Yıldız Geçidi'ni icaat edenler olarak da bilinirler.

Asgard

Asgard bilim kurgu dizisi Yıldız Geçidi SG-1 ve Yıldız Geçidi Atlantis'in çok gelişmiş ve yardımsever bir ırkıdır. Onların ilk olarak SG-1'de "Thor's Hammer" adlı bölümde adları geçti ve ilk olarak "Thor's Chariot" adlı bölümde görüldüler. Asgard'lar teknolojik güç açısından Dünya'nın Goa'uld'lara karşı verdiği mücadelede en önemli müttefiklerinden birisidir. Dizide Asgard karakterleri kuklalar ve bilgisayar ortamında hazırlanan görüntüler yoluyla oluşturulmaktadır.

Ascension (Yükseliş)

Yükseliş; kendisini yeterince geliştirebilen birisi fiziksel vücudundan kurtularak daima varlığın daha yüksek bir seviyede saf enerji olarak bilgiyle dolu yaşayabildiği ve güç sağlayabildiği bir süreçtir. Akıllılık ve bilginin kesin bir düzeyini başarmanın direkt sonucu olarak ortaya çıkabilen zihinsel manevi veya evrimsel bir aydınlanmadır. Kadimler yok olma tehdidini önlem için Yükselişi bir kurtuluş olarak görüyorlardı fakat Dünya ve Jaffa ırkı için Yükseliş fazla ceznedici değildi. Yükseliş kavramı ilk olarak SG-1'de "Maternal Instinct" adlı bölümde kullanıldı daha sonra Yıldız Geçidi SG-1 ve Yıldız Geçidi Atlantis'te merkezi bir tema haline getirildi.

Tau'ri

SG-1 mitolojisi
Dört Büyük Irk İttifakı

Nox Stargate evreninde P3X-774 adlı gezegende yaşayan yaşamsever bir ırk.[1] İlk olarak Stargate SG-1 televizyon dizisinin The Nox bölümünde gözüktüler.[1] Önceden AsgardKadimler ve Furlingler ile oluşturulan "Dört Büyük Irk İttifakı" üyesidir.[2] Noxlar yüzlerce yıllık geçmişe sahip bir ırktır.

Unas

Unas Stargate evreninde ana dünyaları P3X-888 adlı gezegen olan ve Stargate SG-1 televizyon dizisinde ilk olarak Thor's Hammer bölümünde görülen artırabilir rejeneratif yeteneklerine sahip olan sürüngen yüzlü ırk. Eski ve ilkel bir görünüme sahip olan Unaslar büyük fiziksel güce sahip olduklarından dolayı[3] çoğu kez Goa'uld ve İnsanlar tarafından istismara maruz kalmıştır.[4] Goa'uld tarafından ilk olarak simbiyotik ilişkiye girilen ırktır.

Furling

Furling Stargate SG-1 televizyon dizisinin The Fifth Race bölümünde geçen Asgard Kadimler ve Nox tarafından[5] oluşturulan "Dört Büyük Irk İttifakı" üyesi bir ırktır.[2] Fakat dizide kendilerinden nerede ise hiç bahsedilmedi. Paradise Lost bölümünde Harry Maybourne Jack O'Neill ile birlikte Furling teknolojisi olan ışınlama kemeri ile bir ütopik koloniye ulaştı.[6] Bölümde Furling iskeletlerine yer verilmesi düşünülüyordu ama üretimin fazla pahalıya mal olmasından dolayı vazgeçildi.[7] Başka bir nedeni ise isimlerinden dolayı sevimli ve şirin yaratıklar şeklinde gösterilmeleri gerekmekteydi.[7]

Atlantis mitolojisi

Kopyalar

Kopyalar bilim kurgu dizisi Yıldız Geçidi Atlantis'in insan formu şeklindeki ve birçok insan özelliği taşıyan kurgusal bir ırktır. Onlar Yıldız Geçidi Atlantis'in üçüncü sezonunda yayınlanan "Progeny" adlı bölümde tanıtılmıştır. Orijinal adları Hindu mitolojindeki iblislere dayanır.

Wraith

Wraithler bilimkurgu televizyon dizisi Yıldız Geçidi Atlantis'te yer alan yabancı yaratıklardır ilk olarak pilot bölüm olan "Rising"de görülmüşlerdir. Onlar insanların yaşam gücünü emerek beslenirler ve Pegasus gökadasında Wraith'lerin baskın bir gücü vardır. Yıldız Geçidi Atlantis'in ilk bölümünde ana karakterler Wraith'ler tarafından ezici bir saldırıya uğramıştır ve hayatta kalmak için bir yol bulmaya odaklanmışlardır.

Dizideki tüm Writh'ler insanlar tarafından adlandırılır bugüne kadar hiçbir Wraith ismini açıklamamıştır. John Sheppard yakalanan çoğu Wraith'e komik ve cinsine özgü Dünya isimleri verir. Dizide savaşçı olmayan birçok Wriath'i James Lafazanos dişi Writh'leri ise genellikle Andee Frizzell canlandırdı. James Lafazanos dizinin 2. sezonundan itibaren Wraith'leri canlandırmayı bıraktı. Diğer erkek Wraith'ler ise Christopher Heyerdahl (sezon 3 itibariyle) Jeffrey C. Robinson (sezon 2) Dan Payne (sezon 3) James Bamford (sezon 3) Brendan Penny (sezon 4) ve Tyler McClendon (sezon 5) tarafından oynandı.

Athoslular

Athoslular televizyon dizisi Yıldız Geçidi Atlantis'te yer alan hayalî bir insan ırkıdır. Athoslular tarımla uğraşan teknolojik bakımdan gelişememiş bir toplumdur. Liderleri Teyla Emmagen'dır. Atlantis ekibi bu gezegene geldiğinde Wraith saldırısına uğradılar daha sonra Athoslular'la birlikte Atlantis'e saklandılar ve tehlike geçince yeniden anakaraya döndüler. Athoslular uzun yaşayabilmek ve gelişebilmek için Wraithler'in dikkatini üzerlerine çekmemek zorundadırlar. Athoslular zeki bir toplumdur hatta bazıları Wraithler'in önceden gelebileceğini hissetmektedir. Athoslular Yıldız Geçidi'ni kullanarak ticaret yapmaktadır veya dostça ilişkiler kurmak için başka gezegenlere Teyla Emmagen rehberliğinde gitmektedirler.

Universe mitolojisi

Stargate Universe milyonlarca yıl önce insansız yolculuğa başlamış olduğu varsayılan Kadim gemisi Destiny'de geçmektedir. Kadimler evrenin uzak yerlerindeki yaşamı araştırmak için gönderdikleri bu gemiye belli zaman sonra keşfetmek için gelmeyi planlıyorlardı. Fakat yükselmek ile meşgul olduklarında bu planlarını unuttular. Daha önceden de birkaç gemiyi başlangıç amacıyla Stargate evrenine gönderilmişlerdi. Gemiye ulaşmak için daha önce hiçbir Stargate serisinde geçmemiş olan dokuz sembollü adresi tuşlamak gerekmektedir.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gecidi, mitolojisi, yıldız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnka Mitolojisi Nedir?, İnka Mitolojisi Tanımı, İnka Mitolojisi Hakkında Violent Felsefe 0 14 Şubat 2014 20:53
Körahmet Geçidi Liaaa Genel Coğrafya 0 22 Nisan 2012 03:23
Gülek Geçidi Liaaa Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 16 Nisan 2012 11:16
Nors mitolojisi - İskandinav Nors mitolojisi (Din ve felsefe) Sevda Felsefe 0 29 Aralık 2011 04:06