IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2014, 22:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Caria Sikkeleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Caria Sikkeleri
Paraları Görmek İçin, Aşağıdaki Listede İsimleri Tıklayınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Astyra :
bu Kentte basılan gümüş sikkelerin ön ve arka yüzlerinde amhopra yada oinokhoe gibi kap resimleri kentin kısaltılmış ismi yer almaktadır. Bronz sikkelerinin ön yüzünde Apollon bazen Aphrodite başı, arka yüzünde amphora kabı ve kentin kısaltılmış ismi yer alır.
Knidos:
bu kentte basılan gümüş sikkeleri ön yüzlerinde aslan, arka yüzlerinde Aphrodite başı yer almaktadır.
Halikarnassos :
Bu kentte basılan gümüş ve bronz sikkelerinin ön yüzlerinde Apollon başı, arka yüzlerinde kare çukur içerisinde kartal, keçi, pegasosiki defne arasında lir ve kentin adını simgeleyen harfler yer almaktadır.
Idyma :
Bu kentte basılan gümüş sikkelerin ön yüzlerinde boynuzlu Pan başı, arka yüzünde kare çukur içerisinde incir yaprağı ve etrafında yazı görülmektedir.
Termera :
Bu kentte basılan İ.Ö.5. yüzyılda basılan sikkelerin ön yüzlerinde diz üstüne çökmüş elinde yay, öteki elinde sopa tutan Herakles, arka yüzünde kare çukur içinde aslan başı ve çevresinde şehrin ismi yer almaktadır. İ.Ö. 4. yüz yılda basılan siklerin ön yüzlerinde Apollon başı, arka yüzlerinde elinde mızrak tutan diğer elinde çifte balta tutan Zeus resmi yer almaktadır.
Kos :
Bu kentte basılan İ.Ö. 6. yüz yılda basılan gümüş sikkelerin ön yüzlerinde yengeç, arka yüzünde kare çukur yer almaktadır. İ.Ö.5. yüzyılda basılan sikkelerin ön yüzünde disk atan bir atlet yanında 3 ayaklı bir kazan, arka yüzünde kare çukur içinde yengeç ve kentin kısaltılmış ismi yer almaktadır.
İ.Ö. 4. yüzyılda basılan sikkelerin ön yüzlerinde aslan postu ile sakklaı Herakles başı arka yüzünde noktalı çerçeveli kare çukur içinde yengeç ve sopa yer almaktadır.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
caria, sikkeleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bithynia Sikkeleri AftieL Tarih 0 19 Ağustos 2014 22:31
Aiolis Sikkeleri AftieL Tarih 0 19 Ağustos 2014 22:29