IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Cemalizim

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Eylül 2022, 12:11   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Seksendört", kuruluş kadrosuyla tekrar bir araya geldi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

2005'te yayımladıkları "Ölürüm Hasretinle" ile Türk rock müziğine damgasını vuran grup "Seksendört", kuruluş kadrosuyla tekrar bir araya geldi. Arif Erdem Ocak, İsmail Okan Özen, Serter Karadeniz ve Tuna Velibaşoğlu, üç yılın ardından yeniden buluştu. 28 Eylül'de verecekleri konserle sevenleriyle buluşacak olmanın heyecanını yaşayan Ocak, Özen ve Karadeniz ile ara verdikleri süreçte yaşadıkları hakkında konuştu. Habertürk'ten Şevval Yılmaz Kula'nın röportajı...



Ölürüm Hasretinle’, ‘Anlayamazsın’, ‘Hayır Olamaz’, ‘Kendime Yalan Söyledim’, ‘Dokunma’… Birçok hafızalara kazınan ve efsaneleşmiş parçalara imza atmıştınız. Açıkçası geri dönüşünüz beni çok mutlu etti ve heyecanlandırdı. Siz neler hissediyorsunuz?
Arif Erdem Ocak: Hepimiz için hem duygusal hem de heyecanlı bir yeniden başlangıç olacak. Ben yurt dışındaki solo çalışmalarıma devam ederken pek çok ülkeden müzisyenlerle çalışma imkânım oldu. Hepsinden de büyük keyif aldım ama yine de ‘Seksendört’ ile ilk yola çıktığımız zamanki amatör ruhu hep özledim. Tek hedefimiz vardı; o da sadece müzik yapmak… Yol bizi nereye götürdüyse gittik. Şimdi aynı amatör ruhla, sadece birlikte yeniden müzik yapmak ve paylaşmak için yola çıkıyoruz.
İsmail Okan Özen: 20 seneye yakındır sahneye çıkıyorum ama bu heyecan başka bir heyecan…
Serter Karadeniz: Tekrar bir araya gelişimiz bizim için de çok sevindirici oldu. Tamamen üretime odaklı ve güzel bir sahne performansı hazırlamak adına kollarımızı sıvadık. Görsel olarak da sahnemizi geliştireceğimiz yeni bir döneme giriyoruz. Bu sebeple heyecanlıyız.
* Grubun kuruluşunun 1998’lere uzandığını biliyorum. Neden ‘Seksendört’ adı?
Arif Erdem Ocak: Çok soruldu bu soru bize ve biz hep kaçtık bu sorudan (Gülüyor.) Yurt dışında yaşayan bir arkadaşımızın İngilizce kelime oyunu ile ortaya attığı bir fikirdi; ‘***’n Dirt…’ Okunuşu; ‘Seksendört.’ O zamanlar İngilizce müzik yaptığımız için bu isim ve içinde sakladığı kelime oyunu hoşumuza gitti.
İsmail Okan Özen: Grubun kuruluş aşamasında ben aslında yoktum. 2004 itibariyle gruba dahil oldum. Grubu kuranlardan alalım cevabı (Gülüyor.)
Serter Karadeniz: ‘***’n Dirt’ten geliyor.

RAFA KALDIRDIĞIMIZ FİKİRLERİ HAYAT GEÇİRDİK”

* Gitarda Arif Erdem Ocak, bas gitarda İsmail Okan Özen, davulda Serter Karadeniz ve vokalde Tuna Velibaşoğlu… İlk kadro bir araya geldi. ‘Yeniden dönmeliyiz.’ diye düşündüren motivasyon kaynağınız neydi?
Arif Erdem Ocak: Aslında uzun zamandır hepimizin içinde olan ama herkesin kendi solo projeleri ve benim de yurt dışında olmam sebebiyle bir türlü ilk adımı atamadığımız bir plandı. Covid-19’da bu sürece sekte vurdu. Tuna’nın ve Serkan’ın Budapeşte ziyareti sırasında bir araya gelmemiz bu planı yeniden canlandırdı ve kısa süre sonra da hayata geçirdik.
İsmail Okan Özen: Elimizdeki değeri daha iyi anlamış olmak…
Serter Karadeniz: Hepimiz kendi projelerimize ağırlık vermiştik. Grup devam ederken rafa kaldırdığımız, fırsat bulamadığımız fikirleri hayata geçirdik. Hepimiz ‘Seksendört’ oluşumunu özlemişiz bu dönemde. ‘Haydi, devam edelim!’ dedik ve başladık.
“HEPİMİZİN GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİ BAZI FARKLI ŞEYLER VARDI”

