IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2020, 22:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bigudiyi kim buldu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bigudiyi kim icat etti?
Bukleli saçları elde etmenin en ucuz yolu bigudi kullanmaktır. Fransızcadan aldığımız “bigoudi”nin aslı, İspanyolca “bigote” yani bıyık sözcüğünden türetilen “bigotelle” olup 17. yüzyılda Fransa’da bıyık düzeltmek için kullanılmaktaydı. 1860’larda Fransa’da ülkede kadın saçında kullanılmaya başlandı ve plastiklerinin de çıkmasıyla 20. yüzyılda yaygınlaştı, kadınların ev ve pazar günlerindeki halini simgelemek için karikatür ve film konusu oldu.

Bigudi saçları kıvırcıklaştırmak, dalgalı saç modeli yapmak, kıvırcık saçları düzleştirmek yada yeni bir saç stili yapmak için kişinin saçına sarılan silindir şeklinde tüplerdir. Bir bigudinin çapı, yaklaşık 2 cm ile 4 cm arasında değişir. Saçlar bigudi etrafına sarılır ve ısıtılır. Saçların kıvrılmasına neden olan şey sıcaklıktır. Sıcaklık saç korteksinin hidrojen bağlarını deforme eder ve kırar. Saçlar yıkanınca hidrojen bağları yeniden birleşmeye başlar ve saçlar eski haline gelir.

Kuaförlerde bayanların oturdukları koltukların üst kısımlarında bulunan fanusların görevi bigudi ile sarılmış saçlara sıcaklık vermektir. Alternatif olarak, saç kurutma makinesi ile de bigudiler ısıtılabilir. Saç spreyi kullanarak kıvırcıklaşmış saçlar sabitlenebilir.

1930’da Solomon Harper, elektrikli ısıtmalı ilk saç bigudilerini icat etmiştir. 1953 yılında icadını daha iyi bir tasarımla geliştirmiştir.

Bigudi Çeşitleri

Cırt cırtlı yada yapışkanlı bigudiler, ince küçük dalgalar demektir. Su dalgası görünümü yaratmak için de en uygunu 3 numaralı yapışkanlı bigudilerdir. Bunları kuru saça uygulayabilirsiniz. Saçlarınız hafif ya da sık dalgalıysa gece uyumadan önce iyice fırçalayıp bir miktar sprey sıkarak saçlarınızı sarabilirsiniz. Sabah mükemmel dalgalarınız olacaktır. Daha iri dalgalar istiyorsanız 5 numaralı yapışkanlı bigudiyi tercih edin. Çok ince ve düz saçları şekillendirmek için iri bigudiler daha uygundur. Yapışkanlı modellerin tamamı kuru saça uygulanır. Bigudiyi kullanırken saçınızın köklerinin üç parmak gerisinden işlemi tamamlamanız gerekiyor. Yoksa doğal olmaz. Uçlarını da bigudiye tamamen sarmazsanız kırılır. İşlemin özenli olmasına dikkat edin. Aldığınız tutamlar bigudiden daha geniş olmamalı.

Mizamplı bigudi

Metal bigudiler ekstra ısıtma ister. Bu modelleri saçlarınızın kalitesinin bozulmaması açısından tavsiye etmiyoruz. Gece sarıp uyumak için uygun değildirler. Uzun süre bozulmamasını istediğiniz zamanlarda tercih edebilirsiniz. Kalıcı etkiyi arttırmak için işlemden önce köpük kullanın. Islak saçınızı mizamplı bigudilerle sarabilirsiniz.

Sosis bigudi

Ev kullanıma en uygun bigudi çeşididir. Her saç tipine çok güzel cevap verir. Özellikle yay şekilli dalgalar yaratmak isterseniz uygun seçim olacaktır. Hem kuru, hem de ıslak saça uygulayabilirsiniz.
Saçlarınız dalga tutmuyorsa sosis budilerin üzerine alüminyum folyo sarıp kullanabilirsiniz. Saçlarınızı sardıktan sonra yüksek ayarda saç kurutma makinesi tutun.

Isıtmalı bigudi

Yeni çıkan ısıtmalı bigudiler profesyonel kullanım için daha uygundur. İnce bir ayar gerektirir ve beklediğiniz sonucu vermez. Pratik kullanım için doğru bir tercih değildir. Mizamplı bigudilerin prensibini kullanır. Su ısıtmalı modeller de en eski bigudilerdendir. Bu masraflı yöntem yerine diğer bigudileri tercih edin.

Perma bigudisi

Perma yaptırmak istediğiniz kuaförler bunları kullanırlar. Yapısı hafiftir ve ısıyı dağıtmak için dizayn edilmiştir. Profesyonel kullanım için çok uygun ve etkilidir.







iLkKimbuLdu..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bigudiyi kim buldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LPG yi kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 06 Temmuz 2019 21:38
QR kodu kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 1 02 Haziran 2019 14:58
Wi-Fi kim buldu PySSyCaT Mucitler ve İcatları 0 05 Kasım 2018 11:31