IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Mart 2010, 14:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nabucco




1.PERDE
Kudüs'te Salomos tapınağı. Babil Kralı Nabucco, Musevi ordusunu mağlup etmiş,şehrin dolaylarına dayanmıştır.Museviler tapınağa toplanarak kendilerini kurtaracak tanrısal bir yardım için dua etmektedir.BaşrahipZaccaria onları teselli eder ve Nabucco'nun kızı fenena ellerinde bulunduğu için kurtuluş ümidi olduğunu söyleyerek Kral yuda'nın yeğeni İsmaele'yi güzel Fenena'nın korunmasında görevlendirir. İki genç tapınakta yalnız kalmışlardır.Aralarındaki düetten İsmaele'nin vaktiyle Babil'e elçi olarak gönderildiği,fakat Nabucco tarafından hapsedildiği, Fenena'nın hayatını tehlikeye atarak delikanlıyı kurtardığı ve her ikisinin de birbirlerini çılgınca sevdiği anlaşılır. Nabucco'nun büyük kızı Abigaille de delikanlıya aşıktır. Nabucco,tapınağa ulaşmıştır.Zaccaria, ondan şehri tahrip etmemesini ister. Eğer Kral aksini yapacak olursa kızı fenena öldürülecektir. İsmaelle, sevgilisinin tehlikede olduğunu anlayınca, onu serbest bırakır. Nabucco bunu görür, askerlerine tapınağı tahrip etmeleri için emir verir.

2.PERDE


Babil Kralı'nın sarayında bir salon. Esir Museviler dışarıda kafile halinde sevk edilmektedir. Nabucco, kızı Fenena'yı naip prenses olarak bırakmış, savaşa gitmiştir. Abigaille, Nabucco'nun evrakı arasında kendisinin kralın öz kızı olmayıp, bir esirden doğduğunu yazan bir kağıt bulmuştur. Kız, bu gerçeği bilenleri hatta babasını da ortadan kaldırmayı düşünür. Salona Asur başrahibi gelerek ona Nabucco'nun savaşta öldüğünü, Fenena'yı ve Musevi esirleri öldürmenin tam zamanı olduğunu söyler. Abigaille , askerleri toplayarak Fenena'yı tutuklar. Artık Kral naibi kendisidir. Tam bu sırada Nabucco savaştan döner, kuvvet ve kudretten şımaran kral, tacın kendisine ait olduğunu, tanrıların bile yanında çok küçük kaldıklarını, bundan sonra yalnız kendisine tapılması gerektiğini söyler. Bir İbrani rahibi bu korkunç sözlerin sahibini cezalandırması için tanrı'ya yalvarır, bir şimşek çakar, Nabucco'nun tacı başından düşer. Nabucco delirmiştir. Abigaille fırsatı kaçırmaz, tacı yerden alarak giyer ve kendisini Babil Melikesi olarak ilan eder.

3. PERDE

Salomos tapınağının bir salonunda Nabucco ve Abigaille görünürler. Genç kız, babasından bütün esir Musevilerin ve Fenana'nın öldürülmesini emreden bir kağıt imzalamasını ister. Aklını iyice kaybetmiş olan Nabucco, kağıdı imzalar. Abigaille'in bir esir kızı olduğunu belirten evrakı yırtar. Fırsat nehri sahillerinde ayaklarında zincirlerle çalışmakta olan esirler görülür. Başrahip Zaccaria, onlara yakında her şeyin düzeleceğini ve Babil'in tahrip edileceğini bildirir. Abigaille'in elinde esir olan Nabucco, saray penceresinden askerler arasındaki kızı Fenena ve Musevi esirlerin yürüyüşünü seyretmektedir. Hepsi biraz sonra öldürülecektir. Nabucco, kana susamış halkın bağırışmalarını, ordusunun savaş çığlıkları zanneder, birden bire doğrulur, her şeyi hatırlamış gibidir. Tanrıya dua etmeye başlar, duası kabul edilmiştir. Muhafız subaylarından Abdallo yanında bir kıta ile gelerek emrine amade olduğunu bildirir… İdamların yapılacağı. Nabucco, Abdallo ve askerler, Fenena ve esirleri kurtarmışlardır. Aynı anda tapınagın önündeki Asur Tanrısı'na ait heykel düşerek parçalanır. Halk bunun tanrısal bir işaret olduğunu anlamıştır. Kralları Nabucco'yu çılgın gösterilerle selamlarlar. Kral Musevilere yurtlarına dönebileceklerini bildirir. Bu sırada iki asker arasında Abigaille yaklaşır, zehir içmiştir. Fenena'dan özür diler, suçunu itiraf eder ve iki sevgilinin mutluluğa layık olduğunu söyler, cansız yere yığılır. Musevi başrahip Zaccaria, Nabucco'yu takdis eder, ona tanrı'nın yardımıyla güç ve şeref dolu bir yaşam diler.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Mayıs 2010, 16:02   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nabucco




PaylaSım iiçin Tskler..

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
nabucco


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Medvedev Nabucco'ya göz kırptı Spammer Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2009 01:54