* Nasıl ara verme kararı aldığınızı merak ediyorum.
Arif Erdem Ocak: Aslında grup olarak zorlu bir süreçten geçiyorduk. Benim ailevi durumlardan dolayı yurt dışına taşınmam, 10 yıllık bir müzikal birliktelikten sonra herkesin solo projelerine yoğunlaşmak istemesi bu süreci hızlandırdı.
İsmail Okan Özen: Hepimizin gerçekleştirmek istediği bazı farklı şeyler vardı. Olgun bir şekilde konuşup, ara verdik.
Serter Karadeniz: Çok uzun süredir beraberiz biz. Biraz rutine girmiştik aslında, üretim devam ediyordu ama aklımız kişisel olarak yapamadıklarımızda kaldı sanırım. Biraz onlara vakit ayırmak hepimize iyi gelecekti ve uyguladık.
ARTIK DAHA BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE TEKRAR BİR ARADAYIZ

* Geçtiğimiz üç yıllık süreçte neler yaşadınız? Pandeminin de araya girdiği bu dönemde hayatınızda neler değişti?
Arif Erdem Ocak: Pandemi herkesi, özellikle de müzisyenlerin hayatını ve çalışmalarını etkiledi. Ben o dönemde Macaristan’da olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Dünyanın pek çok yerinde sosyal yaşam durmuşken, Macaristan’da dönem dönem konserlere izin verildi ve barlar yaz dönemlerinde açıldı. Konserlerin ve sosyal yasamın kısıtlandığı dönemlerde de stüdyoya kapanıp, yeni şarkılar yapma ve hem solo hem de yan projem ‘Nasip Kısmet’ ile albüm kaydetme şansım oldu. Tüm zorluklara rağmen bu süreci olabildiğince üretebilmek için kullandım.

İsmail Okan Özen: Herkes başka şeylerle uğraştı. Tabi çoğunluğu yine müzik ve sahneydi… Kayıt, mix ve aranje konusunda çalışmalar yaptım. 2021 itibariyle Emre Aydın ile çalışmaya başladım.
Serter Karadeniz: Pandemi en çok bizim sektörü etkileyen bir süreçti sanırım. Zor oldu bu üç yıl ama olması gerekti diye düşünüyorum. Daha sağlam, daha bilinçli bir şekilde tekrar bir aradayız artık.

HEPİMİZDE O DÖNEMİN İZLERİ BÜYÜKTÜR”

* Şimdilerde üç yeni şarkı ile tekrar hayranlarınızla buluşmaya hazırlanıyorsunuz. Yeni projelerinizde nelerden ilham aldınız, biraz bahseder misiniz?
Arif Erdem Ocak: Bu şarkıları uzun zaman önce grup üyeleri ile Budapeşte’de bir stüdyoda kaldığımız dönemde yapmıştık. Hepimizde o dönemin izleri büyüktür. Acısıyla, tatlısıyla üretken bir dönem geçirdik. Her gece stüdyoya kapanıp, müzik yaptık ve gün içinde orman içinde sadece bize ait olan yerde doğayla baş başa ve kedi komşularımızla yaşadık. Bu şarkılar o dönemin ürünleri…

İsmail Okan Özen: Müzisyen her şeyden ilham alabilir. Bu bir kuş sesi, bu bir sessizlik bile olabilir ama çoğunlukla yaşanmışlıklardır ilham kaynağı…
Serter Karadeniz: Aslında eskiden aldığımız ama uygulayamadığımız bir fikir bu üç şarkı. Yarım kalmıştı. Erdem ve ben gitar ve davul partlarını kaydetmiştik. Okan ve Tuna da geri kalan partisyonları tamamladı. Artık dinleyici ile buluşma zamanı geldi.
“DİNLEYİCİMİZ MÜZİĞİMİZDE YENİ ŞEYLE BULACAKTIR”

* Bundan sonra ‘Seksendört’ün çizgisini bozmadığı parçalarla mı yoksa döneme ayak uyduran tarzda şarkılarla mı karşılaşacağız?
Arif Erdem Ocak: Bestelerimi yaparken ‘Seksendört’ tarzında olsun diye bir kaygı gütmeden yapıyorum ya da döneme, popüler olana ayak uydurma kaygısı… O zaman müzikten uzaklaşırsınız. Grubun diğer üyelerinin de böyle bir kaygı taşıdığını düşünmüyorum. Hepimiz yeniliğe açığız. Dinleyicimiz müziğimizde yeni şeyler bulacaktır.

