IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Mucitler ve İcatları (https://www.ircforumlari.net/mucitler-ve-icatlari/)
-   -   Asal Sayıları Kim Bulmuştur Hakkında Bilgi (https://www.ircforumlari.net/mucitler-ve-icatlari/717608-asal-sayilari-kim-bulmustur-hakkinda-bilgi.html)

PySSyCaT 30 Kasım 2015 00:06

Asal Sayıları Kim Bulmuştur Hakkında Bilgi
 
Asal Sayıları Kim Bulmuştur Hakkında Bilgi


1742'de Goldbach, Euler'e yazdığı bir mektupta "2'den büyük her çift sayı, iki asal sayının toplamı şeklinde ifade edilebilir" önermesinin, ya doğru olduğunu ispatlamasını ya da bunu sağlamayan bir örnek göstererek yanlış olduğunu ispatlamasını istedi.
Goldbach kestirimi olarak bilinen bu hipotezle asal sayılar dünyasına yeni bir heyecan geldi. Bu heyecan o gün bugündür tüm matematikseverleri sardı. Yine de henüz bir cevap bulunamadı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ayrıca, 2'den başlayarak her çift sayıya 3 sayısı (ki bu bir asal sayı) ekleyerek tek sayılar kümesi elde edilebildiğine göre (örneğin:5=2+3; 7=4+3; 9=6+3[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) her çift sayı 2 asal sayının toplamı ise her tek sayı da üç asal sayının toplamıdır denilebilir. Bu ifade de zayıf (ya da tek) Goldbach kestirimi olarak bilinir. Henüz bunun da bir yanıtı yok.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net