IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Felsefe (https://www.ircforumlari.net/felsefe/)
-   -   Agememnon-Yunan mitolojisinde Miken Kralı (https://www.ircforumlari.net/felsefe/733803-agememnon-yunan-mitolojisinde-miken-krali.html)

PySSyCaT 21 Şubat 2016 20:10

Agememnon-Yunan mitolojisinde Miken Kralı
 
Efsanevi Mykenai ve Argos kralı, Atreus'un oğlu ve Menelaos' un kardeşi. Helena'nın kız kardeşi Klyta-imnestra ile evlendi ve ondan İphigeneia, Elektra ve Orestes adlarında üç çocuğu oldu. Truva savaşı'nda Yunanlılar'ın başkomutanı olan Agamemnon, Arte-mis'in gazabından kurtulmak için Iphigeneia'yı kurban etmek istedi. Briseis'i, Akhilleus'un elinden alarak, onun savaşlardan çekilmesine yol açtı. [coverattach=2]Truva yenilince, ganimet payı olarak Kassandra'yı aldı ve on yıllık bir ayrılıktan sonra, baba ocağına döndü. Orada da Klytaimnestra ile âşığı Aigişthos tarafından öldürüldü.
[coverattach=3]Ed. ilyada ve Odysseia'da zaman zaman kibirli, zaman zaman kararsız bir kahraman olarak betimlenen Agamemnon, Aiskhylos'a (Oresteia) ve Euripides'e (iphigeneia Aulis'te [iphigeneia be en Au-lidi]) göre kaderin oyuncağıdır. Seneca' da (Agamemnon) duygulu ve mert, Ra-cine'de (iphigönie), gözü yükseklerde ve ne istediğini bilen biridir. Alfieri'ye göre yüce gönüllü ve gözü dünyayı görmeyen bir kişi olan Agamemnon, O'NeiH'de kuzeyli bir general oldu [Elektra'ya yas yaraşır [Mourning Becomes Electra]).



aLinti..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:10.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net