IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2016, 15:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fizik ve Metafizik Arasındaki Fark




Bu iki alanın birbirinden en önemli farkı Nasıl ve Niçin soruları arasındaki farktır. Fizik, boyutunun büyüklüğü farketmeksizin kavram ve olayların nasıl işlediğini katı bir disiplinle inceler. Metafizikse bunların var oluş sebebini ve gerekliliğinin ne olduğunu sorar. Bir madde diğer maddeyi spiritüel olarak nasıl etkiler? Metafizik, zihin ile madde arasındaki ilişki olarak da tanımlanabilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Fizik ve Metafizik din olgusuna ayrıntılarda çok yakınlaşmaktan kaçınır. Din, yüce bir varlık olan Allah'ın yaşamın sebebi olduğunu kabul eder. Fizik ise etrafta var olan şeylerin ve doğanın açıklanması konusunda dini düşünceyi dikkate almaz. Metafizik, fiziğin açıklayamadığı şeyleri açıklamak için dinde bulunan belli kavramları da kullanabilir. Fakat metafizik, ne kesin olarak Tanrı'yı kabul eder, ne de mevcut herhangi teoriyi bir Tanrı anlayışı için kabul edilemez bulur.

Fizik, araştırmaların verdiği bilgilerin sınırlarından asla dışarı çıkmaz. Bunun yerine elindeki verilerle yetinir ve çıkarılacak sonuçlar için mümkün olduğunca bu verilerden yararlanmaya çalışır. Fakat bu, fiziğin kendi alanında genişlemediği anlamına gelmez.

Fizikte bir buluş olunca bu buluşun sınırları metafizik aracılığıyla genişletilir. Metafizik yeni bir bakış açısı yaratıp, yeni sorular ortaya çıkarır ve yeni cevaplara ihtiyaç duyulmaya başlar. Sonrasında tekrar fizik devreye girer. Bu döngü hep böyle devam eder.


Benzer Noktalar

Farklılıklara rağmen fizik ve metafiziğin benzer göründüğü açılarda vardır. Fizik katı bir disiplin olmasına rağmen hala gelişmekte ve değişmektedir. Newton fiziği uzun bir süre yeterli olmasına rağmen bir noktadan sonra Modern Fizik doğdu. Bu yeni alanda metafiziğin tüm görünümleri fizik kapsamında açıklanabiliyor. Hatta modern fizik, metafizik karşısında belli noktalarda çaresiz kalabiliyor. Mesela bazıları EPR Paradoksunun doğru olduğuna inanmazken bazıları inanır. Bazıları hayatın ulaşılacak son bir amacı olduğunu iddia ederken bazıları da maddenin ötesinde hiçbir şeyin bulunmadığını söyler.

Dünya görüşümüz ne olursa olsun ilerlememiz önemlidir. İnanıyorum ki uygun bir zamanda gerçeğin keşfi yapılacaktır. Hala nasıl işlediğini öğrenmeye ve anlamaya ihtiyacımız olan şeyler var. Soruları ve cevapları bilimciler yaratacaktır ve aslında Einstein'in söylediği gibi "Her bilim adamı aynı zamanda biraz da filozoftur."Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arasındaki, fark, fizik, metafizik, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İki Resim Arasındaki 12 Fark Lcia Zeka Küpü 2 20 Mart 2015 14:26
Metafizik -Metafizik Nedir - Metafizik Hakkında Bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 22:04
2 Eşşek Arasındaki 7 Fark ! Julw Komedi ve Mizah 2 31 Ekim 2007 23:08