IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2018, 11:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Slime kim buldu






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bazı oyuncaklar hem çocukları hem de büyükleri mutlu edebilmektedir. Bu tip oyuncaklara en güzel örneklerden birisi oyun hamurları oldu. Günümüzde ise oyun hamurlarının bir adım ötesine geçildi. Oldukça ilgi çekici, yapışmayan yapısı ile Slime yeni dönemin popüler oyuncaklarından birisidir. Popüler olmasının tek sebebi eğlenceli olması değil tabi ki. Bunun yanında evde de slime yapılabiliyor. Hatta öylesine bir durum oluştu ki, hazır satılan slimelerden daha çok evde yapılanları tercih ediliyor. Slime severler farklı slime yapma teknikleri geliştiriyor ve paylaşıyorlar.


Slime Nedir?

Slime maddesinin yapısı yarı yapışkan ve yarı akışkandır. 1976 yılında oyuncak firması Mattel tarafından üretilen, toksik olmayan viskozite malzemeden oluşan, yeşil renkli plastik çöp kovasına benzer kutularda satılan oyuncak ürünüdür. İlerleyen yıllarda Slime’nin farklı çeşitleri üretilmiştir. 1970’lerde Slime Monster masa oyunu tanıtılmıştır. Bugünlerde ise oyuncak olarak kullanılan slime’nin kendisi başlı başına bir oyun oldu. Slime tutkal, su, boraks birleşimiyle elde edilen bir eğlence hamurudur.

Slime nasıl bulundu, kim icat etti?

Slime’nin ana maddesi polimer’in keşfi 1920 yılına dayanır. 1920 yılında Nobel ödüllü Hermann Staudinger sentetik polimerler üzerine çalışmalar yapmıştır. Polimer, yapısında birçok molekülün tek bir molekül durumunda bulunduğu bileşiktir. Hermann Staudinger yıllar boyunca kimyasal çalışmalarda bulunur ve yarı akışkan maddeler üzerine birçok çalışmanın ardından slime’yi elde ederler. Slime ile oyuncak yapma aşamasına gelen kadar çok yol vardır. Ancak 1950 yıllarında, elde edilen bu kimyasal türle diş macunları, sakızlar ve bu türde ürünler tasarlarlar.

Slime Amerika’lı oyuncak şirketi Mattel tarafından ilk olarak 1976 yılında üretildi.

Slime’nin içinde ne var?

Ürünün ana bileşenleri arasında polisakarit guar zamkı ve sodyum tetraborat bulunmaktadır. Polisakarite alternatif olarak, polimerleri içeren diğer benzeri alkol grupları (polivinil alkol gibi) ile de benzer sonuçlar elde etmek amacıyla kullanılmıştır. Polivinil asetat (tutkal), boraks ve su birleşimi benzer bir materyal olan Flubber’i elde etmek için kullanılır.


Slime Nasıl Yapılır?

Evde Slime yapmak için Gerekli Malzemeler

Bir bardak ılık su
Bir bardakta oda sıcaklığında su
Çay kaşığının ucu ile jellendirici boraks (borax)
Çay kaşığı ucu ile gıda boyası
Su bazlı Polimer K-10 tutkal
Son olarak sim (miktarı kendiniz belirleyiniz)
Slime Yapma Tarifi

Öncelikle bir su bardağı, ılık suya çay kaşığı ucu ile boraks ve bir çay kaşığı ucu ile gıda boyasını ekliyoruz. Kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz. Diğer yandan bir kaba bu kase olabilir hazır olan bir bardak su bazlı tutkalı dökünüz, bunun üzerine ise bir bardak oda sıcaklığındaki suyu dökünüz. Karıştırmaya devam ediyoruz. İlk önce hazırladığımız ılık su ve gıda boyasıyla hazırladığı borakslı suyu yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz. Kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Sim ekleyebilirsiniz.

Hazırladığınız Slime kaba yapışmaz hale geldiğinde olmuş demektir, eğer koyu olursa ılık su ekleyebilirsiniz.

Boraks doğal bir mineraldir. Zararı olmadığı düşünülmektedir. Amerika’da çeşitli kişiler çamaşır yıkarken deterjan yerine kullanmaktadırlar. Son yıllarda ülkemizde de borakslı deterjanlar üretilmiş ve satılmaya başlamıştır. Ancak çamaşır yıkarken çıkan kötü kokudan dolayı borakslı deterjan pek tercih edilmemektedir.

Boraksı aktarlardan, organik pazarlardan, eczanelerden ve güvenilir internet sitelerinden temin etmek mümkündür. Son yıllarda insanların doğal ve doğaya yönelik organik ürünler seçmesi boraks gibi pek bilinmeyen maddelerin günümüzde popüler olmasını sağlamıştır.

Boraksız Slime Nasıl Yapılır?

İlk önce su bazlı tutkalı kâseye boşaltın.
Sonra istediğiniz simi dökün.
Kaşıkla karıştırdıktan sonra yavaş yavaş deterjan dökün.
Karıştırmaya devam edin.
İstediğiniz kıvama gelince oynayabilirsiniz.




aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
slime kim buldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPhone kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 17 Ekim 2018 21:02
Sağlık Bakanlığı slaym (slime) ve aşk kapsülü gibi oyuncaklara yasaklama getiriyor! Sanem Sağlık Köşesi 0 07 Şubat 2018 00:17
Slime nasıl yapılır? daiSy Merak Ettikleriniz 3 01 Mayıs 2017 19:59