IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Mucitler ve İcatları (https://www.ircforumlari.net/mucitler-ve-icatlari/)
-   -   Akınsoft'dan Dört Ayaklı Robot; ARAT! (https://www.ircforumlari.net/mucitler-ve-icatlari/819549-akinsoftdan-dort-ayakli-robot-arat.html)

Mylife 02 Mayıs 2019 17:09

Akınsoft'dan Dört Ayaklı Robot; ARAT!
 
Konya'da yazılım firması Akınsoft-Akınrobotıcs tarafından 2 ayda geliştirilen 4 ayaklı robot projesi ''ARAT'' görücüye çıktı. Geliştirme sürecinde olan ARAT ın 10 saatlik kullanım süresi bulunuyor. Robotun, yük taşıma ve arama kurtarma faaliyetlerinde de kullanılabileceği ifade edildi.

Türkiye nin tek robot fabrikasına sahip yazılım firması Akınsoft- Akınrobotıcs, 2 ay içerisinde geliştirdiği 4 ayaklı robot projesi ARAT ın ilk örneğini basın mensuplarına tanıttı. 17 eklemden oluşan ve 86 sensörü bulunan ARAT, 4 ayakla dengede kalabilme ve yürüyebilme özelliğine sahip. 4 motordan oluşan boyun yapısı sayesinde ARAT gelişmiş bir gözlem yeteneğine sahip.

2 YIL İÇERİSİNDE SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK

30 kg lık yükleme/taşıma kapasitesine sahip ARAT ın nesneleri kaydırmadan yükleme yapabildiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Akın, ''Arazide 10 saat kullanım süresiyle tasarlanan ARAT, 4 bacaklı denge unsuru oluşturan bir prototip. Güneş enerjisiyle de bu pil ömrü uzatılabiliyor. Şu an basit arazi şartlarında test ediyoruz. Her geçen gün farklı arazi şartlarında test etmeye devam edeceğiz. Yaklaşık 2 ay süre içerisinde geliştirdiğimiz bir proje. Yüksek güç üretebilen motorlarımızı da kendi bünyemizde geliştiriyoruz. ARAT şu an prototip aşamasında, 2 yıl içerisinde ürün aşamasına gelebilecek ve seri üretime geçilecek. Üzerindeki kamera sistemiyle adresleme yapabiliyor. Ses sistemiyle etrafı dinleyebiliyor ve ona göre strateji belirleyebiliyor. Bu prototipimizde çok hızlı değiliz ancak bir sonraki serimizde motorların hızlandırılmasını gerçekleştireceğiz. Hatta dörtnala tabiriyle koşacak şekilde projelerimiz geliştirmeye başlandı'' dedi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Konya'da yazılım firması Akınsoft-Akınrobotıcs tarafından 2 ayda geliştirilen 4 ayaklı robot projesi ARAT görücüye çıktı. Geliştirme sürecinde olan ARAT ın 10 saatlik kullanım süresi bulunuyor. Robotun, yük taşıma ve arama kurtarma faaliyetlerinde de kullanılabileceği ifade edildi.

Türkiye nin tek robot fabrikasına sahip yazılım firması Akınsoft- Akınrobotıcs, 2 ay içerisinde geliştirdiği 4 ayaklı robot projesi ARAT ın ilk örneğini basın mensuplarına tanıttı.

17 eklemden oluşan ve 86 sensörü bulunan ARAT, 4 ayakla dengede kalabilme ve yürüyebilme özelliğine sahip. 4 motordan oluşan boyun yapısı sayesinde ARAT gelişmiş bir gözlem yeteneğine sahip.

Kaynak: (NTV)

Swat 02 Mayıs 2019 17:15

Cevap: Akınsoft'dan Dört Ayaklı Robot; ARAT!
 
batırmışlar resmen telef etmişler. o kadar alternatifi ve teknolijinin hazırı var zaten üzerine bir şey koyup yapsalardı diyeceğimde kesin öyle de yapmıslar ona rağmen cöp etmişler o kadar para bütce destek cıkan ortaya bu mu ?

L_ 02 Mayıs 2019 17:45

Cevap: Akınsoft'dan Dört Ayaklı Robot; ARAT!
 
1m TL belkide daha fazla teşviki olan bir sektör . İnsan bi dizayn yapar . 4 metali çak at gibi yap nedir yani olay . Sensör yazılım falan hep alıntı zaten.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk