IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2019, 21:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mercedesi kim icat etti







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mercedes’i kim kurdu? Mercedes’i kim yaptı?
Mersedes dünya çapında bir otomobil markası, Mercedes-Benz ise Alman şirket Daimler AG’nin bir bölümüdür. Mercedes markası altında lüks araçlar, otobüsler, tırlar ve kamyonlar üretilmektedir. Mercedes’in merkezi Stuttgart, Baden-Württemberg’dedir. Mercedes ismi ve markası ilk olarak 1926’da Daimler-Benz ortaklığı altında ortaya çıkmıştır. Mercedes-Benz’in hikayesi 1886 yılında başlamıştır.

Eşi Bertha Benz tarafından finanse edilen ilk kullanışlı otomobil, Karl Benz tarafından yapılmış ve patenti alınmıştır. Ayrıca Bertha Benz arabanın pazarlaması konusunda itici güç olan kişi olarak karşımıza çıkmaktadır. Karl Benz araba üzerindeki çalışmaları için sürekli fabrikada bulunmak istemiş fakat eşi Bertha Benz onu arabasıyla gösteriler yapması ve halka tanıtması konusunda sürekli zorlamıştır. Mercedesin en eski versiyonu modern standartlara göre tuhaf görünümlü, koltukların altında ve arka tarafta kalan motoru bulunan altı buçuk beygir gücünü üreten tek silindirli ve üç tekerlekli bir araçtı. Ulaşabildiği en yüksek hız, neredeyse saatte 16 km idi. Direksiyonu yuvarlak değil korkunç görünümlü küçük bir topuzdan oluşuyordu.

Bertha Benz rakipleri olan Gottlieb Daimler ve Wilhelm Maybach‘ın pazarlanabilir bir araba üreteceği konusunda endişeleniyordu. Karl Benz’in piyasaya sürdüğü ikinci model iki kat daha fazla beygir gücüne sahip ve daha hızlı idi. Otomobilin canlılığını ispatlamak için, annesini görmek bahanesiyle ilk yolculuğana çıktı. 14 ve 15 yaşındaki oğulları ile birlikte, 121 km’lik bir mesafeyi katetti. Yolculuk sırasında karşılaştığı yakıt borusundaki bir kaçağı şapka iğnesi ve jartiyerinde bulunan bir tel yardımıyla izole ederek tamir etti.

Bertha Benz o güne kadar henüz faydası tam olarak kanıtlanmamış bu buluşu, insanların her gün rahatça kullanabileceğini ispayarak insanların otomobile karşı olan önyargılarını yıktı.

İlk Mercedes

Benz Patent-Motorwagen fabrikasında üretilen bu araba yaygın olarak ilk benzinli otomobil olarak kabul edilmektedir. 1901 yılında kurulan Daimler-Motoren-Gesellschaft fabrikasında seri olarak üretilmeye başlanmıştır. Mercedes markasının o zamanlardaki sloganı “En İyi ya da Hiç” olarak belirlenmiştir. 29 ocak tarihi yani Mercedes’in icadı, otomobilin yıldönümü olarak adlandırılmaktadır. Alman mucit Karl Benz 132 yıl önce benzinle çalışan ilk otomobili için 37435 numaralı patenti almıştır.

Benz – Daimler – Maybach Ortaklığı

Önceleri Benz’e rakip olan, Daimler ve Maybach ortaklığı bir araya gelerek otomotiv teknolojisinin ön planda olduğu Daimler-Motoren-Gesellschaft şirketini kurdular. Mercedes markası ve arabaları 1901’de DMG (Daimler-Motoren-Gesellschaft veya Daimler Motors Corporation) tarafından üretilmeye ve pazarlanmaya başlamıştır. Günümüzde “Daimler” ana şirket, Mercedes-Benz en ünlü ve bilinen markası, Maybach ise zengin müşteriler için üretilen ultra lüks araçların markası durumundadır.

Emil Jellinek ve Mercedes Markası

Avusturyalı otomobil girişimcisi olan Emil Jellinek DMG’nin ürettiği otomobilleri pazarlıyordu. Jellinek 1899’da Nice’de yapılan yarışa, “Mösyö Mercédès” takma adı altında katıldı. Yarış Mercedes-Benz markasının doğum tarihi olarak nitelendirilmektedir. Bu yarıştan sonra kızı Mercedes Jellinek’in adını sattığı otomobiller için de kullanmaya başladı. Jellinek, o yıllarda sosyete ve zenginlerin kışın buluşma yeri olan olarak bilinen Fransa’daki Haute Volée’de bulunan evinde verdiği davetlerde üst tabakaya “atsız” Daimler otomobillerinin satışını yapıyordu. Müşterileri arasında Rothschild ailesi gibi zengin insanlar vardı. Jellinek 1901’in başlarından itibaren sattığı otomobillerin markası olarak Mercedes ismini kullanmaya başladı. Mercedes markası bilinmeye başladıktan sonra hedef büyüterek Yeni Dünya’ya yöneldi. Artık ABD’li milyarderler Rockefeller, Astor, Morgan ve Taylor gibi ailelere Mercedes marka otomobil satıyordu. 1901 yılının sonlarında “Mercedes” ismi Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) tarafından dünya çapında bir marka olarak tescillendi. Daha önceleri sadece Jelinek tarafından Mercedes olarak adlandırılan arabalar, 1926 yılında DMG fabrikasında Mercedes-Benz markası ile 1926’da üretilmeye başladı.

