IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2014, 22:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güneşi Kovalayan Adam: Kuafu (Çin Mitolojisi)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çok eski zamanlarda Çin’in kuzeyinde bulutlar arasında bulunan yüksek bir dağda insanlar yaşarmış. İki kulağında ve iki elinde altın renkli ikişer yılan asılı bulunan liderlerinin adı Kuafu olan bu insanlar “Kuafu kabilesi” diye adlandırılıyormuş. Kuafu kabilesi, iyi kalpli, çalışkan ve cesur insanlardan oluşuyormuş ve rahat bir yaşam sürdürüyorlarmış.
Bir yıl havalar çok sıcak gitmiş; kavurucu güneş ışıkları hem ağaçları, hem de nehirleri kurutmuş, Kuafu kabilesinin üyeleri de dayanılmaz sıcaktan dolayı bir bir ölmeye başlamışlar. Kuafu, başını güneşe doğru kaldırarak, kabilesindekilere, “Bu güneş çok kötü, onu kovalayıp yakalayacağım, insanların emrine uymasını sağlayacağım.” demiş. Kabileden bazıları, “Sakın gitmeyin, güneş bize çok uzak, yorgunluktan ölürsünüz.” derken, bazıları da “Güneş çok sıcak, sizi pişirir.” diye engellemeye çalışmışlar. Kuafu da “Huzurunuz ve mutluluğunuz için mutlaka gideceğim” demiş.

Kuafu, kabilesindekilere veda ederek, güneşin çıktığı yere doğru yol almaya başlamış. Güneş gökyüzünde uçar gibi giderken, Kuafu da ona var gücüyle yetişmeye çalışmış.
Güneşe gittikçe yaklaşan Kuafu, eninde sonunda battığı yerde güneşi yakalamış. Kuafu, kırmızı ışığıyla gözlerini kamaştıran güneşi büyük sevinçle kucağına almak istemiş, ancak güneş son derece sıcakmış ve Kuafu da hem çok susamış, hem de çok yorulmuş. Kuafu, Sarı Nehrin suyunu bir yudumda bitirdikten sonra Wei Nehrine koşmuş ve oranın suyunu da bitirmiş. Yine susadığını hisseden Kuafu, kuzeye gidip oralardaki suyu da içmek istemiş, ancak yarı yolda yorgunluktan düşüp ölmüş.
Kuafu, ölmeden önce içi hınçla doluymuş ve kabilesindeki insanları düşünerek, elindeki tahta bastonu fırlatmış. Bastonun düştüğü yerde birden bire şeftali ağaçları çıkmış. Şeftali ağaçları yoldan geçenlere dinlenmeleri için gölge sunarken, şeftaliler de insanların hem susuzluğunu gidermiş, hem de insanlara enerji verip, yollarına devam etmelerini sağlamış.
Kuafu’nun güneşi kovalamasının öyküsü Çinlilerin kuraklığın üstesinden gelme yönündeki arzularını anlatıyor. Kuafu ölmüş, ancak ruhunun hiç ölmediğine inanılır. Birçok tarihi kitapta Kuafu’nun güneşi kovalamasıyla ilgili efsane yer alır, bazı bölgelerde de büyük dağlara “Kuafu Dağı” ismi verilir.

dinlertarihi

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adam, cin, çin mitolojisi, güneşi, güneşi kovalama efsanesi, güneşi kovalamak, kovalayan, kuafu, mitoloji, mitolojisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaçan mısınız, kovalayan mı? Sır IF Ekstra 30 07 Şubat 2020 17:24
Houyi'nin Güneşi Vurması (Çin Mitolojisi) Elysian Felsefe 0 27 Haziran 2014 22:46
İnka Mitolojisi Nedir?, İnka Mitolojisi Tanımı, İnka Mitolojisi Hakkında Violent Felsefe 0 14 Şubat 2014 20:53