IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2014, 22:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mysia Sikkeleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mysia Sikkeleri
Paraları Görmek İçin, Aşağıdaki Listede İsimleri Tıklayınız
Adramytteion Apollonia Rhyndakon Attaia Astyra Atarneos Eleutheria Gambrion Germe Hadrianeia Hadrianoi Iolla Kisthene Kyzikos Lampsakos Miletopolis Parion Pergamon Perperene Pitane Plakia Poimanenon Prokonnesos Priapos Teuthrania Thebe Zeleia Hadrianotherai Elektrum Paraları Kyzikos : Bu Kentte İ.Ö. 6. yüz yılda sikke basımı başlamıştır. Elektron sikkelerinin ön yüzünde 200 den fazla farklı tipe rastlanmaktadır. Arka yüzünde dört barçaya ayrılmış çukur bulunur. Bu kentin sembolü olan ton balığı ön yüzünde esas tipi oluşturan figüranın yanında bulunur. Bu çok sayıda sikke tipi arasında Diz çöken ve amphora tutan satyr. Gorgon başı, diz çöken ve bir elinde yay öteki elinde sopasını tutan Harleks, kanatlı miğferli Atehna başı şeklindeki tipleri sıkça görülmektedir.Bu kentte çok az sayıda gümüş sikke basılmıştır bu sikkeler üzerinde yılanla
boğuşan çocuk Harleks, görülmektedir.
Lampsakos :Bu kentte İ.Ö.5. yüzyılında sikke basımı olmuştur. Elektron sikkelerinin ön yüzünde kanatlı at, arka yüzünde dörde bölünmüş çukur bulunur, Gümüş sikleri ön yüzünde ters yöne bakan birleşik kadın başı, arka yüzünde kare çukur içinde Atehna başı bulunmaktadır. Altın Sikkelerin ön yüzünde kanatlı at, yılanlarla boğuşan çocuk herakles, koç kurban eden Nike, Dionysos başı, Zeus başı, Demeter, Apollon ,başı gibi tipler bulunmaktadır. İ.Ö. 4. yüz yılda basılan bronz sikkeler üzerinde ön yüzlerinde ters yönlere bakan kadın başı, Atehna başı gibi tiplere de rastlamak mümkündür.
Parion : Bu Kentte İ.Ö.5. Yüz yılda ilk bastığı gümüş sikkelerin ön yüzünde Gorgon başı, Arka yüzünde kare çukur bulunmaktadır. İ.Ö. 4. yüz yılda ise Gorgon başı, arka yüzünde ayakta duran ve başı geriye çevrilmiş boğa ve kentin kısaltılmış ismi bulunur.
Pergamon : Bu kentte İ.Ö. 5. yüzyılda gümüş ve bronz sikkeler basılmıştır. Bunların ön yüzünde Apollon başı, arka yüzünde pers başlıklı sakallı erkek başı, boğa başı,yaban domuzu başı gibi çeşitli tipler basılmıştır. İ.Ö.4. Yüz yılda basılan sikke tiplerinde ön yüzlerinde Atehna başı, genç erkek başı, arka yüzünde baykuş ve boğa vardır. Ayrıca kentin kısaltılmış ismi bulunmaktadır.
Pitane: Bu kentte basılan sikkelerin ön yüzünde kadın başı, zeus, ammon başı, arka yüzünde bir yıldız ve kenti tanıtan yazılar bulunur
Lesbos : Bu kentte basılan gümüz sikkeleri ön yüzünde aslan başı, aslan postu, gorgon başı, yaban domuzu başı arka yüzünde kaba bir kare çukur, bulunan çeşitli tipler basılmıştır. Ayrıca billon staterinlerin ön yüzünde yüz yüze bakan iki buzağı başı ve aralarında bir ağaç bulunmaktadır. Elektron Sikkeleri keha ve kenti simgeleyen harfler bulunur.
Mytileme : Bu kentte basılan elektron sikkelerin tipleri kabartma şeklindedir, Ayrıca her iki yüzdende birer tip oluşturulmuştur, Kadın başı-öküz başı, Apollon başı - lir, zeus başı - Nike, Nike büstü, Keçi -bakyuş ve bazılarında sikkenin basıldığı kentin ismi yer almaktadır, bu kentin sikkelerinin özelliklerinde biri rölyef (kabartma) olmalarıdır.
Methymna: Bu kentte basılan gümüş ve bronz sikkelerinin ön yüzünde yaban domuzu, arka yüzünde kare çukur içinde Atehna başı yer alır.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mysia, sikkeleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lycia Sikkeleri AftieL Tarih 0 19 Ağustos 2014 22:35
Cappadocia Sikkeleri AftieL Tarih 0 19 Ağustos 2014 22:34
Caria Sikkeleri AftieL Tarih 0 19 Ağustos 2014 22:32
Bithynia Sikkeleri AftieL Tarih 0 19 Ağustos 2014 22:31
Aiolis Sikkeleri AftieL Tarih 0 19 Ağustos 2014 22:29