İsmail Okan Özen: Müzik zoraki yapılan bir şey değildir. Bu dört kişi ne yaptıysa içinden gelerek yaptı şimdiye kadar ve bundan sonra da içinden gelerek bir şeyler yapmaya devam edecek.
Serter Karadeniz: Bizim kendimize ait bir sound’umuz var. Tabii ki yeni ve güncel şeyleri denemek istiyoruz. Muhtemelen bize ait olan tavrı ve tarzı koruyarak kendimizi geliştireceğiz.

BAŞARI ‘TUTSUN’ KAYGISIYLA YAPILAN ESERDEN GELMEZ”

* ‘Ölürüm Hasretinle’yi yayımlamanızın ardından 17 yıl geçmesine rağmen şarkının hala aynı popülerlikte ve dillere pelesenk olması sizlere neler hissettiriyor? Parçanın hikayesi nedir?
Arif Erdem Ocak: Bizi de şaşırtan bir durum oldu bu. Pek çok bestemiz vardı ve bizim için bu şarkının diğerlerinden daha çok tutacağı gibi bir öngörümüz yoktu. Dediğim gibi; başarı, ‘Tutsun’ kaygısıyla yapılan eserden gelmez. O şarkı yaşanan bir aşk acısının ürünüydü, sanırım bu his dinleyiciye de geçti.
İsmail Okan Özen: Şarkının hikâyesini asıl yazarından dinlemek daha uygun olacaktır.

Serter Karadeniz: Bazı şarkıların dönemi olmuyor. Bu şarkıları da başarılı yapan durum da bu sanırım. Buna ulaşmış olmak hepimiz için gurur verici.

AKILLARDAN ÇIKMAYACAK BİR GECE’ OLARAK HATIRLATMAK İSTİYORUZ”

* 28 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava’da vereceğiniz konser ile dönüşünüzü kutlayacaksınız. Sevenlerinizi bekleyen sürprizler var mı?
Arif Erdem Ocak: Sürprizsiz bir ‘Seksendört’ konseri düşünülemez.
İsmail Okan Özen: Sürpriz açıklanırsa sürprizliği kalmaz değil mi? Bir de grubun ilk kadrosuyla tekrar sahnelere dönmesi bence en büyük sürpriz…
Serter Karadeniz: En büyük sürpriz bence nasıl başladıysak, aynı şekilde seyircimizle buluşuyor olmamız. Tabii ki sürprizlerimizle beraber uzun zamandır istediğimiz bu konseri, ‘akıllardan çıkmayacak bir gece’ olarak hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz.
“ELİ KULAĞINDA!”

* Konseriniz için hazırlık aşamaları nasıl geçiyor, turne planlıyor musunuz?

Arif Erdem Ocak: Yoğun bir hazırlık aşamasındayız. Kayıtlar ve provalar tüm hızıyla devam ediyor. Önce Türkiye ile başlayacağız. Sonra Avrupa’daki seyircimizle buluşma şansımız olacak.
İsmail Okan Özen: Turneler yavaş yavaş planlanıyor. Konserler belli oldukça zaten ‘Seksendört’ resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanacaktır.
Serter Karadeniz: Yoğun ve stresli geçiyor ama değeceğine eminim. Önümüzde belirlediğimiz konserler var. Henüz açıklamasak da eli kulağında diyebilirim.
“GELİŞİNE VURACAĞIZ!”

* Günümüzde birçok sanatçı albüm yapmak yerine single yayımlamayı tercih ediyor. Siz müzik kariyerinizde bundan sonra ne yönde ilerlemeyi düşünüyorsunuz?
Arif Erdem Ocak: Müzik piyasası çok hızla değişen bir sektör. Sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da müzik çalışmalarında odak teklilerde. Sanırım ikisi arasında dengeyi bulmak en iyisi olacaktır.
İsmail Okan Özen: Albüm yapmak kolay bir iş değil. Bu işin mutfağını bilmeyen insanlar ‘Hop, stüdyoya gir. Çal, kaydet, bitti, gitti.’ sanıyorlar ama bu böyle gelişmiyor. Uzun süren provalar, stüdyolarda harcanan aylar, kayıtlar, mix, mastering derken uzun soluklu bir süreç haline geliyor. Bu süreçte dinleyenleri konsersiz bırakmak durumunda kalıyorsunuz. Bakalım zaman bizlere neler gösterecek…

