IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2013, 19:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asiaminor Grubu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Asiaminor Grubu 1990 mayısında Kamil Erdem tarafından kurulmuştur. Grubun diğer üyeleri Tahir Aydoğdu (Kanun), Yahya Dai (Saksafon, Flüt), ve Zafer Gerdanlı'dır (Davul).
Klasik gitar çalarak müziğe başlayan Kâmil Erdem, temel seslere olan eğilimi sonucu bas gitara yöneldi, giderek caza ve kontrbasa ilgi duydu.

Anadolu, Balkanlar ve Orta Doğu müziklerine olan merakı Erdem'in geliştirdiği müzikal kimlikte önemli ölçüde etkili olmuştur. Kâmil Erdem icra ve bestelerinde geleneksel müziklere ait melodik ve ritmik ögeleri işleyerek kendine özgü bir tarz geliştirdi ve daha çok bu yönüyle tanındı. Ancak cazın ana akımı da (mainstream jazz) her zaman önde gelen ilgi ve etkinlik alanlarından oldu.

1990'da kurduğu Asiaminor, konserleri ve albümleriyle 10 yıldan uzun bir süre gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında kalıcı bir yer edindi. Birçok kez Avrupa (1990-2002), üç kez de Amerika (1996,1998,2003) turnesi gerçekleştiren Asiaminor'ün beste ve düzenlemeleri tümüyle Erdem'e ait olan üç albümü yayınlandı: "Sokak Boyunca" (1991), "Longa Nova" (1996) ve "Kedi Rüyası" (1997).
2001'de solo bas gitar albümü "Bir Bas Masalı" yayınlandı. Bu albümde dünyanın farklı bölgelerinin geleneksel müziklerinden etkilenerek geliştirdiği bas gitar tekniklerini solo bas gitar için yaptığı özgün bestelerle sergileyen Erdem, 2002'den bu yana Türkiye'de ve yurtdışında solo bas gitar konserleri vermekte, atölye ve masterclass çalışmaları düzenlemektedir.

Çok yönlü müzikal kimliği Kâmil Erdem'in birçok uluslararası projede çeşitli ülkelerden farklı müzik türlerinden müzisyenlerle buluşmasını sağladı. 2008'de Türk ve Avrupalı müzisyenlerin oluşturduğu dörtlüsüyle çıktığı Hollanda turnesi sonunda kaydedilen "Odd Tango" albümü aynı yıl içinde yayınlandı.
Müzisyenliğinin yanısıra eğitmen olarak da uluslararası kariyeri olan Kâmil Erdem, 1998'den bu yana Polonya, Amerika, Avusturya, Hollanda ve Güney Afrika'nın tanınmış eğitim kurumlarında konuk olarak dersler verdi, atölye, seminer ve masterclass çalışmaları düzenledi. Kâmil Erdem halen Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü'nde öğretim görevlisidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asiaminor, grubu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kan grubu uyumu Sır Sağlık Köşesi 0 22 Ağustos 2013 19:35
CHP Grubu Ayakta N999 Haber Arşivi 0 10 Ocak 2012 17:04
Kan Grubu Diyeti Sır Diyet Listeleri 0 03 Kasım 2010 12:35
A Grubu 'Berabere' ! IF-DünyaKupasi Dünya Kupası 0 12 Haziran 2010 13:12