IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Felsefe (https://www.ircforumlari.net/felsefe/)
-   -   Hera&Zeus Karşılaşma Hikayesi (https://www.ircforumlari.net/felsefe/793114-heraampzeus-karsilasma-hikayesi.html)

Victoria 20 Nisan 2018 15:25

Hera&Zeus Karşılaşma Hikayesi
 
Ayvalık'ın en ünlü turistik alanlarından biri olan Şeytan Sofrası, hem efsanevi hem de romantik esintileri ile ziyaretçilerini büyülüyor. Ayvalık merkeze 8 km mesafede bulunan Şeytan Sofrası, gerek efsaneye dönüşmüş olan hikayesi gerekse görülebilecek en güzel gün batımına sahip olması ile Ayvalık'ta görülmesi gereken yerler arasında önceliğini her zaman koruyor.
Küllenmiş bir lav birikintisinin neden bu kadar önem taşıdığını merak ediyorsanız yazının devamını kaçırmayın!

Ayvalık Şeytan Sofrası

Sönmüş bir volkanın geride bıraktığı lav birikintilerinin yuvarlak bir sofra şeklini andırdığı tepenin ortasında büyük bir ayak izine benzer bir şekil bulunur. Şeytanın ayak izi olduğu rivayet edilen bu şekil, demir parmaklıklarla çevrilerek koruma altına alınmıştır. Ayvalık'ın genel coğrafyası göz önüne alındığında yüksekte kaldığı söylenebilen Şeytan Sofrası, gün batımı manzarası ile tatilcilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Tüm Ayvalık adalarının ve Midilli'nin görülebildiği manzarasına karşı keyifli saatler geçirmek isteyenler için bölgede bir de lokanta hizmet veriyor.

Şeytan Sofrası Efsanesi

Eminim aramızda efsaneleri sevmeyen yoktur. Şeytan Sofrası'na uğrayıp, yaydığı mistik havadan etkilenmeyen olduğunu sanmıyorum. Henüz Ayvalık Şeytan Sofrası'nı ziyaret etmediyseniz ve hikayesini merak ediyorsanız sizler için derledim. 1500'lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğu egemenliğinde bulunan Ayvalık'ta Rum halkı yoğunluktadır. Kilise tarafından kovulan Panalope (Şeytan lakaplı) isimli bir rum gelip buraya yerleşir ve yıllar boyunca tek başına yaşar. Yıllar sonra yaşanan kuraklığı Panalope ile ilişkilendiren halk, toplanarak tepede yaşayan Panalope'yi öldürmek ister. Panalope , kendisini öldürmek isteyen halka mükellef bir sofra kurar. Açlıktan kırılan halk, sofrayı görünce öldürme planlarını erteler. Zaman kazanan Panalope ise kaçar ve kurtulur. O günden beri bu bölgenin adı Şeytan Sofrası olarak anılır.

Şeytanın Ayak İzi Hikayesi
Şeytan Sofrası’nın ortasında ayak izine benzer bir çukur olduğunu daha önce belirtmiştim. Bu izin Şeytanın ayak izine ait olduğuna inanılıyor ve hikayesi oldukça mitolojik. Zeus’un süt annesi olan İda, şeytanın Zeus’a zarar vereceği inancıyla şeytanı kovar. Üç ayağı olduğuna inanılan şeytanın bir ayağı Kazdağları'nda,bir ayağı Midilli adasında ve bir ayağı Şeytan Sofrası’ndadır. Şeytan Sofrası’nın ziyaretçileri, dileklerinin gerçekleşmesi için bu çukura bozuk para atarlar ve kurdele bağlarlar


Bir rivayete göre Zeus ve Hera iki öz kardeştir.Şeytan sofrası Zeus ile Hera'nın ilk aşık oldukları yerdir.Her akşam gün batımını büyük aşkla izleyen Zeus ve Hera'nın en sevdiği yer olarakta geçer. Türkiye coğrafyasının en güzel gün batımlarından biri bu manzarada eşsizliğini koruyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net