IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Mucitler ve İcatları (https://www.ircforumlari.net/mucitler-ve-icatlari/)
-   -   Jimnastiği Kim Bulmuştur Hakkında Bilgi (https://www.ircforumlari.net/mucitler-ve-icatlari/718239-jimnastigi-kim-bulmustur-hakkinda-bilgi.html)

PySSyCaT 05 Aralık 2015 21:05

Jimnastiği Kim Bulmuştur Hakkında Bilgi
 
Jimnastiği Kim Bulmuştur Hakkında Bilgi

Jimnastiğin en eski tarihi antik Yunanistan’da başlamıştır . Jimnastiği ilk bulan kişi ise bir sır fakat bilinen Yunanlılar arasında çok yaygın olduğudur. Ama modern Jimnastiğe öncülük eden kişi 1800′lerin başında Friedrich Jahn olmuştur. Yunanistan ve Roma’da genel anlamda Jimnastik bir spor dalı değil bir çok spor dalını bir arada bulunduran bir spor eğitim programıydı. Eski Yunan’da jimnastik, atletik aktivitelerin birçok formunu kapsıyordu. Bunlara koşu, güreş, fiziksel kondisyon, disk atma ve bilek güreşi gibi spor dalları vardı. Eski Yunanistan’da yaklaşık her şehirde bu egzersizlerin gerçekleştirilebileceği bir spor salonu vardı. Bu spor salonlarına Gymnasium adı verilirdi.

Eski Yunan da Jimnastik uygulamaları Romalılar tarafından devam ettirildi . Genellikle bir askeri eğitim için kullanıldı. Jimnastiğin tarihinde İmparator Theodosius tarafından yayımlanmış bildiri kalıtlarında, M.S. 393 de bu sporun yasaklanmış olduğunu göstermektedir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net