Gottlieb Daimler

Gottlieb Daimler 17 Mart 1834’de Schorndorf’da dünyaya geldi. Fransa’da bir tabanca fabrikasında stajer olarak çalıştı. 1857-1859 yılları arasında Stuttgart’taki Politeknik Okulu’nu bitirdi. Fransa ve İngiltere’de çeşitli mekanik ve teknik etkinlerde görev aldıktan sonra 1862’de Geislingen’de makine üzarine teknik ressam olarak çalışmaya başlamıştır. 1863 yılı sonunda, Reutlingen’de makine üreten bir firmada atölye müfettişi olarak çalışmaya başladı ve burada 1865’de Wilhelm Maybach’la tanıştı.

Mercedes-Benz 1930’lu yıllarda, Almanya’nın Nazi döneminde popüler olan Mercedes-Benz 770 modelini üretti. Adolf Hitler’in iktidarı döneminde bu modelin kurşun geçirmez birkaç versiyonunu kullandığı biliniyor. Günümüze kadar gelebilen 770 modeli mercedeslerin çoğu açık artırmalarda özel alıcılara satıldı. Onlardan biri şu anda Ottawa, Ontario’daki Savaş Müzesi’nde sergilenmektedir. Papa’nın kullandığı Popemobile Mercedes-Benz altyapısı ile yapılmıştır. 1944 yılında Daimler-Benz fabrikalarında, Nazileri desteklemek için 46.000 işçiyi zorla çalıştırdı. Şirket daha sonra emekçilerin ailelerine tazminat olarak 12 milyon dolar ödedi. Mercedes-Benz daha sonraki yıllarda, diğer araba markalarında kullanılan ve yaygınlaşan birçok teknolojik ve güvenlik yeniliği icat etti.

Mercedes kalitesi

Kuruluşundan bu yana, Mercedes-Benz kalite ve dayanıklılığı konusunda itibar sağladı. Binek araçlarla ilgili Amerikadaki J. D. Power anketleri 1990’ların sonlarında ve 2000’lerin başında bu itibarın düşüşe geçtiğini gösterdi. J.D. Power’a göre, 2005 yılının ortalarına gelindiğinde, Mercedes, başlangıç kalite seviyesine ve endüstri ortalamasına geçici olarak geri döndü. 2007 yılının ilk çeyreğinde Mercedes, modelleri için birkaç ödül kazanarak çarpıcı bir iyileşme gösterdi. 2008 yılında Mercedes-Benz’in en katiteli araçlar sıralamsında dördüncü sıraya yükseldi. Aynı zamanda Mercedes’in Sindelfingen, Almanya montaj fabrikasına Platinum Plant Quality Award ödülü verildi. J. D. Power’ın 2011 ABD Başlangıç Kalitesi ve Araba Güvenilirlik Çalışmaları, Mercedes-Benz araçlarını yapım kalitesi ve güvenilirliği ortalamanın üstünde buldu. Reuters için yapılan 2014 iSeeCars.com çalışması, Mercedes’in en düşük araç geri çağırma oranına sahip olduğunu ilan etti.

Mercedes amblemi olan üç sivri uçlu yıldız, Daimler-Benz’in birleşmesine ithafen Daimler-Motoren-Gesellschaft’ı temsil etmektedir.

Daimler AG şirketinin bir parçası olan Mercedes-Benz Otomobil bölümü, Mercedes-Benz ve Smart marka arabaları üretmektedir.

MERCEDES-AMG

Mercedes-AMG, 1999 yılında Mercedes-Benz’in çoğunluk hisseli bir bölümü haline geldi. Şirket 1999 yılında DaimlerChrysler’e entegre edildi ve 1 Ocak 1999’da Mercedes-Benz AMG oldu.

MERCEDES-MAYBACH

Daimler’in ultra-lüks markası Maybach, satış hacminin zayıf olması nedeniyle üretimin durdurulması tarihi olan 2013 yılına kadar Mercedes-Benz otomobil bölümü altında kaldı. 2016 yılından itibaren Mercedes-Maybach S600 gibi ultra lüks versiyonlar gibi arabalar üretiyor.

DENZA

Daimler, Çin’de Denza adında bir akülü elektrikli otomobil üretip satmak için BYD Auto ile işbirliği yaptı. Fakat 2016 yılında, Denza yerine Mercedes-Benz markalı elektrikli arabaları Çin’de satmayı planladığını açıklamıştır.





iLkKimBuLdu..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mercedesi kim icat etti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Smart TV kim icat etti PySSyCaT Mucitler ve İcatları 1 27 Ocak 2019 10:22
Kağıdı kim icat etti PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 02 Aralık 2015 20:15
Gitarı Kim icat etti Zen Müzik Dünyası 0 07 Haziran 2014 23:55
İlk bilgisayarı kim icat etti Ocean Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Kasım 2011 17:19
Bisikleti Kim icat etti ? YapraK Merak Ettikleriniz 0 28 Eylül 2009 17:49