IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Mucitler ve İcatları (https://www.ircforumlari.net/mucitler-ve-icatlari/)
-   -   Pazılı (Puzzle) Kim Buldu (https://www.ircforumlari.net/mucitler-ve-icatlari/717651-pazili-puzzle-kim-buldu.html)

PySSyCaT 30 Kasım 2015 11:20

Pazılı (Puzzle) Kim Buldu
 
Pazılı (Puzzle) Kim Buldu Kim Bulmuştur


Puzzle günümüzde milyonlarca hayranı ve bağımlısı olan bir bulmaca ve oyun çeşidi. 1763 yılında Londra’da, “Liberal ve Kibar Bilimlerle Sanatların Efendileri ve Profesörlerince Saygıdeğer Baylar İçin Hazırlanmış Kılavuz” adlı bir kitap yayınlandı. Bu kitabın bir bölümünde, coğrafya öğrenimini kolaylaştırmak için, bir haritayı tahtadan küçük parçalara bölen John Spilsbury’den de söz ediliyordu. Küçük tahta parçalarından oluşan bu harita, aynı zamanda dünyanın ilk parçalı bulmacasıydı. Parçalan doğru olarak bir araya getirildiğinde İngiltere ve Galler’i gösteren bu haritayı, John Spilsbury, 1767 yılında, renkli olarak bastırttı. Orijinali halen Hannas koleksiyonunda bulunan bu ilk parçalı bulmacada, her kent, ayrı bir parçayı oluşturuyordu. Spilsbury, daha sonra 30 ayrı harita daha çıkardı. 1782 yılında, Harrow School’a resim öğretmeni olunca bu işi bıraktı.

Spilsbury’nin tüm bulmacaları haritalardan oluşuyordu ama, ilk resimli bulmacalar da aynı yüzyılın sonlarına doğru ortaya çıktı. Hannas koleksiyonunda bulunan ve 1790′lardan kalan parçalı bulmacalar içinde çok çeşitli tablolar vardır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net