IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2014, 19:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zhuge Liang ve Boş Kent Taktiği (Çin Mitolojisi)




Çin’de Zhuge Liang herkesçe bilinen bir isimdir ve bu isim zeki insanın bir sembolüdür. M.Ö 3. yüzyılda Çin’de Wei, Shu ve Wu diye üç devlet bulunuyordu ve dönem de “Üç Devlet” olarak adlandırılıyordu. Adı geçen bu üç devlet arasında zaman zaman savaş oluyor, ancak kimse de kimseyi yok edemiyordu. Shu devletinin kralının askeri danışman olan Zhuge Liang savaş sanatını iyi bilmekle ünlüydü.

Bir defasında Wei kralı, Shu’nun stratejik öneme sahip Xicheng kentinde yalnızca 10 bin asker bulunduğunu öğrenince general Sima Yi’nin komutasındaki 100 bini aşkın orduyu yolladı. Shu, Wei ordusunun süratla Xicheng kentine geldiği haberi alınca, kraldan sıradan askere kadar herkes tedirgin olmaya başladı. Kendisinin 10 katı düşman ordusuyla savaşmak, yumurtayla taşa vurmaya benziyordu. Xicheng büyük tehlikedeydi ve herkes umudunu Zhuge Liang’a bağlamıştı..

Zhuge Liang kara kara düşündükten sonra aklına nihayet çok iyi bir fikir geldi ve kentteki herkesin güvenli bir yere çekilmesini ve şehrin dört kapısının açılmasını emretti.

Wei’nin generali Sima Yi çok geçmeden ordusuyla Xicheng kentine geldi. Şehir kapılarının açık olması ve surların üstünde hiçbir asker bulunmaması ve yalnızca bir yaşlının büyükçe bir süpürgeyle yer süpürmesi onu çok şaşırttı. Sima Yi, şaşkınlık içindeyken surların üstünde tanıdığı birini gördü. O kişi Zhuge Liang’dı. Zhuge Liang, sakin bir şekilde elbisesini düzeltti, daha önce oraya konulan bir çalgının önüne oturdu ve yavaş yavaş çalınan bir müzik duyuldu.

Geniş açılan şehir kapısı ve Shu kralının askeri danışmanı Zhuge Liang’ın düşman ordusunun karşısında rahat rahat müzik çaldığını gören Sima Yi, ne yapacağını şaşırdı. Zhuge Liang’ın zeki ve fikir üreten bir insan olduğunu biliyordu, ancak Zhuge Liang’ın 100 bin kişilik düşman ordusunu karşılamak için şehir kapısını açtırabileceğini hiç mi hiç tahmin edemezdi ve dolayısıyla kent içinde mutlaka çok sayıda askerin saklandığını düşündü. Tam bu sırada surlardan gelen müzik sesleri gittikçe hızlanmaya başladı ve sanki fırtına koparacakmış gibi oldu. Sima Yi, bunu Zhuge Liang’ın askerlerine saldırıya geçme emrinin bir işareti olarak gördü ve hemen askerlerine çekilme emrini verdi. Böylece Shu devletinin Xicheng kenti hiçbir asker vermeden korunmuş oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zhuge Liang için Yaptırılan Wu Marquis Tapınağı (Chengdu Şehri / Çin)

dunyadinleri

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boş, boş kent, boş kent miti, boş kent taktiği, cin, çin mitolojisi, kent, liang, mitoloji, mitolojisi, taktiği, ve, wu marquis, wu marquis tapınağı, zhuge, zhuge liang


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnka Mitolojisi Nedir?, İnka Mitolojisi Tanımı, İnka Mitolojisi Hakkında Violent Felsefe 0 14 Şubat 2014 20:53
Nors mitolojisi - İskandinav Nors mitolojisi (Din ve felsefe) Sevda Felsefe 0 29 Aralık 2011 04:06
PES 2012'nin taktiği! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Eylül 2011 12:06
PKK'nın Akılalmaz Taktiği! Kralice Haber Arşivi 1 17 Ekim 2008 09:34