IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2020, 13:24   #1
Çevrimdışı
bb
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
VoLTE Nedir, Nasıl Çalışır, Ayarları Nasıl Yapılır?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Her geçen gün akıllı telefonlar ile birlikte, kullandığımız iletişim teknolojileri de hızlı bir gelişim gösteriyor. 2009 yılında ülkemizde kullanıma açılan 3G teknolojisi ile birlikte, mobil internet konusunda büyük bir adım atılmıştı.

Aradan geçen 7 yılın ardından 1 Nisan 2016 tarihinde 4.5G teknolojisine geçiş yaptık. Ancak, mobil internet tarafında gelişmeler devam ederken halen bir telefon görüşmesi sırasında görüşmenin kesilmesi ve sesin anlaşılmaması gibi sorunlar ile sık sık karşılaşabiliyoruz.

Telefon görüşmeleri sırasında yaşadığımız sorunları ortadan kaldırmak için gerekli ilk adım, 4.5G’nin beraberinde getirdiği VoLTE teknolojisi ile birlikte geldi. Peki, bu VoLTE teknolojisi ne işe yarıyor?

VoLTE Özelliği ile Telefon Görüşmeleri Oldukça Kaliteli Hale Geliyor!
Enriched Voice over LTE'nin kısaltması olan VoLTE, özetlemek gerekirse 4. nesil kablosuz telefon teknolojisi olan 4G'nin zenginleştirilmiş hali olarak belirtilebilir. Bu teknoloji ile birlikte, 4.5G’nin sunduğu avantajlar telefon görüşmeleri ile birleştiriliyor.

VoLTE ile birlikte hayatımıza giren en büyük yeniliklerden birisi, HD+ olarak adlandırılan berrak ses kalitesi. WhatsApp gibi uygulamalar ile yaptığımız sesli görüşmelerin pürüzsüz ve kaliteli hali bir çok kullanıcıyı etkilemektedir. İşte bu teknoloji ile birlikte o berrak ses kalitesine normal telefon görüşmelerinde kavuşuyorsunuz.

Ayrıca normal telefon görüşmelerinde yapılan konferanslar, VoLTE ile bir adım daha ileriye giderek görüntülü olarak gerçekleştirilebiliyor. Tabi, VoLTE ile gelen yenilikler bunlarla sınırlı değil. Telefon görüşmeleri yaparken mobil veri bağlantısının kesildiğini fark etmişsinizdir. VoLTE, aynı anda veri ve ses kullanımına izin verdiği için telefon görüşmeleri sırasında telefonunuz arka planda dosya indirmeye vs. devam edebilir.

Bir arkadaşınızı aradığınızda bazen telefonun çalması 5 – 10 saniyeden daha fazla sürebiliyor. Bu teknoloji ile birlikte, sesli aramaların bağlanması neredeyse 1 saniye içerisinde gerçekleşiyor. 4.5G teknolojisi henüz hayatımıza girmeden ülkemizde bir test gerçekleştiren bir GSM operatörü, VoLTE ile yüksek kaliteli sesli çağrıyı tam 0,372 saniye içinde kurmayı başarmıştı. Ayrıca, VoLTE ile birlikte artık görüşmelerinize konum vb. gibi ögeleri ekleyebiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse bir arkadaşınıza yemeğe gidiyorsunuz ancak yolda aracınız bozuldu. Arkadaşınızı durumu anlatmak için ararken, bulunduğunuz konumu görmesini sağlayabilirsiniz.

VoLTE Teknolojisi Nasıl Kullanılır?
VoLTE teknolojisini kullanabilmeniz için normal olarak telefonunuzun LTE teknolojisini desteklemesi gerekiyor. Tabi, gerekli şartlar bununla sınırlı değil. Operatörünüzün de VoLTE teknolojisini aktif olarak kullanıma açması gerekli. Böylece bu yeni teknolojinin tüm nimetlerinden sonuna kadar faydalanabiliyorsunuz. Dilediğiniz zaman da VoLTE kapatma özelliği ile bu teknolojinin kullanımını kapatabiliyorsunuz.



Kaynak : karel

__________________
Yalnız kalmaktan o kadar korkuyorsun ki;
ihtiyacın olmayan insanlar biriktiriyorsun.
İhtiyacın olmayan insanları kaybetmemek için,

Kendin olmaktan vazgeçiyorsun...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayarları nasıl yapılır?, nasıl çalışır, volte nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Debriyaj(Kavrama) Nedir? Nasıl Çalışır?+ SLyther Oto Teknik & Dizayn 0 30 Eylül 2015 12:50
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? SunShine Ah Erkekler 1 23 Aralık 2013 08:25
Bilinçaltı nedir ve nasıl çalışır? Tufan Merak Ettikleriniz 0 22 Kasım 2013 08:15
ISA Server nedir Nasıl Çalışır ? Julw Ağ, Network ve Networking 0 15 Kasım 2007 19:46
Fake Pr Nedir Nasıl Yapılır Nasıl Anlaşılır Golf Google 0 04 Eylül 2007 18:51