IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Felsefe (https://www.ircforumlari.net/felsefe/)
-   -   Aztek Mitolojisinde Yılan Kadın Cihuacoatl (https://www.ircforumlari.net/felsefe/672487-aztek-mitolojisinde-yilan-kadin-cihuacoatl.html)

SimHa 19 Ocak 2015 01:39

Aztek Mitolojisinde Yılan Kadın Cihuacoatl
 
Aztek Mitolojisinde Yılan Kadın Cihuacoatl


Aztek Mitolojisi'nde bir numaralı verimlilik ve doğum tanrıçasıdır.

Cihuacoatl özellikle ebelik ve doğumların yapıldığı saunalarla ilişkilendirilir. Quilaztli ile eşleştirilir. Chalmeca'nın koruyucusu ve Culhuacan'ın hamisidir.



Yılan Kadın Cihuacoatl çağlar önce, şimdiki insan soyunun yaratılmasında Quetzalcoatl'a yardım etti ve insana Quetzalcoatl'ın kanından kattı.

İnsanlığın yaratımına büyük katkısı olan bu Tanrıçanın ayrıca onu terkeden bir de oğlu vardır. Efsaneler onun sık sık oğlu Mixcoatl'ı bulmak için onu terkettiği yere gidip ağladığını ve orada bir kurban bıçağı bulduğunu söyler.

Her şeye rağmen bazen genç, Xochiquetzal'a gülümseyen bir kadın olarak da betimlenir, ama çoğunlukla vahşi bir kurukafa şeklinde, elinde mızrak ve savaş kalkanıyla resmedilir.

Savaşçıya benzetilmesinin nedeni Azteklerin doğumları bir savaş gibi görmeleriydi. Hatta doğumda ölenlere şehit muamelesi yapılırdı. Ölümün ötesindeki dünyada ölen kadına ayrıcalıklar tanınacağına inanılırdı.


Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net