IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2014, 23:36   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2003 Eurovision Şarkı Yarışması




2003 Eurovision Şarkı Yarışması

2003 Eurovision Şarkı Yarışması, yapılan 48. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma Letonya'nın başkenti, Riga'daki Skonto Spor Salonu'nda 24 Mayıs 2003 günü gerçekleştirilmiştir. Yarışmanın sunuculuğunu 2002 yılının galibi olan Marie N ve Letonyalı bir pop sanatçısı olan ve 2000 yılında grubuyla yarışmaya katılmış olan Renārs Kaupers üstlendiler. Bu yarışma tarihinde önceki yıllarda yarışmaya katılmış kişilerin sunduğu ikinci yarışmaydı. Bu ilk kez 1991 yılındaki yarışmada yaşanmıştı. Yarışmayı, Türkiye adına katılan Sertab Erener, "Every Way That I Can" şarkısıyla 167 puan toplayarak kazandı. Bu şarkı tipik Türk ezgilerinin ve ritmlerininin güzel bir şekilde harmanlandığı tipik bir Türk pop müziği parçasıydı. Şarkıya eşlik eden dansçılar ise şarkıya daha etnik bir hava kattı. Türkiye bu sene ilk defa birincilik kazandı.

Puanlama Rusya, Belçika ve Türkiye arasında kıyasıya geçen bir yarışmaya sahne oldu. Son oy veren ülke olan Slovenya'nın Belçika'ya 3, Türkiye'ye ise 10 puan vermesiyle yarışmanın birincisi belirlenmiş oldu. Belçika ise Türkiye'nin 2 puan arkasından ikinci oldu.

Yarışmanın oylaması sırasında Kıbrıs tarafından Türkiye'ye verilen 8 puan yıllardır birbirlerine oy vermeyen ülkeler için yeni bir başlangıç olmuştur. İrlanda teleoylama sırasında yaşadığı teknik sorunlar nedeniyle oylamayı Avrupa Yayın Birliği (EBU) kuralları çerçevesinde jüri oylamasıyla yaptı. Rusya ve Bosna-Hersek de telekomünikasyon ağlarının yetersizliği nedeniyle jüri oluşumuyla oylamalarını gerçekleştirdiler. Rusya'nın devlet kanalı Kanal Bir "2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nda oylama sonuçlarını resmi olarak geçersiz beyan eder." diye bir açıklama yaptı. Eğer İrlanda halk oylamasıyla oylamayı gerçekleştirebilseydi Tatu'nun daha çok puan alabileceği yönünde itirazda bulundu. Ancak İrlanda tarafı, halk oylamasında çıkan sonuçları sunarak sıralamada değişiklik olmadığını kaydetti. Bunun yanı sıra İngiltere'nin oylamada hiç puan alamaması İngiltere yarışmacısı Jemini'nin sürekli detone olmasına bağlandı. Jemini ise yaptığı açıklama ile monitör hoparlörlerin bozuk olduğunu ve kendilerini duyamadıklarını ve bu yüzden detone olduğunu öne sürdü.

Yarışmanın jenerikleri stop-motion tekniği kullanılarak hazırlanmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2003, eurovision, yarışması, şarkı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2007 Eurovision Şarkı Yarışması Zen Müzik Dünyası 0 30 Mayıs 2014 23:34
2008 Eurovision Şarkı Yarışması Zen Müzik Dünyası 0 30 Mayıs 2014 23:34
2009 Eurovision Şarkı Yarışması Zen Müzik Dünyası 0 30 Mayıs 2014 23:25
2010 Eurovision Şarkı Yarışması Zen Müzik Dünyası 0 30 Mayıs 2014 23:24
2011 Eurovision Şarkı Yarışması Zen Müzik Dünyası 0 30 Mayıs 2014 23:23