IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2015, 13:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kraut Rock Grupları: Lucifer’s Friend





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Peter Hecht (kybds), Dieter Horns (bass), Peter Hesslein (gtr,voc), ve Joachim Rietenbach (drms) 1965 senesinde, German Bonds isimli beat grubunu kurdular. 1970 başında German Bonds dağıldı. Bir süre Hamburg Art School’da yarım kalan öğrenimlerine devam eden grup elemanları, arda kalan zamanlarında kendi stüdyolarında bazı enstrümental besteler yapmışlardı. Bu arada İngiliz vokalist John Lawton ve grubu Stonewall bir konser için Hamburg’a gelmişti. Peter Hecht, Lawton’a yeni bir grup kurmak istediğini ve vokalist aradıklarını söyledi. Lawton teklifi kabul etti ve grup Phillips ile albüm anlaşmazını imzaladı. Daha önce kayıt edilen enstrümental parçaların üzerine söz yazıp, vokalleri ekleyen John Lawton, grubun adını Lucifer’s Friend olarak önerdi. Ve 1971 yazında Lucifer’s Friend’in kendi ismini taşıyan ilk albümleri piyasaya çıktı.

Dönemin Alman Kraut ve Progrresive gruplarından alışık olmadığımız ve daha ziyade Hard Rock hatta Heavy Metal diyebileceğimiz bir sounda sahip olan albüm çok büyük bir ilgi ile karşılandı. Hard Rock dışında blues, soul ve Klasik müzikten de beslenen bu ilk albüm sonrası Lawton haricinde ki grup elemanları Karut Rock grupları Electric Food ve Asterix’in albüm prodüktörlüğünü üstlendiler. Bu arada John Lawton, Les Humphries Singers isimli soul-rock grubu ile “Old Man Moses” isimli çalışmayı yaptı. 1972 Kasımın’da grup elemanları yeni albüm için br araya geldiler. Hamburg’un önemli stüdyoları olan Windrose ve Star Studio’da çalışmalara başlayan grup yine Hecht, Horns, Hesslein, Ritenbach ve Lawton’dan oluşuyordu. Albüm “Where The Groupies Killed The Blues”, Ocak 1972’de piyasaya çıktı. Bu albüm sonrasında grup The Les Humphries ve The James Last Band’in ön grup olduğu bir USA turnesine çıktı. Bu arada grubun Alman müzisyenleri bir yandan prodüksyon işine devam etmekteydiler. Böylelikle grup kendini albüm satışları ve konserler dışında da finanse edebilmekteydi.

1973 Ocak ve Şubat arası Lucifer’s Friend yeni albümleri için Windrose Stüdyosuna kapandı. Yeni albüm “I’m Just A Rock’n Roll Singer”da grup Berlin Filarmoni Orkestra’sı ile beraber çalıştı. Fakat albüm gerek eleştirmenler gerek ise dinleyciler tarafından fazla ilgi görmedi. Bu arada davulcu Joachim Rietenbach gruptan ayrıldı ve yerine Herbert Bomholdt geldi. Bu başarızlığın ana sebebi gösterilen Klasik Müzik takıntısından ironik bir şekilde vazgeçmeyen grup 1975 tarihli albümleri “Banquet”de yine 30 kişilik bir orkestra ile çalıştı. Beklenildiği gibi bu albümde çok ses getirmedi. Bu arada John Lawton’da bu gidişten hiç memnun olmadığını diğer grup elemanlarına açıkça söyledi. Bir sonra ki albümde köklerine dönme kararı alan grup davula Hard Rock davulcusu Curt Cress’i getirdi. Herbert Bomholdt ise perküsyonları üstlendi. 1975 tarihli “Mind Exploding” çok daha Lucifer’s Friend sounduna sadık bir albüm oldu.

Fakat 1976 sonbaharında John Lawton ani bir karar ile David Byron’dan boşalan Uriah Heep solistliğine geçmek üzere gruptan ayrıldı. Hemen ardından ise Curt Cress de ayrıldığını açıkladı. Grup elamnaları bir dizi solist arayışından sonra 1977’de İngiliz vokalist ve söz yazarı Mike Starrs ile anlaştı. Hemen çalışmalara başlayan grup 1978’de “Good Time Warrior” ile geri döndü. Diğer albümlere oranla biraz daha pop ağırlıklı olan bu albümde kötü eleştirilerden kurtulamadı.
Bu arada gruba ikinci klavyeci olarak Adrian Askew katıldı. 1980 tarihli “Sneak Me In” klavye ağırlıklı bir çalışma olarak yine grubun vasat albümleri araında yer aldı. 1981 tarihinde Uriah Heep ile 3 albüm çıkaran John Lawton gruba geri döndü. Ve nihayet kötü gidişe dur diyen “Mean Machine” raflarda ki yerini aldı. Bu albümün moralleri düzeltmesine rağmen Hecht, Horns ve Hesslein prodüksyo işlerine ağırlık vermek istediklerini beyan ettiler. Zaten John Lawton’da solo kariyeri üzerinde yoğunlaşmak istiyordu. Böylelile Lucifer’s Friend 1982’de dağıldı.

Tam 12 yıl sonra John Lawton ve Peter Hesslein yanlarına “Mind Exploding”de davul çalan Curt Cress”i de alarak yeni Lucifer’s Friend albümü üzerinde çalışmaya başladılar. Gruba Andreas Dicke (bass), Jogi Wichmann (kybds), Udo Dahmen (drms) eşlik etti. Albüm sınırlı bir ilgi ile karşılaştı. Aslında hiç de fena bir albüm olmayan “Sumogrip” grubun en progressive olan çalışması olmuştur.

John Lawton, Uriah Heep’den Ken Hensley ve kendi grubu The John Lawton Band ile solo kariyerine devam etmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
friend, grupları, kraut, lucifer’s, rock


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yalın Konseri YapraK Kültür ve Sanat 0 15 Mart 2010 08:52