IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2014, 00:35   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vocal Trance, Trans-müzik tarzının bazı sanatçılar tarafından seslendirilmesiyle kişi




Yé-yé 1960'lı yıllarda Fransa, İspanya ve Kanada'nın Québec bölgesinden kaynaklanmış bir pop müziği tarzıdır. Kelimenin kökeni ile ilgili iki varsayım ileri sürülmüştür, bunlardan ilki kelimenin "çok güzel ve modaya uygun" anlamlarına gelen (popüler anlamı ile genç, masum ve şirin anlamında kullanılanİspanyolca bir sözcük olan yeyé den geldiği varsayımıdır. İkincisi ise Amerikan tarzı rock ve twist müziklerinde sıklıkla duyulan bir sözcük olan yes (evet) kelimesinin farklılaşmış hali olan yeah dan geldiği şeklindedir.

Yé-yé müzik hareketi 1959 yılı sonunda Fransa'da yayımlanmaya başlayan bir radyo programı olan "Salut les copains" ile ortaya çıktı. Çok izleyicisi olan bu programın bir bölümü olan "Haftanın Sevgilisi"nde tanıtılan şarkıcılardan birçoğu bu tarzın başlatıcısı oldular. 1962 yılında radyo programının aynı adlı bir dergisi de üç dilde birden çıkmaya başlayınca bu tarz müzik daha geniş kitleler tarafından tanınmaya başladı.

Kültürel kökenlerini 1950'lerin Fransız yaşam tarzından alan Yé-yé müzik akımı, biçimsel özelliklerini de geleneksel pop müziği, Fransız chansonları, caz müziği, beat müziği, rock'n'roll ve kızlardan oluşmuş müzik gruplarının tarzlarından almıştı. Fransa dışında en çok İspanya, Kanada'nın Québec bölgesi ve Japonya'da popüler olmuştu. Bu tür müzikle daha çok 13-19 yaş arası gençler ilgileniyordu.

Yé-yé müzik akımında başını kadın şarkıcılar çekiyordu. Bu tarzın öncüleri arasında France Gall, Sheila, Sylvie Vartan, Françoise Hardy, Patricia Carli, Dalida gibi Fransız ve Rita Pavone, Mina gibi İtalyan kadın şarkıcılar bulunmakla birlikte, seyrek de olsa aralarında Serge Gainsbourg ve Jacques Dutronc'un da bulunduğu erkek şarkıcılar da zaman zaman bu tarz müziği yapıyorlardı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bazı, kişi, sanatçılar, seslendirilmesiyle, tarafından, tarzının, trance, transmüzik, vocal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vocal trance Zen Müzik Dünyası 0 08 Haziran 2014 00:34
Trance|Trans Violent Film Tanıtımları 0 15 Haziran 2013 14:58