Serter Karadeniz: Bol bol üretip, devamlı bir şekilde şarkı çıkarmak istiyoruz. Single ya da maxi single, belki albüm… Nasıl yaparız kararlaştırmadık aslında. Biraz gelişine vuracağız gibi…
* Müzik türünüzü nasıl tanımlarsınız ve sizler neler dinlemekten hoşlanıyorsunuz?
Arif Erdem Ocak: Benim çok geniş bir müzik yelpazem var, bunu beni tanıyan herkes bilir. Hiphop’tan caz’a, caz’dan elektronik müziğe kadar… Yurt dışında yaptığım çalışmalara da bu yansıyor.
İsmail Okan Özen: Hepimizin dinlediği şeyler farklı ama bu dört kişiden ‘Seksendört’ türü çıkıyor.
Serter Karadeniz: Ben genelde chill müzikler tercih ediyorum son dönemlerde. Fakat metal dinlediğim de oluyor. Bizim müziğimiz ise aslında dört farklı fikrin bir araya gelip, ortaya çıkardığı, herkesin elinin lezzetini içine kattığı bir durum diyebilirim ki bu bizi farklı yapan şey… O yüzden somut bir kelime ile tanımlayamıyorum.
* Biraz grup olarak çalışmanın avantaj ve dezavantajlarından söz etsek…

Arif Erdem Ocak: Solo çalışmalarla bir müzisyen kendini tatmin edecek işler başarabilir. Ancak bir grup olarak yola çıkmanın, sahnede olmanın keyfi bambaşka…
İsmail Okan Özen: Dezavantaj olabilecek ya da sayılabilecek şeyleri çoktan geride bıraktığımızı düşünüyorum. Biz yeni bir grup değiliz. Her bireyin bir konuda farklı düşünceleri olması aslında büyük bir zenginlik ve bunu avantaja çeviriyoruz.
Serter Karadeniz: Fikir ayrılığına düştüğümüz zamanlar oluyor tabii ki. Bu kriz zamanlarında kişisel egoları bir kenara bırakıp, müziğin ve grubun yararına olan fikre odaklanmak gerekiyor. Yaşlar ilerledikçe bu fikir hepimize daha çok yerleşti. Bu bizim için güzel bir avantaj. Bunu avantaja çevirememek de dezavantaj diyebilirim (Gülüyor.)


Seksendört’ün gelecek planları neler?
Arif Erdem Ocak: Her şeyden önce, çok özlediğimiz dinleyicimizle yeniden buluşmayı ve hasret gidermeyi istiyoruz. Yeni şarkılarımız hali hazırda var ancak hala üreteceğimiz çok şeyler var. Ayrıca birlikte çalışmak istediğimiz isimler var. Sürprizler diyelim…

İsmail Okan Özen: Hem ses hem görsel olarak her zaman daha iyisini yapmaya çalışmak.
Serter Karadeniz: Gerek görsel gerekse işitsel olarak, bütünüyle içimize sinen, hem bizi hem dinleyicilerimiz tatmin eden bir şov hazırlamak istiyoruz. Önümüzde ki en büyük plan bu…
“EN AZ ONLAR KADAR BİZ DE HEYECANLIYIZ!”

* Son olarak sizleri heyecanla bekleyen sevenlerinize nasıl mesajlar vermek istersiniz?
Arif Erdem Ocak: Uzun süredir beklenen anda bizimle birlikte olmalarını bekliyoruz.
İsmail Okan Özen: En az onlar kadar biz de heyecanlıyız. Önümüzdeki konserlerde hep beraber tepineceğiz!
Serter Karadeniz: En yakın konserimiz 28 Eylül’de Harbiye… Senelerdir istediğimiz bir konser olacak. Bir kutlama, bir araya gelme partisi gibi düşünebiliriz. Herkesi bekliyoruz. Birbirimize sarılıp, hep bir ağızdan şarkılar söyleyelim.


habertürk






Konu Cemalizim tarafından (22 Eylül 2022 Saat 12:26 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Eylül 2022, 12:41   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Seksendört", kuruluş kadrosuyla tekrar bir araya geldi




Haberler için sağol böylece isminin gerçek manasınıda öğrenmiş olduk..

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu, Karadenizlilerle bir araya geldi Desmont Haber Arşivi 0 21 Şubat 2015 18:26
64 milyon "nokta" bir araya geldi ve... DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 27 Ocak 2012 22:31
Gül ve Erdoğan Çankaya'da bir araya geldi PassioN Haber Arşivi 0 18 Ocak 2012 21:45
Yazılımcılar bir araya geldi Ocean Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Aralık 2011 17:23
Talat ve Hristofyas bir araya geldi Dilara Haber Arşivi 0 18 Eylül 2008 19:52