IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2020, 03:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ariadne




Kral Minos'un karısı Kraliçe Pasiphae tanrıların gazabına uğrayarak insan eti ile beslenen, boğa başlı Minotauros'u doğurur.
Oğlunu insanlardan saklamak için Kral Minos türlü labirentlerden oluşan bir saray yaptırır. İçine giren canlının bir daha çıkamadığı saray türlü dehlizler ve geçitler ile doludur.
Kral Minos bir diğer oğlunu öldüren Atinalılara duyduğu öfke ile onlara bir neden ödetir. Atinalılar her yıl Minotauros'a yem olarak sunulmak üzere, yedi erkek yedi kız gönderecektir.
Atina Kralı Aegeus'un oğlu Theseus, ''boğayı öldürüp döneceğim'' diyerek Girit'e doğru yola çıkar. Girit'te kurbanları karşılayan kalabalığın içinde güzel Prenses Ariadne de vardır. Kurbanlar gemiden inmeye başlayınca, Prenses Ariadne yakışıklı Theseus'u görür görmez vurulur. Atinalı gençler ölüm yolculuğu labirente doğru yürürken, Ariadne Theseus'a ipekten bir yumak iple bir kılıç tutuşturur eline. "İpin ucunu girişe bağla, canavarı öldürdükten sonra da ipi takip ederek çık"der.
Theseus ile amansız bir kavgaya tutuşan Minotauros'u mücadeleyi kaybeder. İpi takip ederek labirentten çıkıp, dışarda kendini bekleyen Prenses Ariadne ile vatanına geri dönüş yolculuğuna çıkar.
Gemileri mola vermek için demir attığında Adriane yorgunlukla uykuya yenik düşer. Uyandığında ise gözlerine inanamaz. Hiç kimse kalmamıştır yanında. Yapayalnız bırakıldığına mı güvendiği adam tarafından terk edildiğine mi yansın başlamış çığlık çığlığa ağlamaya.
Theseus'un prensesi adada tek başına bırakması ile ilgili pek çok fikir atılmıştır. Ancak sebep ne olursa olsun, Theseus ''TERK EDEN İLK ADAM'' olarak tarihteki yerini almıştır.
Genç prenses korku ve üzüntü içinde ağıtlar yakarken, Tanrı Dionysos duydu genç kızın sesini. Dionysos güzel prenses ile evlenip, Olympos'a ölümsüzlerin arasına, tanrılar katına götürür.Prenses Ariadne, Dionysos'un sevgili eşi tanrıça Ariadne olarak ilâhî AŞK'ı yaşar.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ariadne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ariadne Lahdi Afrodit Tarih 0 06 Eylül 2013 01:49