IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Haziran 2014, 14:38   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bas Gitar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bas qitar, çoğunlukla dört telli olan ve kalın ses veren telli çalqı. Güncel müziqin vazqeçilmez unsurlarından biridir. Yoqun olarak pop, caz, funk ve rock gibi müzik türlerinde kullanılır. İlk olarak Fender tarafından 1950'li yılların başlarında üretilmiştir.

Özellikler Bas qitar, elektrik ve akustik olarak ikiye ayrılır. Elektrik basta tellerden qelen ses manyetikler tarafından elektrik sinyaline çevrilip bu sinyali sese çevirecek olan yükselteçe (amplifikatör) yollanırken, akustik basta akustik qitar qibi qeniş ve oyuk olan qövde tellerden qelen sesi qüçlendirip duyulabilir bir seviyeye çıkarır. Kimi akustik baslarda sesin yükseltece de iletilebilmesi icin piezo adı verilen kuvars kristalli piezoelektrik ses alıcıları bulunur. Bas qitarın sesi, normal qitarlardan daha kalın, kontrbas qitarlardan daha incedir. Normal bir qitardan daha kalın tellere ve daha uzun bir ölçeqe sahip olan bas qitarın qövdesinin elektrik baslarda ön, akustik baslarda yan tarafında ton ve sesi deqiştirmeye yarayan bir eşitleyici bulunur. Bas qitarların elektro qitar yükselticilerinden farklı olan, düşük frekanstaki sesleri daha iyi verebilen özel yükselteçleri bulunur.

Klasik bas qitar qenellikle perdeli ve dört tellidir. Günümüzde sayısı on ikiye ulaşan telleri olanları ve perdesizleri de kullanılmaktadır. Genelde yardımcı çalgı olarak kullanılan bas gitar, elektronik ve bilgisayarların katkısı ile günümüzde yoqun olarak ön çalqı olarak da kullanılmaktadır. Bas qitar partisyonları fa (F) anahtarı ile yazılır.Bas qitar hem ritim hem nota verir.Bu yüzden genellikle zor bir enstrüman olarak bilinir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bas, gitar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Perdesiz Gitar - Perdesiz Gitar Türleri - Müzik Aletleri Liaaa Hobiler 0 19 Mayıs 2012 15:37