IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2014, 23:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilicia Sikkeleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Cilicia Sikkeleri

Aigeai Alexandria-Issum Adana Anemurion Antiocheia-Cragum Anazarbos Augusta Diocaesarea Eirenopolis-Neronias Epiphaneia Elaiussa-Sebaste Flaviopolis Hieropolis-Kastabala Holmoi Germanikupolis Isaura Issos Iotape Kasai Kelenderis Karallia Kibyra_Minor Kolybrassos Kestros Koropissos Korykos Korakesion Lalassis Lamos Laertes Mallos Mopsos Lyrbe Ninica_Claudiopolis Olba Rhosos Seleukeia Myriandros Philadelphia Soloi-Pompeiopolis Syedra Selinos Titiopolis Tarsos Zephyrion Nagidos Kelenderis : Bu kentte basılan gümüş sikkelerin ön yüzünde atta inen bir insan, arka yüzlerinde keçi, yada yere çömelmiş arkaya bakan keçi ile birlikte kenti simgeleyen harfler yer almaktadır.
Nagidos: Bu kentte basılan gümüş siklerin ön yüzünde Aphrodite bir tahta oturmuş şekilde bazı tiplerden Eros tanrıçanın yanında oturmuş şeklinde bazen tanrıçanın başına taç giydirir bir şekilde betimlenmiştir. Arka yüzlerinde ayakta duran Sakalı bir Dionysos, bazılarında bir elinde thyrsos diğer elinde kantharos veya üzüm salkımıları tutan betimlemeler ile birlikte bazı yazılar yer almaktadır.İ.Ö.3. yüzyın sonlarında basılan siklerin ön yüzünde Dionysos, arka yüzünde , Aphrodite yer almaktadır.
Tarsos : Bu kentte basılan sikkelerin ön yüzlerinde boğaya saldıran aslan, arka yüzlerinde buğday resmi yer almaktadır. Yerel krallara ait sikke tipleri içinde ata binmiş kral, arka yüzlerinde kılıçlı kalkanlı asker yer almaktadır.
Satrap tarafından İ.Ö. 3. yüz yılında sonlarından bastırdığı siklerin ön yüzlerinden (Tiribazos staterleri) ayakta duran sağ elinde kartal sol elinde asası olan Zeus, arka yüzlerinde alt yarısı kuş, üst yarısı insan olan resim yer almaktadır.
Pharnabazos: Sikkelerinin ön yüzlerinde, çephede resm edilmiş tanrıça başı, arka yüzlerinde miğfer giymiş sakallı erkek başı, bu başın yanında sikkenin kimin adına basıldığına dair isim bulunmaktadır.
Damates: Sikklerinin ön yüzünde sandalyede oturmuş sol elinde buğday başağı ve üzüm salkımı, sağ elinde tepesinde kartal olan bir asa tutan Tarsos Baal tanrısı yer almaktadır. Arka yüzlerinde tahtta oturan ve okunu kontrol eden, ayakları yanında yayı bulunan Damates, yukarı sağ boşlukta ise kanatlı disk yer almaktadır. Damates siklerinin bazılarından ön yüzünde oturan Baal tanrısı, Arka yüzünde tapınak içinde ayakta duran bir figür görülmektedir. Solda duran uruk güneş tanrısı, sağda duran Damatestir.
Kilikia bölgesinde basılan diğer sikke tipleri ; Geyiğe saldıran aslan, Boğaya saldıran aslan, Boğaya saldıran aslan ve altta iki sıra halinde sur duvarı ( bu duvarların Tarsos’u çevreleyen duvarlar sanılmaktadır.)
Soloi ; Bu kentte basılan sikkelerin ön yüzlerinde ok atan yada okunu kontrol eden amazon, arka yüzlerinde ise üzüm salkımı resmedilmiştir. İ.Ö.4 yüz yılda amazonların yerini Atehna başı yer alır. İ.Ö.4. yüzyılın çeyreğinde Ön yüzlerinde Herakles başı, arka yüzlerinde yerel kralın başı yer almaktadır. Bu sikkelerde yerel kralın adı ve kentin ismi yer alır. İ.Ö.4. Yüzyılın yarısında sonra korint tipli miğferli Atehna başı ve üzüm salkımı yer almaktadır.

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cilicia, sikkeleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Troas Sikkeleri AftieL Tarih 0 20 Ağustos 2014 23:06
Pontos Sikkeleri AftieL Tarih 0 20 Ağustos 2014 23:05
Pisidia Sikkeleri AftieL Tarih 0 20 Ağustos 2014 23:02
Phrygia Sikkeleri AftieL Tarih 0 20 Ağustos 2014 23:01
Pamphylia Sikkeleri AftieL Tarih 0 20 Ağustos 2014 22:59