IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2016, 20:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Daidalus eli her sanata yatkın kişi




Daidalos, ustaca işlenmiş ya da işleyen (Latince, aynı zamanda Helenistik Latince'de Daedalos, Yunanca Daidalos (Δαίδαλος) "usta işçi" demektir ve Etrüskçe'de karşılığı Taitledir) anlamına gelen bu isim, Yunan mitolojisi'nde eli her sanata yatkın olan bu kişiye verilmiştir. Yunan mitolojisindeki, Kekrops, yani Attika'nın kral soyundna gelme olduğu varsayılan Atina'lı bir sanatçıdır. İkarus ve İapyx adlı iki oğlu vardır. İlk kez Homer tarafından büyük bir dans yerinin kurucusu olarak Ariadne'de geçer.[1]
Daidalos, hem mimar hem heykeltraş hem de her türlü mekanik araçları yapan çok yönlü bir yaratıcıdır. Sanatının en önemli yaratısı, Eflatun'un Menon adlı diyaloğunda sözü geçen canlı heykelleri gösterilebilir.
Atina'da atölyesinde Talos adlı yeğeniile birlikte çalışmaktaydı. Ancak Talos çok yetenekli bir gençti ve ustası Daidalos'u bile geride bırakacak kadar çelışkandı. İşte Talos'un bir gün ölü bir yılanın dişlerini kullanarak testereyi icat etmesi, ustası Daidalos'u çok kıskandırmış ve çırağını Akropol'den aşağı atarak öldürmesine neden olmuştur. Daha sonra bu cinayet ortaya çıkar ve Girit kralı Minos'a sığınır. Minos ondan kızı Ariane için bir dans yeri inşa etmesini ister. Orada bir saray cariyesinden oğlu İkaros dünyaya gelir.
Daidalos daha sonra daha değişik entrikaların içine girer. Minos'un karısı Pasiphae ondan Minos'un Poseidon'a kurban etmediği boğayla çifleştmek için Daidalos'tan özel bir düzenek ister. Daha sonra Minos'un istediği labirentin plânını yapar. Buraya daha sonra Minotauros kapatılacaktır. Daha sonra Daidalos kralın kızı Ariane'ye Theseus'un labirentten çıkması için iplik yumağı fikrini verir. Minos bunu sineye çekemez ve Daidalos'u oğlu İkaros'la birlikte lapirente kapatır.
Burada oğlu İkaros ile beraber bir süre hapis kalır. Daha sonra, aklına balmumu ve tüylerden, tıpkı kazlarınki gibi bir kanat yapıp havalanmak gelir. Planını uygular. Bununla beraber kendisinin ve oğlu İkaros'un birer balmumundan kanatları olur. Onlar havalanarak labirentten çıkmayı başarırlar. Bu arada Daidalos, oğlu İkaros'a uçarken çok alçalırsa denize düşeceğini, çok yükselirse de güneşin tüyleri birbirine bağlayan balmumlarını eriteceğini tembihler. Ancak uçmanın cazibesine iyice kapılan İkaros, babasının uyarılarına kulak asmaz, bu uyarılara uygun davranmaz ve yükseldikçe yükselir. Ancak güneş balmumlarını eritir ve İkaros artık uçamayarak uçtukları alanın hemen altında bulunan denize düşer,ardından da boğularak ölür.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
daidalus eli her sanata yatkın kişi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kahvaltı etmeyen çocuklar obeziteye daha yatkın SimHa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 06 Ekim 2015 22:48
Kan Grubu AB Olanlar Bunamaya Daha Yatkın.. Düş Haber Arşivi 1 11 Eylül 2014 20:25
Burcunuz hangi hastalığa daha yatkın Amelia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 23 Mart 2014 21:10
Kadın beyni mizaha daha yatkın Heidi Ah Kadınlar 0 18 Mayıs 2008 18:30